(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #12   Nog even en dan gaan we over op de tien meest gelezen posts van 2015, want hier is alweer de nummer 12. Die post ging over het kweken van meer wiet, iets wat iedereen wel lijkt te willen en dat is natuurlijk logisch want wiet, daar kan je nooit genoeg van hebben. In mei van 2015 schotelden we jullie deze 6 verrassend simpele tips voor, waarmee je meteen aan de slag kunt, ook als je al midden in een kweekcyclus zit. Omdat jullie het artikel in grote getale verslonden kun je er nu nog eens je voordeel mee doen, zodat de lage landen in 2016 weer wat meer opbrengst bevatten, en dat is goed.

TOP502015-12

Zelf wiet kweken is leuk en rustgevend maar daar doe je het natuurlijk niet alleen voor. Je wil ook gewoon een zo groot mogelijke oogst binnenhalen aan het eind van de kweekcyclus. Daarom zijn hier 6 kort maar krachtige tips waarmee je je opbrengst lekker kunt ophogen. 

1. Hou het simpel

grote toppen

Hou het simpel en voorkom een veel gemaakte fout: te veel water geven. Til je potten dagelijks even op om te voelen of het echt wel tijd is om te water te geven. Doe ook rustig aan met de voeding want teveel voeding is fout nummer 2. Houd je aan voedingsschema’s en check de EC-waarde. Geen EC meter? Geef dan liever wat minder, dan te veel voeding.

2. Meet de pH waarde

dikketoppen

Koop een pH meter en houd je pH op 5,8 tot 6,0

3. Oogst niet te vroeg

Jack Herer zoals de meeste mensen hem kennen ;-)

De meeste mensen hebben maar weinig geduld en oogsten veel te vroeg. Kijk met een microscoop of de meeste trichomes melkachtig en troebel wit van kleur zijn. pas als dit zo is is de wiet rijp voor de oogst. Denk je dat je klaar bent? Volgens kweekguru Soma kun je dan beter nog maar een weekje langer wachten.

4. Spoelen

Bloombastictop

En dan bedoelen we natuurlijk niet onder de kraan, maar bij de wortels. In de laatste twee weken mag je geen voeding meer geven maar alleen afgezuurd water, zo kan je plant het nog aanwezige chlorofyl afbreken. Het zal de smaak van je oogst enorm verbeteren.

5. Harde toppen

kogelharde_top

Luchtige kleine topjes worden bij de binnenkweek 9 van de 10 keer veroorzaakt door een te hoge temperatuur bij de toppen. Pak er een thermometer bij en zorg ervoor dat het rond de top van de plant onder de 27 graden Celsius blijft. Buiten kun je ook last hebben, bijvoorbeeld als een autoflower in hartje zomer aan het afbloeien is. Dan kun je hem met een fijne nevel besproeien om af te koelen. Gebruik een top booster om een kalium tekort te voorkomen.

6. Kies de juiste soort

Cannaboost Top

Wil je goede wiet kweken dan moet je starten met goede genetica! Dus geen zaadjes uit een topje wiet pulken maar investeren in mooi zaad of stekken kopen van een betrouwbare bron.

(advertenties)