(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals Adolf Hitler tot op de laatste dag vanuit zijn bunker in het platgebombardeerde Berlijn  bleef roepen dat der Krieg gewonnen kon worden, zo blijft minister Opstelten hardnekkig volhouden dat we toch vooral door moeten gaan met zijn War on Drugs. Zo tragisch dat het bijna komisch wordt, vindt BongZilla.

Georganiseerde propaganda

Is het jullie ook opgevallen deze week? Bijna dagelijks probeerde het ooit zo respectabele NOS Journaal te scoren met nieuwsitems over de georganiseerde drugsmaffia die de bovenwereld overneemt. Dan werd er weer een ‘enorm drugslaboratorium’ opgerold, toevallig op de dag dat minister Ivo Opstelten van Justitie op bezoek is in Brabant. Een dag eerder roeptoeterde het tv-nieuws dat er veel burgemeesters bedreigd worden in Brabant en Limburg, een dag later zou de georganiseerde misdaad massaal naar de grensstreek verhuizen. Allemaal georganiseerde propaganda vanuit de koker van Opstelten, wat ik jullie brom!

bongzillaMaarrrrr… dit wanhoopsoffensief komt te laat.

De minister is namelijk in een tot voor kort onmogelijk gehouden tempo terrein aan het verliezen met zijn keihard aanpak van de drugs. Internationaal hebben veel landen die belachelijke, ineffectieve War on Drugs al vaarwel gekust. In zo’n beetje heel Amerika omhelst men liever de regulering en legalisering van cannabis dan nog langer geld, mensen en energie te verspillen aan een kansloos gevecht. Zij zijn zo slim om de hele ‘drugsmaffia’ te doorzien: doordat het verboden is verdienen de criminelen er goud geld mee. En als je het niet langer verbiedt, haal je de belangrijkste inkomstenbron bij de boeven weg, zo godsgruwelijk simpel is het eigenlijk. De dalende misdaadcijfers in Colorado bewijzen deze stelling ook nog eens, hoe eenvoudig wil je het opgediend krijgen?

Lang, heel lang (veel te lang!) liepen de ambtenaren, bestuurders en rechters slaafs achter de brommende bewindvoerder aan

Maar minister Opstelten heeft nooit geluisterd naar het buitenland. Volgens hem zijn die nog allemaal heel erg anti-drugs en roken ze als klap op de illegale vuurpijl ook nog eens bij voorkeur enorme hoeveelheden Nederlandse wiet.
Lang, heel lang (veel te lang!) liepen de ambtenaren, bestuurders en rechters in dit schitterende landje aan de Noordzee slaafs achter de brommende bewindvoerder aan. Ze joegen op wietkwekers, coffeeshophouders, growshops, knippende huisvrouwtjes en vredelievende thuiskwekers alsof ze de duivel in hoogsteigen persoon op de hielen zaten. Gevangenissen puilden uit van de drugsgerelateerde gevangenen. Coffeeshop na coffeeshop werd weggepest. De geldboetes en Pluk-ze vorderingen stegen elke week tot nieuwe recordhoogten.

waitrose-christmas-turkeyIvo Opstelten haalt de kerst niet

En het maakte allemaal geen ene moer uit. Geen joint minder werd er om gerookt, geen wietplant minder zag het schitterende licht van zon of lamp. En eindelijk werden de ambtenaartjes, bestuurdertjes en rechtertjes wakker en ze besloten de doorgedraaide minister met de betonnen oogkleppen niet langer te steunen. Eerst de burgemeesters, toen de politici en daarna de rechters. Het volk was allang voor legalisering. Dus het gaat er dan toch van komen, ook Nederland kust de War on Drugs vaarwel. Beter laat dan nooit dan maar. En zoals ik eerder dit jaar al schreef, toen nog enigszins op hoop gefundeerd maar nu ineens toch nog best snel werkelijkheid geworden: Ivo Opstelten haalt de kerst niet. Dus dat wordt een schitterende kerst in 2014 🙂 🙂 🙂

(advertentie)