(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Meer en meer landen zullen cannabis legaliseren, wellicht eerst alleen voor medicinaal gebruik maar later ook gewoon als gezond roesmiddel voor volwassenen. Het is een trend die niet meer te stoppen is. Ook niet door het gebruik af te raden, zoals het Nederlands Huisartsen Genootschap deze week deed. Stel je mening over cannabis dus maar bij, want anders ga je de toekomst echt niet leuk vinden. Kortom: een kersverse column van VOC-voorman Derrick Bergman.

Halfgare keutel

Zo af en toe krijg ik een suggestie vanuit de CNNBS redactie in Haarlem voor een onderwerp voor mijn wekelijkse column. Deze week bijvoorbeeld. “Je zou het kunnen hebben over het advies van de huisartsen om minder mediwiet voor te schrijven, maar dat is aan jou natuurlijk.” Ik heb het wel even overwogen, maar ik laat het Nederlands Huisartsen Genootschap liever in hun domme advies gaar koken.

Niet alleen omdat Hidde Siers van Plantarium al een uitstekende reactie heeft gepubliceerd op Mediwietsite.nl en de website van het Informatiecentrum Medicinale Cannabis en Dimitri Breeuwer op de site van CannaWijzer. En ook niet omdat het NHG – geschrokken van alle kritiek op hun advies – al terug begint te krabbelen. De huisartsenclub staat zo overduidelijk aan de verkeerde kant van de geschiedenis, dat we hun keutel glimlachend door kunnen trekken.

Groene toekomst

Zelf moest ik denken aan een Amerikaanse slogan die regelmatig op Twitter voorbij komt: “If you don’t like marijuana, you’re not going to like the future”. En zo is het maar net. Als je niet van cannabis houdt, ga je de toekomst niet leuk vinden. Meer en meer landen zullen de plant legaliseren, eerst alleen voor medicinaal gebruik maar later onvermijdelijk ook voor wat in het Engels adult use wordt genoemd. Edibles en uiterst zuivere concentraten om te dabben zullen ook Europa bereiken. De opmars van cannabisolie is nu al niet te stuiten, maar ook pleisters, zalf, tincturen, zetpillen en andere medicinale en therapeutische cannabisproducten zullen onderdeel worden van ons dagelijks leven.

Roland Wichser in het NOS Journaal over het NHG-advies:”Ze liegen dat ze barsten, want ze weten heel goed dat het werkt. Want zij krijgen die mensen die op internet allemaal roepen ‘het helpt mij’, onder jullie bericht, ook in hun spreekkamer.”

Bob Marley zong het al: you can fool some people sometimes, but you can’t fool all the people all the time. In het NOS 8 Uur Journaal van 2 juni reageerde Roland Wichser op het NHG advies. Hij gebruikt cannabis tegen migraine en weet er regelmatig migraine aanvallen mee te keren, zonder de letterlijk ziek makende bijwerkingen van morfine. Wichser over het advies van het NHG: “Ze liegen dat ze barsten, want ze weten heel goed dat het werkt. Want zij krijgen die mensen die op internet allemaal roepen ‘het helpt mij’, onder jullie bericht, ook in hun spreekkamer.”

#legaliseren

De tijd is voorbij dat alleen lezers van Highlife of CNNBS en een enkele neuroloog, wisten van de medicinale kracht van cannabis. Bestsellerauteur en BN-er Saskia Noort twitterde deze week over het NHG-advies:
“Kan me hier zo kwaad over maken. Uit eigen ervaring weet ik dat het pijn stilt en een stuk minder schadelijk is dan alle andere rotzooi (oxycodon, xanax, tramadol) die ze zonder aarzeling en op herhaling voorschrijven. #legaliseren”

Promoot Cannabis Bevrijdingsdag

Promoot Cannabis Bevrijdingsdag, maak daar een foto van en win twee VIP tickes voor het grootste en leukste cannabis-evenement van Nederland.

Maar… wel pot-ver-Toorenburg-nog-aan-toe! Heb ik toch bijna mijn hele column over dat domme NHG-advies volgetikt… Terwijl ik de winnaars bekend zou gaan maken van de actie ‘Promoot Cannabis Bevrijdingsdag en win VIP tickets’… Nou ja, dat doe ik dus volgende week. Er kan immers nog zeker een week geflyerd en geplakt worden. Let op: als je buiten plakt, DOE DAT ALLEEN OP TOEGESTANE PLAKPLAATSEN. Flyers en posters zijn gratis af te halen bij de volgende afhaalpunten:

  • Amsterdam: Cannabis College, Oudezijds Achterburgwal 124
  • Haarlem: Redactie CNNBS (mail eerst naar redactie@cnnbs.nl)
  • Leeuwarden: De Os, Korfmakersstraat 2, Leeuwarden
  • Nijmegen: Plantarium, Gerard Noodtstraat 50
  • Utrecht: ’t Grasje, Obrechtstraat 1

Wil je meedingen naar twee gratis VIP tickets, mail dan foto’s van posters die je opgehangen of geplakt hebt en/of flyers die je hebt neergelegd naar info@cannabisliberationday.org. Uiterste inzenddatum: dinsdag 12 juni…

(advertenties)