(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een slecht weekend in de eeuwig durende wedstrijd Nederland- Duitsland. Niet alleen alwéér in de laatste minuut verslagen op het voetbalveld, maar ook nog eens een onderdaan van de Koning die gesnapt wordt met meer dan 1 ons wiet, net over de grens. Maar dat laatste is te danken aan eigen stommiteit, namelijk het vergeten van de allerbelangrijkste les in het edele vak der smokkelhazen.

 

Les 1

Nu vragen jullie je wellicht af wat dan wel die allerbelangrijkste les is voor mensen die vakmatig het smokkelen onder de knie wensen te krijgen? Welnu, dat antwoord geeft de volgende, slechts zes seconden durende video uit de misdaadfilm ‘Scarface’ ons:

Niet snoepen uit je eigen vetpot, inderdaad. Het is niet alleen de eerste les voor smokkelaars maar zeker en vast ook de meest overtreden regel binnen het smokkelaarsgilde. Neem de tragische hoofdfiguur van dit nieuwsartikel: een 25-jarige automobilist uit den Niederlanden.

Balen in Borken

Inderdaad, dat is een snipper Duits wat daar staat. Want we moeten even de grens over, richting de Duitse plaats Borken. Ligt net over die grens, nabij onze plaatsen Aalten en Winterswijk. Een 25-jarige mannelijke inwoner uit Enschede werd daar zaterdagmiddag tegen 14.45 uur op de L575 gecontroleerd door Duitse Polizeibeamte.

Omdat zo’n beetje elke Nederlandse automobilist bij de buren verdacht is, moest de kerel een Drogenschnelltest ondergaan. En verdammt als het niet waar is, onze landgenoot testte positief op de Cannabiswirkstoff THC!

En dat betekent ook in Duitsland een ritje naar het dichtstbijzijnde politiebureau, om aldaar een bloedproef af te leggen.

Vluchten kan niet meer…

Om begrijpelijke (en even later nog veel begrijpelijker) redenen, had de NL-automobilist hier weinig zin in. Integendeel; “de 25-jarige zocht zijn heil in vluchten”, zoals de Duitse politie het zo treffend opschrijft op hun website. In zijn auto wel te verstaan, dat heil zoeken.

En vraag ons niet hoe, maar ook deze voortvluchtige slaagt erin om al rijdend – vluchtend voor de Duitse politie – het raampje van zijn Pkw te openen en er een sporttas uit te gooien. Jammer genoeg zien de achtervolgende politieagenten dit ook.

Op de Düwing Dyk in Borken weet de politie de vluchteling in te rekenen. In de vliegende sporttas blijkt dan 115 gram wiet te zitten. Nu mag je in Duitsland nul gram wiet op zak hebben, dus dat is niet best voor de Enschedeër.

Die Drogen zijn sichergestellt en een strafrechtelijke procedure is opgestart. Een arts heeft de Nederlander een bloedproef afgenomen, en daarna mocht de geständige Beschuldigte naar zijn en ons thuisland terugkeren. Om daar een dag later dus Oranje in de allerlaatste minuut de boot in te zien gaan tegen der Mannschaft

[openingsfoto: igorstevanovic/Shutterstock]
(advertenties)