(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er is heel wat aan het bewegen op het vlak van cannabislegalisatie. NY vervoegt sinds kort bij het lijstje van Amerikaanse staten waar cannabis voor medicinaal gebruik legaal is en volgens mij is België snel aan de beurt. Stel nou, een mens kan toch maar beter positief denken!

Medicinale wietolie

De farmaceutische industrie kan niet al onze pijnen en kwalen wegnemen of effectief behandelen, zoveel is langzamerhand wel duidelijk. Cannabis kan ook niet alles, maar wel heel veel, en mensen zouden de kans moeten hebben om te beslissen voor zichzelf of ze dit willen proberen of niet.

Ik ontmoet voortdurend mensen die sukkelen met hun gezondheid. Zelfs al ziet die persoon er mij niet echt cannabis-minded uit, toch vertel ik meestal wat ik weet over de medicinale eigenschappen en het gebruik van wietolie. Nog nooit kwam ik iemand tegen die het allemaal maar onzin vond.

olieInstinctief

Mensen die zich ziek voelen en niet geholpen zijn met reguliere medicatie willen niks anders dan van de pijn verlost zijn. En instinctief voelen ze aan dat het wel eens goed mogelijk zou kunnen zijn dat cannabis hen wel kan helpen.

De olie van de wietplant heeft al de meest sceptische mensen overtuigd, want dat kan ingenomen worden zonder high te worden. Jammer dat het kweken van deze bijzondere planten en het maken van olie hier niet legaal is. Wie weet hoeveel mensen zich stukken beter in hun vel zouden voelen en zich eindelijk eens zouden kunnen ontspannen. Ontzettend veel.

Stel je voor dat die 2,9 miljoen chronische pijnpatiënten en die 735 000 mensen met een slaapprobleem ook de mogelijkheid zouden hebben om naast hun pillen ook een degelijke plantaardige optie te hebben. Er bestaan natuurlijk nog andere noemenswaardige geneeskrachtige planten maar cannabis staat volgens mij en vele wetenschappers toch wel aan de top.

Ook België kan niet langer doen alsof haar neus bloedt. Cannabis is nodig om de bevolking haar waardigheid terug te bezorgen!

Niet enkel anekdotische getuigenissen volgen elkaar op, ook onderzoek staat niet stil. Waar er voorheen enkel gezocht werd naar de negatieve kant van cannabis is onderzoek naar de vele voordelen in volle gang. Eindelijk wordt er hiervoor geld vrijgemaakt, althans toch in de USA.

Medical badgeOok België kan niet langer doen alsof haar neus bloedt. Cannabis is nodig om de bevolking haar waardigheid terug te bezorgen! De plant werd in vroegere tijden gebruikt als medicijn! Iets wat doodnormaal zou moeten zijn wordt ons nu verhinderd. Niet voor niets hebben we een endocannabinoïdesysteem en CB1 en CB2 receptoren.

Autisme en epilepsie

Onlangs sprak ik een buurtbewoner van mij aan op de tram. We praatten over koetjes en kalfjes maar hadden het al snel over zijn dochter met autisme en hoe vermoeiend (slapeloze nachten etc) zo’n kind wel niet is. Ze is vijf maar kan nog niet praten en lijdt daar bovenop ook nog aan epilepsie. In het geval van zijn dochter zou cannabis twee keer kunnen helpen: bij autisme (in de tekst staat uitgelegd hoe het endocannabinoïdesysteem invloed heeft op autisme) maar ook om de epilepsie-aanvallen te verminderen.

Nog een andere buurtbewoner heeft een ontsteking op zijn sinussen die maar niet weggaat, en waar hij binnen enkele weken aan geopereerd wordt. Wegens de aanhoudende hoofdpijn neemt hij om de twee uur een pijnstiller, wat hem op lange termijn nog meer hoofdpijn gaat bezorgen. Waarom kan de dokter niet eenvoudigweg cannabis voorschrijven? De bijwerkingen zijn veel milder (geen zombiegevoel) en cannabis is niet verslavend (in tegenstelling tot synthetische pijnstillers) maar wel even doeltreffend. Soms zou je toch beginnen twijfelen aan de eerlijkheid van de farmaceutische industrie en de overheid…

Nu decriminaliseren

Het endocannabinoïdesysteem is belangrijker dan tot nu toe aangenomen werd en zou verplichte studiekost moeten zijn voor iedereen, maar vooral voor studenten geneeskunde. De nood is hoog, nog langer wachten is geen optie. Het moment om te decriminaliseren is nu!

(advertenties)