(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

BongZilla droomt al zijn hele leven over het paradijs. Een plek op de aardbol – of ver, ver daarbuiten – waar iedereen lekker 24/7 apenstoned is, zonder schade of dat het wie dan ook verder een mallemoer kan schelen. En verhip, sinds kort bestaat die plek!

Drooglegging en wietverbod

Elf weken geleden is er geschiedenis geschreven, waarop door latere generaties wordt teruggeblikt zoals wij nu naar pakweg de drooglegging in de jaren twintig van de vorige eeuw kijken. Als iets waar je met je volle verstand niet bij kan waarom het pas zo laat gebeurde (het einde ervan) en hoe stom het was zoals het daarvoor eraan toeging. Met de wijsheid van achteraf dan.

Ik heb het natuurlijk over de volledige legalisering van wiet in de Amerikaanse staat Colorado, afgelopen Nieuwjaarsdag. Voor het eerst zien we hoe het er echt aan toegaat wanneer je in alle vrijheid kunt blowen, wiet kunt kopen en mag kweken. Tot nu toe zijn er geen doden gevallen. Is de drugsmaffia geen gewelddadig tegenoffensief begonnen in de bergstaat.  Blijven de inwoners gewoon naar hun werk komen en draait de hele economie lekker verder.

girl-with-nice-breasts-in-a-cannabis-paradise-640x290Bloeiende cannabusiness

Sterker, die draait eigenlijk een stuk beter! Alleen al in de eerste maand werd er 14 miljoen dollar aan wiet omgezet, waarvan de staat lekker mee profiteert door op alle transacties zo’n 28 procent BTW en accijns te heffen. Geld dat Colorado doorsluist naar het verbeteren van het onderwijs, de wegen en de natuurparken. De cannabisbedrijven organiseren zelfs een job fair om aan personeel te kunnen komen, dus volgens mij is de cannabusiness ook goed voor de bestrijding van werkloosheid.

De politie kan in de staat het zinloze gevecht tegen marihuana staken en zich concentreren op echte criminaliteit. In de gevangenissen komen geen vredelievende blowers meer terecht of thuiskwekers die enkele plantjes houden voor eigen gebruik. Vanuit andere staten in Amerika trekken zieke mensen en mensen met zieke familieleden – waaronder kinderen – naar Colorado, omdat ze weten dat het enige werkzame medicijn daar vrijelijk verkrijgbaar is of zelf mag worden verbouwd. Zelfs vanuit het buitenland is er interesse. Vijftien Israëlische families met epileptische kinderen dreigden onlangs zelfs met immigratie naar Amerika als ze in eigen land geen mediwiet zouden krijgen!

De politici in Den Haag lijken op cannabisgebied bibberende schoothondjes van een War on Drugs-verslaafde minister

De beurskoersen van cannabisondernemingen knallen door het plafond. Wall Street bobo’s verklaren dat investeren in de wiethandel het slimste is wat je de komende tien jaar met je geld kan doen. Voormalige tegenstanders van cannabis draaien als een blad aan de boom en uiten hun steun voor medicinale wiet en decriminalisering van recreatief gebruik. Eindelijk zien ze in dat ze hun geld, mankracht en energie beter aan de echte criminele zaken besteed kan worden. De War on Drugs heeft gefaald, dat zeggen politie & politici in koor, tot en met president Obama.

bongzillakeWietgebruik stijgt 40 procent

Deze week werd bekend dat het coke snuiven in de States de laatste tien jaar met de helft is gedaald. Wietgebruik daarentegen steeg met een imponerende 40 procent! Uit alle peilingen, in welke staat of land ter wereld dan ook, blijkt dat het volk massaal voor legalisering is. Veelal omdat ze uit eigen ervaring weten dat een joint op zijn tijd geen enkel negatief gevolg heeft (integendeel) of dat ze iemand in hun nabijheid kennen die blowt en nog steeds dezelfde persoon is als ie altijd was. Geen junk geworden, niks.

Ook in Nederland is twee derde van de mensen voor legalisering van cannabis. Een ruime meerderheid van het volk ziet de dure, ineffectieve en moreel onjuiste heksenjacht op blowers en kwekers nu reeds zoals we het alcoholverbod tijdens de Drooglegging beoordelen. Het wachten is op de politici in Den Haag. Zogenaamd zijn dit vertegenwoordigers van het volk, maar op cannabisgebied lijken het eerder bibberende schoothondjes van een War on Drugs-verslaafde minister.

Nou ja, dan maar wegdromen over one way ticket to the paradise

(advertenties)