(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #11  Deze site wordt ook door de Vlaamse blowers en wietkwekers massaal gelezen. En zeker de columns van de Belgische cannabis social clubs en activisten natuurlijk. Zoals jullie wellicht weten staat de Mambo Social Club dit jaar opnieuw voor de rechter, met het voortbestaan van de wietkweek-vereniging als inzet. Voorzitter Michel Degens is echter een rasoptimist en zijn uitgesproken hoop en gedachte dat er ook in zijn land spoedig een einde komt aan het belachelijke cannabisverbod scoorde daarom waanzinnig goed.

TOP502015-11

Hoewel de zomer niet eens voorbij is, durft de voorzitter van de Mambo Social Club ‘m al te benoemen tot ‘fraai’. Op wietgebied dan toch zeker, nu de publieke opinie in België snel switcht naar pro-cannabis, steeds meer mensen hun eigen medicijn verbouwen en dat ook nog eens eenvoudiger is dan ooit…

Het is een kwestie van  tijd

Nu de zomer stilletjes op zijn einde loopt, kunnen we zeggen dat het een mooie Belgische zomer is geweest voor onze geliefde plant. Het debat over cannabis lijkt eindelijk op gang te komen in België. Als er ergens peilingen worden gehouden over de regulering van cannabis dan wordt duidelijk dat er een maatschappelijk draagvlak is voor de regulering van cannabis en dat de meerderheid van de bevolking hier ondertussen achterstaat.

Het zelf kweken van wiet was nog nooit zo eenvoudig, met dank aan internet ook...

Het zelf kweken van wiet was nog nooit zo eenvoudig, met dank aan internet ook…

De voordelen van regulering beginnen ook bij het grote publiek bekend te raken, het is op dit moment enkel een kwestie van tijd voor onze plant bevrijd wordt.

Cannabis social clubs wijzen de weg

In België hebben de cannabis social clubs ondertussen bewezen dat het mogelijk is een goed systeem op te zetten waar zowel de recreatieve als de medische gebruikers van cannabis mee geholpen zijn. Op die manier hoeven de leden van deze clubs zich niet meer via het illegale circuit te bevoorraden en zijn ze zeker van de kwaliteit. Dit is mogelijk binnen het huidige wettelijke kader dankzij de ministeriële richtlijn van 2005 die ervoor zorgt dat mensen die één cannabisplant kweken voor hun persoonlijke gebruik niet vervolgd hoeven te worden.

In de praktijk hangt dit echter van de willekeur af, sommige mensen worden vervolgd terwijl anderen voor gelijkaardige praktijken ongemoeid gelaten worden.

Steeds meer en meer mensen ontdekken ook de medicinale eigenschappen van de plant en komen er achter dat het simpel en eenvoudig is om je eigen medicijn zelf te kweken en zelf te maken

Gelukkig hebben heel wat mensen door dat het vrij simpel is om je eigen plantje te kweken en dat je hiervoor heus niet gestudeerd moet hebben of grote investeringen hoeft te doen. Met een zakje potgrond van het lokale tuincentrum, een goed zaadje en zon en water kom je al een heel eind. Alles wat je wil en moet weten is eenvoudig terug te vinden op internet tegenwoordig, je hoeft eigenlijk je huis nog niet meer uit om aan de slag te kunnen. Mochten er toch problemen zijn met je kweek dan zijn er heel wat forums of sites als RollingStoned waar je advies kan vinden en waar er zeker iemand is die je kan verder helpen. Het kweken van je eigen plantje was nog nooit zo eenvoudig als vandaag en steeds meer en meer blowers ontdekken wat een fijne hobby tuinieren is.

Poll DeMorgen 20Juli2015

Duidelijke uitslag van een lezerspoll in de Vlaamse krant De Morgen afgelopen juli

Steeds meer en meer mensen ontdekken ook de medicinale eigenschappen van de plant en komen er achter dat het simpel en eenvoudig is om je eigen medicijn zelf te kweken en zelf te maken. Dankzij internet en Youtube is het voor iedereen een koud kunstje om er achter te komen hoe je zelf olie, boter of zalf van cannabis maakt.

Het einde van de prohibitie is nabij

b-2Gelukkig durven er ook steeds meer en meer mensen hun stem te laten horen in het debat en zijn er meer en meer mensen die zich uitspreken voor de regulering van cannabis omdat ze de zinloosheid en het perverse van het huidige systeem doorzien en begrijpen dat het ook heel anders kan. Dankzij de ontwikkelingen die er wereldwijd zijn is ondertussen in de praktijk bewezen dat regulering werkt.

Het momentum dat er is is nog nooit zo groot geweest als vandaag de dag. Je voelt aan alles dat het einde van de prohibitie nabij is en dat er betere tijden aankomen. We are winning, het is enkel nog een kwestie van tijd. Of waarom je tandpasta niet terug in de tube kan stoppen…

 

(advertenties)