(advertentie)
(advertentie)
BONGZILLA Lees ook:
(advertentie)

Waar zijn toch de bekende Nederlanders die er voor uit durven komen dat ze graag een jointje roken? In Amerika pronken supersterren als Rihanna, Snoop Dogg, Miley Cirus, Lady Gaga en genakende-ju Justin Bieber met hun blunts. Ze laten zich fotograferen terwijl ze blowen, of verspreiden via social media zelf hun stonede avontuurtjes. Niets van dit alles in Nederland…

 

Nog steeds is een te groot deel van de Nederlanders onwetend en bevooroordeeld als het gaat om wiet, coffeeshops, blowen en het kweken van een marihuanaplantje. Beïnvloed door kutkranten als De Telegraaf en fossiele ministers als Ivo Opstelten van Justitie, die niet nalaten cannabis in het verdomhoekje te plaatsen. Met bullshit argumenten uiteraard, want er is gewoon geen wetenschappelijk bewijs voor de theorie dat je van het roken van een jointje rechtstreeks naar de hel gaat.

Justin-Bieber-Smoking-Weed

Justin Bieber helpt onze zaak…

Het zou de zaak van normalisering en daarop volgend legalisering van softdrugs enorm helpen als er eens wat meer Bekende Nederlanders zouden opstaan die ruiterlijk erkennen dat ze genieten van een blow. Net zoals ze dat in Noord-Amerika doen. Zo’n Justin Bieber maakt dan wel gruwelijke muziek en hij gedraagt zich als een verwend jochie dat zich geen raad weet met zijn jeukende balletjes en uitpuilende geldbuidel, maar hij heeft toch maar mooi 62 miljoen Facebook vriendjes en 48 miljoen Twitterfans. Dat zet zoden aan de dijk als het Canadese kwijlbekkie weer eens een selfie post waarop ie aan een toeter lurkt!

In Nederland weten we van een paar publieke figuren wel dat ze niet in een zakje wiet spugen. De rooie oerhippie Armand, Bennie Jolink van Normaal en nagenoeg 100 procent van alle hiphoppers bijvoorbeeld. Maar dat zijn allemaal muzikanten en daar verwacht men het toch wel van dat ze ‘aan de drugs zitten’. Waar blijven de politici? De tv-sterren? De sporters?

Een bekende Ajax-voetballer –  Champions League-winaar zelfs! – wordt graag stoned

De schattingen van het aantal blowers in Nederland lopen uiteen van een half tot 1 miljoen mensen. Een op tien volwassenen, ongeveer. Dan kan het toch niet anders of daar zitten ook wel een paar verdwaalde politici, mediafiguren of sporters bij. Toevallig weet ik dat er een bekende Ajax-voetballer is – een Champions League-winnaar zelfs! – die graag stoned wordt. En een van de bekendste presentatoren van RTL 4, kwam bijna dagelijks in de Amsterdamse coffeeshop waar BongZilla’s vrouwtje werkte, om zijn jointje te halen.

Helaas durven deze, en waarschijnlijk vele andere BN’ers, er niet openlijk voor uit te komen dat ze graag wiet of hasj consumeren. Bang voor imagoschade bij het grote publiek, denk ik. Dat is eeuwig zonde. Als zij uit de kweekkast zouden komen, krijgt de pro-legaliserings beweging een enorme promotieslinger. Nu kunnen Opstelten en al die andere breindode fatsoensrakkers hun anti-cannabis propaganda blijven spuien dat de hele cannabiswereld niets anders is dan een zootje criminelen.

En zeg nou zelf? Het zou toch interessant, plezierig én sociaal-maatschappelijk uitermate nuttig zijn wanneer koningin Maxima verklaart dat ze ’s avonds na een dagje zwaaien en lintjes knippen lekker tegen Lex aankruipt op de bank in landhuis Eikenhorst en een moddervette bong met honing maroc rookt…

(advertentie)