(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De eerste hasj die ik als pukkelige puber in handen kreeg, zat in een stukje aluminiumfolie verpakt. Daarna, vanaf het midden van de jaren tachtig, kwamen de gripzakjes. Eerst zonder opdruk of met alleen een wietblad erop, later met huisregels en logo’s erop gedrukt. En deze eeuw is het potjes-tijdperk aangebroken.

Met de legale groeten uit Noord-Amerika

Dat heeft alles te maken met de legalisering van cannabis in Canada en de Verenigde Staten. Amerikanen zijn meesters in branding en alles wat daarbij hoort. Woorden en uitdrukkingen als premium, top shelf, luxury, high class en unparallelled user experience. Daar past geen plastic zakkie bij. Maar wel een mooi potje, liefst van glas, in een mooie vorm en goed in de hand liggend.

Voordat het potjes-tijdperk aanbrak, gebruikte ik zelf de kleine ronde plastic potjes van Roll’up kauwgum (zie foto hieronder) om mijn wiet in te bewaren. Je kon ze kopen in felrood of zilver en het dekseltje bleef zelfs na honderden keren open en dicht doen goed afsluiten. Zo nu en dan kocht ik een nieuwe, gaf de kauwgum aan mijn kinderen en verwisselde de sticker op het dekseltje. Zeer discreet en klein genoeg om in mijn broekzak te bewaren. En mijn topjes werden niet kapot gedrukt of verpulverd, zoals met een plastic zakje.

Mijn eerste glazen potje

Wanneer ik voor het eerst een glazen potje met wiet in handen kreeg, weet ik niet precies meer. Voor het schrijven van deze column zocht ik de potjes en potten bij elkaar die ik de afgelopen twee, drie jaar heb verzameld. Ik vond er twaalf verschillende, van piepklein tot formaat jampot. De kleinste voor concentraten en hasj, de grotere voor wiet.  

De HomeGrown Cup levert altijd handige en mooie potjes op; ik denk dat ik daar mijn eerste Pop-Cap potje heb gescoord. Plastic weliswaar, maar zeer praktisch van vorm en inhoud en het poppende geluidje is een gimmick op zich. De Pringles onder de wietpotjes.

Pop-cap potjes, ook voor wiet…

X-Tractor heeft buitengewoon fraaie potjes voor concentraten en hasj, van dik glas. Vooral het kleinste formaat gebruik ik vaak, voor kleine restjes hasj. Mijn nieuwste aanwinst is een potje met tweedelig metalen deksel van het Amerikaanse merk Balls, slagzin: Sure Tight. Een sieraad op de koffietafel.

Geoogste wiet houdt niet meer van licht

De echte cannabis connaisseur weet dat je cannabis zo min mogelijk aan licht bloot moet stellen. Daarom behoort de wietpot van Dutch Passion tot mijn topfavorieten. Ik kreeg hem bij aankoop van een gram wiet in een Cannabis Social Club in Barcelona. De pot is gemaakt van melkglas en laat dus geen licht door. De grote, plastic deksel maakt de pot direct herkenbaar. Onderin ligt zelfs een rond stukje rubber, waarop je topjes lekker zacht kunnen liggen. Next level potje.

Het next level potje van Dutch Passion

Mijn vrouw wordt gek van al die rondslingerende potten en potjes, maar zelf geniet ik regelmatig van de sensatie wiet of hasj terug te vinden die ik glad was vergeten. Deze week nog een heerlijke top die in een Pop-Cap in mijn fototas bleek te zitten. Ik ben en blijf een pothead, zoveel is zeker.

Met dank aan ‘The High Flyer’ Kees, check HIER zijn YouTube kanaal ‘Kees around the world’

(advertentie)