(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

ROLLING STONED TOP 50 #16   Het is altijd een feest om andermans kweekruimtes te zien, vooral als het geheime kweeklocaties betreft. Want dat bewijst maar weer eens hoe creatief sommige kwekers kunnen zijn in het verbergen van hun wietplanten. Of het ook zin heeft, dat kun je je afvragen want deze tien binnentuintjes zijn niet onopgemerkt gebleven. Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook nog genoeg tuinen verborgen, maar ja, die kunnen we je dan weer niet laten zien. Afijn, geniet gewoon nog een keer van deze 10 meesterlijk verstopte wietplantages, vooral geheime kweekruimte nummer 8 is een aanrader, ook tegen de stank! 

TOP502015-16

Nu de kweek voor eigen gebruik in landen als Amerika steeds vaker gewoon mag, zul je dit soort geniale geheime deuren naar kweekruimtes daar minder vaak tegenkomen. Maar in de lage landen kunnen we echter nog wel wat inspiratie gebruiken wat dat betreft. 10 Alternatieve woon-ideeën!

Zolang de wietteelt nog niet gelegaliseerd is zullen kwekers soms letterlijk ondergronds moeten opereren, of bovengronds achter een mooie geheime deur bijvoorbeeld. We gingen op zoek naar 10 vernuftig verstopte ingangen voor kweekruimtes, ter inspiratie. Boekenkasten zijn populair maar ook luiken in de vloer of zelfs onder bedden komen voorbij, dan slaap je dus letterlijk op je planten, check it out!

1. Coole kast

koelkast

Er zijn kwekers die een oude koelkast gebruiken om in te kweken, maar zo’n apparaat maakt ook een coole verborgen ingang naar een wat grotere kweekruimte zoals je hier ziet. Nu maar hopen dat je vrienden niet ongevraagd in je koelkast gaan snuffelen als die vreetkick inkickt.

2. Potgrot

pot cave

Afkomstig van een megagrote ondergrondse kweekruimte in Tennessee. Wat je hier ziet is eigenlijk de geheime nooduitgang van de kweekfabriek. De ingang was goed verstopt in de kelder van een luxe villa achter een hydrolische deur.

3. Goed gereedschap

Achter deze oude gereedschapskast zou zelfs Sherlock Holmes nog geen wietplant zoeken. Ook wanneer de kast open was kon je door de inhoud die ervoor lag de ingang van de kwekerij nog niet vinden.

trap24. Nooit betrapt

trapAls je nooit of te nimmer met je kweekhobby betrapt wil worden dan is deze vernuftige kanteltrap misschien wel iets voor jou. In normale toestand leidt de trap gewoon naar de bovenverdieping maar wanneer je hem omhoog trekt verschijnt er een ingang naar een heerlijke wietwereld.

Nog spectaculairder is de geheime trap links. Helemaal netjes afgewerkt en voorzien van een afstandbediening. En zonder die afstandbediening kom je er dus gewoon ook niet in! Ideaal!

5. De wietkeuken

keukentafel

Handig zo’n kookeiland, of hoe je zo’n keukenblok ook noemt. Je kunt er in ieder geval een fantastische geheime toegangsdeur naar je wietkelder van maken. Plankje op de vloer en je kunt er ook nog gewoon je boodschappen in bewaren.

6. Kweekkast in de kast

boekenkast

Van deze fraaie kast zou je niets vermoeden omdat de deurpost op geniale wijze in de planken is verwerkt. De kweekruimte van deze Bob de bouwer zal ook wel slim in elkaar steken, zo te zien is dat namelijk een goed ingelezen type.

7. Slapend rijk

bed

Je kunt de toegang naar je kweekruimte wel onder je bed verstoppen, maar slapend rijk zul je daar toch niet mee worden, wietplanten hebben nu eenmaal de nodige aandacht nodig.

8. Het kleinste kamertje

wandkast

Zelfs al zit oom agent bij je te poepen dan zou die nog niet vermoeden wat er achter dat kastje met WC rollen schuil gaat. Ook handig voor het produceren van maskerende geurtjes…

9. Boekenwurm

kast

Met de juiste kennis kweek je de prachtigste wiet, en als je al die kweekboeken uitgelezen hebt dan gebruik je ze gewoon om je kweekruimte achter te verbergen.

10. Ga ondergronds

keldervloer

Onder de grond is het goed toeven voor wietplanten, de temperatuur blijft er stabiel en door het gebruik van kunstlicht missen je geliefde dames de zon geen seconde. Geen wonder dat de kweekruimte onder de grond een ware klassieker is als verstop plek.

(advertentie)