(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er zijn vele kush wietsoorten en ze zijn allemaal retepopulair! Dit komt omdat een echte kush enorm veel smaak en niet te vergeten THC bevat. Deze indica’s zijn heerlijk voor de roker en fantastisch voor de kweker want ze produceren dikke, bonkige toppen als geen ander.

Wie kush kweekt gaat natuurlijk 100 procent voor dit soort harde, vette met THC bedekte golfballen van toppen. Qua genetica zit je dan met kush alvast aan het goede adres. En met de volgende kush-kweektips haal je het meeste uit deze geweldige wietsoorten.

badass kush

Hydro

De meeste kushsoorten zijn niet moeilijk te kweken, ze zijn ontzettend krachtig en kunnen veel voeding aan. De brede bladvingers vangen ieder lichtstraaltje op en zetten een hoop licht om in plantmateriaal (groei). Om alles uit een kushplant te halen moet je het uiterste van haar vragen, daar houdt ze van. Omdat kush zo’n snelle stofwisseling heeft, doet ze het buitengewoon goed op hydrosystemen. Zonder overvoedt te raken zuigt ze gulzig voedingswater op terwijl haar wortels zich niet door een dikke laag aarde heen hoeven te worstelen.

Hoge EC waarde

Natuurlijk geef je ook een kushplant niet onbeperkt voeding, maar kijk eens tot hoever je kunt gaan. Je zult merken dat je kushplanten een hoop kunnen hebben. Begin met een normale dosis voeding en voer het langzaam op. Probeer een kushplant na de eerste echte groeiweek maar eens een voedingsoplossing te geven met een EC waarde van 1,5. Dit lijkt hoog voor zo’n jonge plant, maar de meeste kushsoorten zullen er niet voor met hun spreekwoordelijke ogen knipperen.

holy-grail-og-marijuana-strain-2

CO2 en licht

Niet alleen is kush een echte hongernek wanneer het om voedingsstoffen gaat, ze maakt ook dankbaar gebruik van toegevoegde CO2. Probeer eens een emmertje CO2 boost voor je kushplanten, je zult zien dat ze hier heerlijk op gaan! Hetzelfde geldt voor licht. Kush is gek op veel licht want hoe meer licht, hoe meer energie ze heeft om te groeien. Ga voor een goede HPS lamp zoals de Gavita’s of kies een andere killer lamp voor je kushdames.

Zorg er in de bloeifase voor dat de temperatuur niet boven de 25 graden komt en houd de nachttemperatuur minstens 10 graden koeler, dit zorgt ervoor dat kushtoppen echt lekker kunnen uitharden.

Door alle voeding wil je wel goed spoelen voordat je van de groei- naar de bloeifase overschakelt. Spoel ze dus een keer goed door met schoon water voordat je met bloeien begint, doe dit wel aan het begin van een dag zodat je planten tijd hebben om wat van het vocht krijt te raken en er het minste last van hebben. Vergeet ook niet om nog eens goed te spoelen voor je tot de oogst overgaat.

flowers_holygrail_kush_6

Wacht met oogsten

Wacht met de oogst tot je trichomen echt rijp zijn. Kush heeft niet extreem veel tijd nodig (50 tot 70 dagen) dus dat geduld moet je kunnen opbrengen. Veel kushsoorten komen qua gewicht nog behoorlijk wat aan tijdens de laatste paar dagen dus wacht daarop, je ziet aan de trichomen vanzelf wanneer het tijd is voor de oogst.

De typische harde toppen die kushsoorten produceren brengen aan het eind van de bloeifase een extra risico op schimmels met zich mee. Houd de luchtvochtigheid in de bloeifase dus zo laag mogelijk en geef de planten niet teveel water. Een goede luchtcirculatie voorkomt ook een hoop schimmelproblemen. Klaar met je kush oogst? Post eens een fotootje op onze facebook pagina en laat ons meegenieten van jouw badass kushtoppen!

(advertenties)