(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er is iets vreemds aan de hand met cannabis consumenten in Nederland en België. Je hoort en ziet ze namelijk nauwelijks, terwijl uit statistieken toch echt blijkt dat het aantal blowers zo’n 8 procent van de bevolking bedraagt. Dus daar gaan we wat aan doen, als het aan BongZilla ligt!

Bekende Nederlanders en Vlamingen

We hebben het dus over miljoenen Nederlandstalige wiet- en hasjliefhebbers. Maar terwijl het in heel veel buitenlanden borrelt en bruist op het cannabisfront blijft het hier angstvallig stil. De globale actiedag tegen de War on Drugs bijvoorbeeld ging hier zo stilletjes voorbij dat je denkt dat er een ebola epidemie heerst waardoor niemand zich buiten de deur waagt.

Rapper/schilder/schrijver Def P treedt bijna jaarlijks op Cannabis Bevrijdingsdag op en schrijft columns voor wietmagazines. Waar blijven de andere BN/V'ers?

Rapper/schilder/schrijver Def P treedt bijna jaarlijks op Cannabis Bevrijdingsdag op en schrijft columns voor wietmagazines. Waar blijven de andere BN/V’ers?

Terwijl beroemde mensen over de grens open en bloot in de media hun liefde voor cannabis verklaren – van Whoopi Goldberg tot Sting en van Rihanna (openingsfotootje) tot Jay-Z – durft geen Belg of Hollander met enige bekendheid daarvoor uit te komen. Terwijl ze er zijn, ga daar gerust van uit. Bekende Vlamingen of Nederlanders zijn soms net mensen; dus die willen ook wel relaxen, chillen, uit hun bolletje gaan en wat een blower zoal nog meer uit zijn joint kan peuren. In Amerika komen tien- en soms honderdduizenden cannabisconsumenten naar de 420 festivals, cannabis cups en protestdemonstraties tegen de War on Drugs.

Open en bloot op social media

Marihuana adepten in het buitenland zijn niet alleen betrokken bij die War on Drugs en het gezonde activisme daartegen, ze zijn er ook ronduit trots op om een blower te zijn!

Op hun Facebookpagina’s, Instagram en Twitter maken ze zichzelf graag en zichtbaar trots bekend als stoner en grower, vergezeld van foto’s waaruit ook overduidelijk blijkt dat ze het een fantastische lifestyle vinden. Terwijl in de landen waar deze trotse blowers wonen het bezit van een kleine hoeveelheid wiet vaak nog een strafbaar feit is ook. Daar hebben ze echter schijt aan, ze zijn er trots op om een blower te zijn, en geen zuiplap, cokehead, medicijnenverslaafde of doorgedraaide workaholic. Hun wietje biedt ze namelijk alles al, dus ze hebben de drugs van de rest van de maatschappij niet nodig. Sterker nog, daar spugen ze op.

Je zult toch maar zelden een trotse zuiplap, snuifdoos of pillenfreak tegenkomen die daar in alle openheid voor uitkomt, met foto’s van zichzelf en de bewuste middelen

Hier moeten wij blowers toch overheen kunnen of niet...

Hier moeten wij blowers toch overheen kunnen of niet…

Cannabis is om te beginnen een soort geschenk van de goden als het gaat om gezondheid. Het aantal bewezen voordelen van marihuana is immens groot en groeit nog elke dag. Kom daar maar eeens om bij alcohol, coke of prozac… Mensen die daar graag en veel ‘aan hangen’ zie je meestal in een rol als amokmaker, onruststoker, junkie of anderszins diepongelukkig geval. De sociaal-maatschappelijke schade van genoemde legale drugs is ook nog een gigantisch. Maar je zult toch maar zelden een trotse zuiplap, snuifdoos of pillenfreak tegenkomen die daar in alle openheid voor uitkomt, met foto’s van zichzelf en de bewuste middelen. Op de social media zul je toch nog lang moeten zoeken voor je een vrolijke cocaïne community of een medicijnen-ruilclubje tegenkomt, dat blief ik je.

Goedkoop, lekker en gezond

Maar naast het ultieme natuurlijke (preventieve) medicijn waar je nooit dood maar wel een stuk levendiger van wordt, is cannabis ook nog eens het zuiverste genotsmiddel. Waar jij plezier en genot door krijgt, wat je prima kunt delen met anderen en waar je geest ook nog eens een portie pep van jewelste van kan krijgen. Het is zelf te kweken in je tuintje, op je balkon of op je zolder (dus het hele jaar door, haha), kost weinig tot een beetje en na gebruik sta je de volgende dag makkelijk fris als een hoentje op. Dus waarom ben jij niet wat trotser op het feit dat je een blower bent?

Laat jezelf zien als blower!

Is het de propaganda van de overheid, die blowers in een crimineel hoekje van de maatschappij probeert te duwen? Schijt daaraan. Zie ze nou staan joh, die zuiplappen, wife beaters, geldjunkies en cokehoofden… ze zijn het moreel gezien nauwelijks waard dat je er veel aandacht aan schenkt, aan hun mening. Nee, kom er nou maar eens gewoon en openlijk voor uit dat jij er trots op bent om een blower te zijn. Iemand die de spreekwoordelijke vlieg geen kwaad doet, iemand die niet kotsend in een portiek hangt omdat ie zich het leplazerus zuipt elk weekend, iemand die niet de boel en zichzelf constant belazert ter meerdere eer en glorie van zichzelf… Blowers zijn 100% oké. Het wordt tijd dat ‘men’ dat eens gaat inzien godverdomme. En dat ‘wij’ dat dus ook duidelijk laten zien !

(advertentie)