(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog 3 weken en dan is het zover: de 8e editie van Cannabis Bevrijdingsdag, het jaarlijkse gratis protestival  van het VOC, in het wonderschone Flevopark in Amsterdam. Net als vorig jaar geven ze weer een aantal VIP tickets weg aan vrijwilligers die helpen met het verspreiden van flyers en plakken van posters!

Posters en flyers

Het VOC heeft speciale vierkanten posterkokers die perfect geschikt zijn voor het versturen van een flinke rol posters en een blok flyers. Vandaag gaan er weer een paar op de post, naar Zaandam, Friesland, Hattem en zelfs eentje naar België. Mensen die in Amsterdam wonen kunnen posters en flyers ophalen bij het Cannabis College, in Utrecht fungeert coffeeshop ’t Grasje in de Obrechtstraat als afhaalpunt. Woon je ergens anders, mail dan naar: info@cannabisliberationday.org

Gratis VIP tickets

13232990_1189864191038351_3365573509980510054_nWil je meedingen naar gratis VIP tickets, vergeet dan niet foto’s te nemen van posters die je hebt geplakt en/of opgehangen. De ijverigste plakkers krijgen twee kaarten voor de exclusieve Cannabis Bevrijdingsdag VIP Lounge achter het podium. Er is een ruim terras en een iets kleinere versie van de grote ger tent op het veld. Er zijn gratis hapjes en drankjes en je kunt er minglen met de artiesten en sprekers en met activisten, ondernemers en deskundigen uit heel Europa.

Top 10 coffeeshop steden

Om zoveel mogelijk mensen en coffeeshops te bereiken, maken we elk jaar een ranglijst van steden, gebaseerd op het aantal coffeeshops en de afstand tot Amsterdam. De top 10 van dit jaar:

  1. Amsterdam
  2. Den Haag
  3. Rotterdam
  4. Haarlem
  5. Utrecht
  6. Nijmegen
  7. Eindhoven
  8. Hilversum
  9. Leiden
  10. Groningen

Ik kreeg ter plekke een boete van 140 euro. Voor de duidelijkheid: die betaal ik uit eigen zak. Met afstand de meest stompzinnige uitgave van het jaar

Plakdagen

In Amsterdam organiseren we meerdere plakdagen, waarbij we om 11.00 uur verzamelen bij het Cannabis College en dan gewapend met emmers, kwasten en posters de stad doorkruisen in kleine teams. Zeker als het mooi weer is, is zo’n plakdag zeker geen straf. Uiteraard is er ruimte voor pauze en coffeeshopbezoek: na zeven edities worden we vrijwel overal met open armen ontvangen.

13226630_1189864497704987_7421938165885541584_nEn ook op straat, weet ik uit ervaring, krijg je heel erg veel leuke reacties van voorbijgangers. Houd de Facebook event page en Twitter (@cannabisdayams) in de gaten voor de datum van de volgende plakdag in Amsterdam.

Buiten houden we ons netjes aan de regels: we plakken alleen posters op toegestane plakplaatsen en zuilen. De lijst met zulke plaatsen is op de meeste gemeentelijke websites te vinden. Die van Amsterdam staat hier.

Plakken op eigen houtje

Ook als je op eigen houtje aan de slag gaat met emmer en kwast adviseren we je alleen op toegestane plaatsen te plakken. Zelf liep ik vorige maand tegen mijn allereerste boete aan, net nadat ik twee Cannabis Bevrijdingsdag posters op een ijzeren deur in het centrum had geplakt. De Stadswacht van dienst deed niet aan waarschuwingen; ik kreeg ter plekke een boete van €140. Voor de duidelijkheid: die betaal ik uit eigen zak. Met afstand de meest stompzinnige uitgave van het jaar.

Doe mee en word VIP!

Wil je meehelpen en kans maken op twee VIP tickets, stuur dan een mailtje naar: info@cannabisliberationday.org

Naar dit mail-adres kun je ook foto’s sturen of een WeTransfer linkje. Veel succes en misschien zie ik je op 12 juni in de VIP Lounge…

Derrick Bergman, voorzitter van Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC)

(advertentie)