(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een man in Ierland die bij de politie gaat klagen over de slechte kwaliteit wiet, een echte Hollander die op Instagram wiet te koop aanbiedt… aan de politie, en tot slot smokkelaars in de UK die ratten opensnijden, vullen met o.a. wiet en mobieltjes en terug over de gevangenismuur mikken.

 

Wiet-malloot I

Instagram is niet alleen een etalage voor kekke foto’s maar voor sommige mensen ook een verkoopplatform, en dus ook voor drugs. Enter het fenomeen insta-dealer, nu ook in Rotterdam. Maar dan is het wel handig om ff op te letten aan wie je je wiet aanbiedt. Want dit meldt de politie ons via het grote smoelenboek:

Inmiddels staan er bijna zeshonderd reacties onder het Facebookbericht over de Instagram-fuck-up. Variërend van mensen die zich de pleuris lachen om zoveel dealer domheid tot mensen die de politie van harte aanraden eens echt(e) boeven te gaan vangen, inmiddels een klassieker op zich natuurlijk.

Wiet-malloot II

In een jaar tijd waren er in de Britse gevangenissen 13.119 incidenten met drugs en 10.643 met mobiele telefoons. Maar geen een daarvan was zo smerig als dit incident in Hare Majesteits Gevangenis in Dorset deze week. Daar blijkt een wiet malloot ratten te gebruiken als verpakkingsmiddel om wiet van A naar cel B te krijgen.

Wiet en telefoon(kaartjes), daar draait het leven allemaal om in de Britse gevangenissen…

En dan bedoelen we niet dat hij (of zij, niks valt uit te sluiten) een rat traint om contrabande op zijn ruggetje te vervoeren zoals Braziliaanse gevangenen ooit deden met een muis. Nee, de 3 ratten die in de gevangenis zijn ontdekt waren van boven tot onder opengereten, leeg gepulkt en volgestopt met onder andere wiet en mobiele telefoons, want daar is zoals gezegd veel vraag naar achter de tralies…

Getverderrie, je zou bijna geen zin meer hebben in een jointje als ze je de wiet zo bezorgen…

Wiet-malloot III

Snel naar de derde gek en gelukkig een stuk minder onsmakelijk. Maar dan wel weer een stuk stommer ook, deze Arthur Liwembe in Ierland. De 33-jarige malloot – oorspronkelijk afkomstig uit Malawi – presteerde het vorige zomer om met een zak wiet het politiebureau van Kilmainham binnen te lopen. Om vervolgens te klagen over zijn aankoop van liefst tien euro: “Wiet niet goed!’

Vanzelfsprekend werd de gozer ter plekke in de handboeien gewurmd en gearresteerd. Rechter John Hughes in Dublin had deze week de onmetelijke eer om Arthur te mogen berechten. Dat deed hij met verve. Zo bestempelde hij het gedrag van de Afro-Ier als “onlogisch op zijn zachtst gezegd”. Sterker nog, het zou “indicatief zijn voor een door cannabis opgewekte psychose”.

Nou ja, op dat psychosegedoe valt heus wel iets af te dingen, maar goed zot is deze Arthur gegarandeerd…

[openingsfoto: AlexHliv/Shutterstock]
(advertenties)