(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren pronkt de politie met een succes in de Hollandse Hennepoorlog waarbij je op zijn minst twee wenkbrauwen kunt fronzen. Want hoe knap is het nou werkelijk om de stash – de vooraard hasj en wiet die vanwege de gedoogregels niet binnen in  de coffeeshop aanwezig mag zijn – op te rollen, laat staan als dat zoals hier in Eindhoven gebeurt na een tip?

 

Drugs vangen

‘Grote drugsvangst’ meldt Nu.nl en de politie zelf spreekt van ‘flinke drugsvangst’. Dus dan denk je als onnozele journalist bij CNNBS: snel kijken wat ze dan gevangen hebben aan drugs!

Nou, dat valt weer eens reuze tegen. Voor de zoveelste keer heeft de politie, die van Eindhoven in dit geval afgelopen dinsdag, het bijkans onmogelijke gepresenteerd en de voorraad cannabis van een coffeeshop in beslag genomen.

Na zo’n fijne anonieme tip bovendien, dus dat ‘drugs vangen’ is ongeveer net zo moeilijk als de antwoorden van iemand anders overtikken bij een aangekondigd schoolonderzoek in de onderbouw.

Kleine gripzakjes, grote gripzakken

Eerst maar eens de vangst zelf. Ziet er zo uit (en dat is nou precies de reden waarom wij er zeker van zijn dat het weer eens om de stash van een coffeeshop gaat en niet zomaar toevallig om “drugs in een woning” zoals de politie meldt op haar landelijke website):

We zien dus tientallen kleine gripzakjes met zo te zien 1 gram wiet elk, netjes per soort in een grotere gripzak gestopt. Kortom, zoals een coffeeshop werkt.

Propaganda-oorlog

Maar naar de woorden stash en coffeeshop zul je tevergeefs zoeken in de nieuwsberichten van politie en mainstream media. Liever praat de politie over een ‘flinke drugsvangst in woning‘. Dat scoort makkelijker in de huidige propaganda-oorlog, waarin woorden als ondermijning, ripdeals, brand- en ontploffingsgevaar et cetera ook al te pas en vooral te onpas aan wiet(planten) worden gekoppeld.

Tientallen kilo’s wiet en hasj

Nou ja, de politie vertrok dinsdagochtend dus na die tip naar een woning in de wijk Tongelre. We citeren de speurneuzen even: “In het huis en in een schuur achter de woning vonden agenten vanmorgen grote hoeveelheden drugs. Er werden tientallen kilo’s wiet en hasj gevonden. Ook werd voor zo’n 20.000 euro aan contanten in beslag genomen.”

Kortom, de hele stash van een (of misschien wel meerdere) coffeeshops naar de filistijnen.

De vier personen die aanwezig waren in de ‘drugswoning’ zoals de politie de stash steevast blijft noemen zijn gearresteerd en ‘zitten vast voor verder onderzoek’. Het gaat om twee vrouwen (39 en 59 jaar) uit Eindhoven en Son en Breugel en twee mannen (42 en 61 jaar) uit Son en Breugel…

(advertenties)