(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dagelijks maakt de politie werk van meer veiligheid… Pardon, van minder levensgevaarlijke ondermijnende planten natuurlijk! En passant plukt men de teler van dienst compleet kaal. Neem het korps in Venray, dat donderdag een wietplantage in Blitterswijck plundert en daarna grapjes maakt over hun “hoge kijkcijfers”  op Facebook.

 

Hoge kijkcijfers Blitterswijckse wietbust

Ons oog werd dus getroffen door een min of meer juichend leedvermaak bericht van de Politie Venray-Gennep, deze zondag. Voorzien van wat emoticons – op zich al twijfelachtig als de politie zo met je meent te moeten communiceren – melden de Limburgse dienders het volgende:

Wat ze vervolgens wel doen is het waarschuwen voor levensgevaarlijke hennepkwekerijen, ripdeals, ontploffingsgevaar en meer van dat soort zaken waarmee de overheid onze favoriete plant graag in verband brengt. Dat delen gaan we dus niet doen 🙂

Wel hoppen we even terug naar die wietkwekerij in Blitterswijck.

500 wietplanten onder 1 dak

Op nota bene dezelfde dag dat de lente eindelijk begint wordt in een pand aan de Veerweg in genoemd dorp een volgens de politie “zeer professionele hennepkwekerij aangetroffen”. Hoewel Omroep Venray later die dag rept over duizend planten, communiceert de politie zelf een aantal van vijfhonderd.

Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

Ontmantelen

Schitterende natuurpracht en dat binnen, kom er nog maar eens om anno 2019! Maar niet besteed aan de politie natuurlijk, die trots meldt dat “de kwekerij ter plaatse is ontmanteld”. Aangezien stroom en water werden geleend zonder terugbetaling, sloten de nutsbedrijven het pand in Blitterswijck ook direct af van stroom en water, zo gaat dat nu eenmaal. De aanwezige persoon werd in de boeien geslagen en naar het politiebureau in Venlo overgebracht.

Kaalplukken

Normaal gesproken zou het nieuwsbericht daarmee eindigen, ware het niet dat er nog geplukt moet worden mensen! En dat deden ze weer met verve, daar in Noord-Limburg, het dient gezegd. Kijk maar even mee wat er zoal op de politietrailers werd getakeld:

 

Inderdaad, vanwege de 500 wietplantjes werden ook 3 auto’s + 1 landbouwvoertuig AFGEPAKT.

Tip voor mensen die niet graag kaalgeplukt worden – en wie wil dat nu wel graag behalve een masochist wellicht – maar toch de wiet in willen.  Verpats eerst al je kostbaarheden, voordat je aan je kweekavontuur begint. Want als jij het niet doet doet de politie het wel voor jou!

(advertenties)