(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is de laatste jaren vaker geconcludeerd en wordt nu opnieuw bevestigd: onze jeugd is nog nooit zo braaf geweest! Maandag controleerde de politie en BOA’s – inclusief drugshond Rocky – vier schoolgebouwen op Goeree-Overflakkee. De oogst van alle kluisjes en lokalen stemt treurig. En dan bedoelen we dus dat er nauwelijks wiet werd aangetroffen bij de scholieren: slechts 4 zakjes!

 

Popo en BOA’s op school

De bezorgdheid over het welzijn van onze jongeren neemt soms wel wat overdreven vormen aan vinden wij. (En helemaal als je zie wat alle inspanningen opleveren, maar daarover straks meer.)

Zo hebben de middelbare scholen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee met de gemeente en de politie een heus schoolveiligheidsconvenant afgesloten. Dat houdt in dat er elk jaar een kluisjescontrole plaatsvindt en deze maandag was het eindelijk weer zover!

Politie en Buitengewoon Opsporing Ambtenaren (BOA’s) van de gemeente gingen op zoek naar contrabande, wapens en god weet wat die schooljeugd nog meer in hun kluisjes en klaslokalen verborgen houdt. Oh ja, ook de 9 jaar oude drugshond Rocky werd hiervoor van stal gehaald:

Rocky rules

“De aanwezige drugshond Rocky was het nog niet verleerd. Diverse kluisjes en tassen werden op zijn aangeven geopend”, meldt de Politie Goeree-Overflakkee die waakt over de veiligheid van 50.000 mensen. Bijna uit elkaar spattend van nieuwsgierigheid lezen we verder wat er dan zoal in die diverse kluisjes is aangetroffen.

We citeren onze geüniformeerde vrienden: “Dit leverde vier zakjes wiet op en meerdere signalen dat de eigenaar van het kluisje recent drugs in zijn of haar kluisje had.”

Wauw. Vier. Zakjes. Wiet.

En dat na controle op vier scholen, of althans drie vestigingen van het RGO en de CSG Prins Maurits. Wat een verschrikkelijke, teleurstellende hoeveelheid!

In strijd met het reglement

Om hun gezicht en deze zelden vertoonde verkwisting van belastinggeld toch nog enigszins te redden, meldt de politie ons verder nog dat er naast 4 zakjes wiet op 4 schoolgebouwen dankzij “handmatige controle” nog diverse zaken zijn aangetroffen die “in strijd zijn met het schoolreglement”.

Nou nou, snel kijken dan maar:

Inderdaad de moeite waard, zeg nou zelf. Wij turven zomaar 2 aanstekers, 1 leeg lachgaspatroon, 1 busje pepperspray, 1 stanleymesje en 1 fraai geslepen oversized potlood dat door de politie voor het gemak ook ‘mesje’ genoemd wordt.

Voor we weer overgaan tot de orde van de dag, willen we graag afsluiten met deze stichtende woorden van de Politie Goeree-Overflakkee ten aanzien van al het bovenstaande:

“Het mag duidelijk zijn dat deze controle als doel heeft de veiligheid op de scholen te bevorderen”

(advertenties)