(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Iets na acht uur deze dinsdagochtend klonk mijn deurbel. Ondanks de sneeuw en de kou was de bezorging van de halve pallet Nationale Cannabis Kranten voor het VOC-kantoor keurig op de geplande tijd. Werk aan de winkel dus.

Honderdduizend cannabiskranten

Eindhoven is nog steeds bedekt met een dikke sneeuwlaag en de zon schijnt uitbundig terwijl ik deze column schrijf. Vorige week mocht ik het genoegen smaken om de eerste exemplaren van De Nationale Cannabis Krant op te gaan halen bij de drukkerij in Gennep, nadat ik in de oplage van honderdduizend stuks zeven enveloppen met Gouden Tickets had verborgen.

Bij Suver Nuver in Leeuwarden heerst geen Elfstedentocht-koorts maar cannabis-verkiezingskoorts!

De pallets voor de negen hoofd distributiepunten stonden keurig op een rijtje in de grote bedrijfshal: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Leeuwarden, Breda, Nijmegen en Eindhoven en Maastricht. Ik kon de Gouden Tickets dus makkelijk verspreiden over de windrichtingen. Hoewel het hondenweer was en we onderweg meerdere keren verdwaalden en ruim een uur te laat kwamen, was het absoluut een topdag.

Gouden Tickets

De chauffeur was ook de vormgever van De Nationale Cannabis Krant, dus hij was bijna net zo benieuwd als ik naar het resultaat van twee maanden werk. Toen ik na het verdelen van de Gouden Tickets weer naar buiten liep, kon ik het niet laten om de eerste bundel kranten triomfantelijk boven mijn hoofd te houden. Een moment dat mijn chauffeur/vormgever later met zijn telefoon bleek te hebben vastgelegd.

Papieren verkiezingskrant ligt straks in alle coffeeshops

Vandaag, dinsdag 9 februari 2021, ligt de krant bij de eerste coffeeshops in o.a. Den Haag en Eindhoven en begin maart krijgen alle coffeeshops een bundel met 80 exemplaren per post. In de doos zitten ook verkiezingsposters, vellen met old skool tipjes en tien witte hesjes voor het personeel. Zo’n grote en gecoördineerde campagne om de cannabisconsument te informeren en cannabisvriendelijk te laten stemmen is er in ons land niet eerder geweest.

Stap op de CannaStemBus!

Want er staat nog meer op stapel. Van 1 tot en met 17 maart, de dag van de verkiezingen,  rijdt de CannaStemBus door Nederland om de groene boodschap én De Nationale Cannabis Krant te verspreiden. Deze microbus biedt plaats aan tien personen en een rolstoel en wordt omgebouwd tot een corona proof rijdende studio, die via een live stream te volgen is. Regelmatig reist er een professioneel camerateam mee.

Zelf fungeer ik als interviewer en woordvoerder. VOC-secretaris en collega CNNBS-columnist Mauro Picavet coördineert alle content en contacten vanuit Eindhoven. Een beetje zoals El Professor, voor wie La Casa de Papel heeft gezien. We werken voor de CannaStemBus tour nauw samen met de stichting Maatschappij & Cannabis, de makers van de Cannabis-Kieswijzer en de gloednieuwe Cannabis-Stemwijzer en met de beide landelijke coffeeshopbonden: PCN en BCD.

Eenheid maakt macht

Dat is een van de positieve bijwerkingen van zowel De Nationale Cannabis Krant als de CannaStemBus: het bevordert de samenwerking en de unity in the cannabis community. Dank dus aan alle vrijwilligers, ondernemers, bondsbestuursleden, journalisten, fotografen, vormgevers en activisten die achter de schermen keihard samenwerken voor deze unieke verkiezingscampagne.

Ik ben heel benieuwd of er bij de vinders van de Gouden Tickets een CNNBS lezer(es) zal zitten. Om een Gouden Ticket te vinden moet je een gedrukt exemplaar in handen krijgen, maar de cannabis kruiswoordpuzzel op pagina 6 kun je gewoon HIER maken vanaf de PDF.

Veel succes met puzzelen en met de jacht op de Gouden Tickets en… ga stemmen op 17 maart!

(advertentie)