(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Waar je cannabis bacon ook voor gebruikt, het wordt sowieso een heerlijk stoned gerecht. Omdat spek een lekker hoog vetgehalte heeft, kun je je cannabinoïden er direct in oplossen. Je hoeft dus geen wietboter te te hebben. Wiet, spek en een oven is alles wat je nodig hebt. Dit is wake & bacon!

Weet je wat lekker is ’s ochtends? Een gebakken eitje met bacon. Weet je wat nóg veel lekkerder is? Een gebakken eitje met wietspek, oftewel cannabis bacon. Twee van je favoriete lekkernijen in één, die ook nog eens supergoed samengaan. Het vet uit de bacon is namelijk prima geschikt om cannabinoïden in op te lossen, en dat maakt cannabis bacon supersimpel om te maken.

Cannabis bacon kun je natuurlijk niet alleen met een gebakken eitje combineren, het is ook erg lekker in een stonede spekpannenkoek, bij de boontjes ’s avonds of in de boerenkool natuurlijk.

Zo maak je cannabis bacon

Wietspek maken is een van de simpelste en lekkerste wietgerechten. Medicinaal gezien is het net zo effectief als wietolie of wietboter, en recreatief kun je er heerlijk mee waken en baken. Of moeten we zeggen waken en bakken want bakken is zo’n beetje het hele recept. Dit is wat je nodig hebt: plakjes spek of bacon, fijngemalen wiet, bakpapier en een oven.

Bestrooi de spek met het wietpoeder en bak 10 minuten aan beide zijden. Foto: SosnaRadosna, Shutterstock

Verwarm de oven voor op 110 graden, verspreid de fijngemalen wiet over een vel bakpapier, en bak het 45 minuten. Dit is om de THCa uit de cannabis om te zetten in THC, zodat je er ook lekker stoned van wordt. Deze stap noemen we decarboxyleren. Gebruik ongeveer zoveel wiet per persoon als je ook in een joint zou doen.

Neem de wiet uit de oven, doe het in een schaaltje en zet het even opzij. Zet de oven nu op 135 graden en leg de plakjes spek verspreid over een nieuw vel bakpapier. Bestrooi de bacon met de fijngemalen wiet maar bewaar nog wat voor de andere kant. Bak de spek 10 minuten aan de ene kant, draai ze om, bestrooi ook de andere kant met het wietpoeder en bak nog eens 10 minuten.

En dat is het hele recept voor wietspek, makkelijk hè? Gooi het gesmolten spekvet op het bakpapiertje trouwens niet weg want ook daarvan kun je nog goed stoned worden. Je kunt het opzuigen met een lekker broodje of gebruiken voor een stonede jus voor een tweede wake & bacon ’s avonds. Of roerbak er wat groenten in bijvoorbeeld, wees creatief.

[Openingsfoto: Oleksandra Naumenko, Shutterstock]
(advertentie)