(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de laatste, meest cruciale fase van de verkiezingscampagne presenteert het VOC deze week een “energie-label” waarmee je in één oogopslag kunt zien waar de partijen staan als het over cannabis gaat. Handig voor de zwevende kiezer. En er is een voortreffelijk boekje over legalisering van drugs verschenen, samengesteld door VOC bestuurslid Freek Polak. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Dries van Agt, ‘de vader van het gedoogbeleid’.

Boek over legalisering drugs

De presentatie van ‘De kwaal is erger dan het middel, over de noodzaak van legalisering van drugs’ vond toepasselijk plaats in een grote boekhandel in Tilburg, als je sommige media mag geloven het middelpunt van een illegale miljardenindustrie in wiet en pillen. Ik stel me zo voor dat grote kwekers in pakweg de Achterhoek, Groningen of Gelderland in hun handjes knijpen met al die opgeklopte verhalen over Brabant als Sodom en Gomorra van de drugshandel. Dan kunnen zij lekker doorwerken: wel zo rustig.

‘Het gele boekje’

Maar terug naar wat onder VOC’ers inmiddels als “het gele boekje” bekend staat. Het telt nog geen honderd pagina’s en bevat bijdragen van onder meer Egbert Tellegen, Hedy D’Ancona, “drugsprofessor” Peter Cohen, Victor Everhardt en natuurlijk van Freek Polak zelf. Op 23 februari nam voormalig minister president en CDA-icoon Dries van Agt, inmiddels 86 jaar oud, het eerste exemplaar in ontvangst. Van Agt begon zijn speech met complimenten aan “de doorzetters van D66”.

Boekpresentatie in Tilburg met VOC’er Freek Polak (links) en oud-premier Dries van Agt die het boek ten doop hield… [foto: Derrick Bergman]

Voor het CDA, waarvan hij nota bene een van de oprichters is, had Van Agt geen goed woord over. Het was zoals altijd een plezier om de erudiete elder statesman zijn publiek te zien bespelen. Welk tv-programma is zo slim om Van Agt eens uit te nodigen, samen met CDA-leider Sybrand Buma of Kamerlid Madeleine ‘sluipmoordenaar’ Van Toorenburg? Dries zou gehakt van hen maken.

Op welke partij moet je stemmen als je cannabis een belangrijk onderwerp vindt? Het VOC heeft een “energie-label” ontwikkeld met 15 partijen die de grootste kans maken om de Tweede Kamer te bereiken

Na de presentatie gaf Van Agt interviews aan Radio 1 en het Brabants Dagblad, waarin hij zei niet te verwachten dat het CDA een breekpunt zal maken van regulering van cannabis bij de formatie van een nieuw kabinet. “De animo om mee te regeren is groter, denk ik.”

Geen CDA maar wat wel?

Dat je als cannabisliefhebber beter niet op het CDA of een andere christelijke partij kunt stemmen zal onderhand wel duidelijk zijn. Maar op welke partij moet je wél stemmen als je cannabis een belangrijk onderwerp vindt? Op de website www.cannabis-kieswijzer.nl staat uitgebreide informatie over de standpunten van vrijwel alle partijen, maar om het nog makkelijker te maken heeft het VOC een “energie-label” ontwikkeld met de vijftien partijen die de grootste kans maken om de Tweede Kamer te bereiken.

Het cannabis ‘energielabel’ van het VOC, je ziet in één oogopslag wie onze vrienden zijn en wie niet…

Sociale media

Als het goed is zie je dit label tot en met 15 maart meerdere keren voorbij komen via social media. De rangschikking is gebaseerd op de partijprogramma’s, toelichtingen uit de Stemwijzer en het Kieskompas en uitspraken bij debatten in de Tweede Kamer over cannabis en coffeeshops. Doe er je voordeel mee en verspreid het label via social media of door bijvoorbeeld een printje op te hangen op het prikbord in je favoriete coffeeshop. En vergeet natuurlijk niet te gaan stemmen op 15 maart!

De kwaal is erger dan het middel, over de noodzaak van legalisering van drugs
Redactie: Freek Polak
Uitgeefagentschap Gibbon, Amsterdam

ISBN: 9789491363801
92 pagina’s / €9,95
Bestellen via https://gibbonuitgeefagentschap.nl/de-kwaal-is-erger-dan-het-middel/

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)