(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als er één klus perfect geschikt is om tijdens de lockdown te klaren, dan moet het wel het jureren van cannabis zijn. Dit jaar mag ik jurylid zijn bij diverse cannabis cups en ik pak de zaken systematischer aan dan ooit tevoren!   

Jurywerk voor cannabis cup gaat gewoon door

Of de feestelijke uitreiking in juli door kan gaan is vooralsnog onzeker, maar de Highlife Cup, de oudste competitie voor wiet en hasj van ons land, gaat gelukkig gewoon door. Er zijn dit jaar vijftien categorieën, met als interessante nieuwkomer ‘Amerikaanse soorten’. Mijn strategie is anders dan bij vorige edities: ik beoordeel nu per categorie, van A tot en met O.

Crispy bud-foto’s

En nu ik het maken van crispy bud-foto’s eindelijk onder de knie heb, fotografeer ik systematisch elke sample. Daarvoor zet ik mijn mini-studiootje buiten op de tuintafel en verspreid ik het licht met een rond reflectiescherm. Ik gebruik een antieke lap diepzwart fluweel voor de achtergrond en een zogenaamde “derde hand” om de top in vast te klemmen. En natuurlijk een goede camera en dito statief.

Onder de microscoop

Ik ben streng voor mezelf en rook geen enkele sample voordat ik het heb gefotografeerd. Ik bekijk elke sample door een microscoop (60x) om de trichomen te beoordelen en eventuele resten van bestrijdingsmiddelen te vinden. En ja, ook bij de inzendingen voor de Highlife Cup zit – af en toe – vervuilde wiet. De diversiteit is groot en het is elk jaar weer een genoegen om alle samples te bekijken, ruiken, proeven en beleven. Omdat ik alfabetisch te werk ga eindig ik met de binnen- en buitenlandse hasj en de extracties.

Nog een nieuwe cannabis cup!

Gelukkig is er ruim de tijd om alle Highlife Cup samples te beoordelen, want ik ben ook gevraagd als jurylid van een nieuwe cannabis cup, georganiseerd door Dutch Flowers Magazine. Veel bescheidener van opzet en ook de samples zijn aan de kleine kant, maar de kwaliteit is tot nu toe zeer hoog. Om de objectiviteit te garanderen en verwarring te voorkomen jureer ik per dag samples van één cup. Het vergt de nodige administratie, maar iemand moet het doen, niet waar?

Buitenwiet voor HomeGrown Cup

Ondertussen werk ik in alle rust aan mijn inzending voor de HomeGrown Cup, in de categorie buitenwiet. De lockdown werkt ook hier ronduit positief; ik heb meer tijd en ben nog meer thuis dan normaal. Mijn buitenplantjes profiteren van extra aandacht en verzorging en ik ben van plan dit jaar eindelijk te gaan verduisteren om de dames extra vroeg aan hun bloeifase te laten beginnen.

Het lot zal bepalen of mijn inspanningen een prijswinnaar op gaan leveren én of de HomeGrown Cup überhaupt doorgaat in 2020. Ik bekijk het positief: mocht de cup niet door gaan, dan rook ik mijn super-buitenwiet gewoon lekker zelf op!

(advertenties)