(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In juni, op de negende editie van Cannabis Bevrijdingsdag – het jaarlijkse gratis protestival van het VOC – introduceren we een nieuw onderdeel: Cannabis University. Je kunt er de hele dag terecht voor masterclasses, Q & A sessies en paneldebatten over de plant, met topsprekers uit zeven verschillende landen!

De diepte in met deskundigen

De Cannabis University, een grote tent die plaats biedt aan zo’n 140 bezoekers, komt in de plaats van de grote ronde filmtent. De nieuwe tent komt te staan waar in voorgaande jaren het sound system stond. De centrale presentatie is in handen van Steven Kompier van Cannabis News Network, dat ook de registratie verzorgt van alle debatten, masterclasses en Q & A (vraag en antwoord) sessies.

Deze nieuwe opzet biedt de mogelijkheid om sprekers veel uitgebreider aan het woord te laten dan alleen met een speech op het hoofdpodium en geeft bezoekers de kans vragen te stellen. Het programma is vrijwel rond en wordt binnenkort gepost op www.cannabis-bevrijdingsdag.nl.

Hier alvast een paar hoogtepunten:

Masterclass Wernard Bruining: zelf wietolie maken

Het aantal mensen dat wietolie gebruikt en zelf maakt blijft groeien. Mediwiet pionier Wernard ‘The Potfather’ Bruining verzorgt een masterclass wietolie maken, met behulp van de door hem zelf ontwikkelde ‘Cannolator’. En hij beantwoordt vragen van het publiek.

Q & A / Live interview Ricardo Baca

Zakentijdschrift Forbes noemde hem een van de zeven machtigste personen in de cannabiswereld en volgens VICE is hij ‘the nation’s most prestigious cannabis editor’. Ricardo Baca was de eerste cannabis redacteur van The Denver Post en zette er de website The Cannabist op. Hij vertelt over zijn ervaringen en de toekomst van cannabis in de VS. De documentaire ‘Rolling Papers’ over The Cannabist wordt aan het einde van de dag vertoond in de Cannabis University.

Panel debat: Cannabis Social Clubs in Europe

Het fenomeen Cannabis Social Club heeft zich vanuit Spanje verspreid tot in de verste hoeken van Europa. Er zijn grote verschillen tussen de manier waarop clubs in verschillende landen opereren en ook tussen de clubs onderling. Is de CSC hét Europese alternatief voor de Nederlandse coffeeshop en het commerciële Amerikaanse model? Panel: Martin Barriuso (Spanje), Greg de Hoedt (Engeland), Rosaria Ricci (CSC Tree of Life, Amsterdam), Michel Degens (België) en Rinus Beintema (Suver Nuver).

Coffeeshop 2.0: het geheim achter het succes van Boerejongens

Boerejongens is in veel opzichten een unieke coffeeshop. Zo mag er niet gerookt worden en zien de ‘budtenders’ eruit als apothekersassistenten. Het concept slaat aan en trekt bezoekers uit heel Nederland. Tijdens een live interview met Marcel en Martin van Boerejongens gaat journalist Thijs Roes (De Correspondent, VICE) op zoek naar het geheim van het succes.

Panel debat: How to end prohibition: experiences abroad

Het is een cliché geworden: Nederland is voorbij gestreefd door andere landen als het gaat om cannabisbeleid. In dit debat komen die andere landen aan de orde: wat zijn de ervaringen in de VS, Tsjechië en Duitsland? En wat gebeurt er in het Verenigd Koninkrijk na de Brexit? Panel: Sean Carney (VS), Robert Veverka (Tsjechië), James Burton (VS), Clark French (Verenigd Koninkrijk), Lorenz Böllinger (Duitsland, onder voorbehoud).

Q & A / Live interview Rick Simpson

Vanuit zijn vaderland startte Rick Simpson vrijwel eigenhandig de wereldwijde wietolie revolutie: RSO (Rick Simpson Oil) is een synoniem geworden voor medicinale cannabisolie. Dit is de kans om deze levende legende vragen te stellen.

’s Werelds bekendste wietolie goeroe is wederom present op Cannabis Bevrijdingsdag

Masterclass Nicole Maalsté: Grass Poll

Vorig jaar werd op Cannabis Bevrijdingsdag de Grass Poll gelanceerd, een grootschalige online enquête voor cannabisconsumenten. Nicole Maalsté, die al sinds 1990 onderzoek doet naar de cannabiswereld en hier op CNNBS ook een tweewekelijkse column schrijft, verzorgt een masterclass over dit unieke onderzoek, de resultaten en de plannen voor de toekomst.

Panel debat: Medicinale cannabis in Nederland

Hoewel medicinale cannabis al sinds 2003 legaal is in Nederland, kampen patiënten nog steeds met allerlei drempels, onbegrip en stigmatisering. Wat zijn hun problemen en hoe zouden die het beste opgelost kunnen worden? En wat is de laatste stand van zaken rond het Tilburgse convenant voor medicinale thuisteelt? Panel: Marian Hutten en Serge de Bruin (stichting PGMCG), Freek Polak (VOC, stichting Drugsbeleid), Bart Hissink (ambassadeur Hersenletsel.nl en Cannabis? Aangenaam!).

Cannabis Bevrijdingsdag
Zondag 11 juni, 14 – 22 uur
Flevopark, Amsterdam
Gratis toegang

(advertenties)