(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In België spugen ze niet snel in een pintje. Wat heet, het zelfmoordcijfer is er hoog dankzij de brede aanbidding van bier. Onze vlijmscherpe Eef de Bruyne verduidelijkt voor eens en altijd de verstandigste (genots)keuze: CANNABIS. En dat redt lichaam & geest op de koop toe!

 

Yoho people, what’s up?

Fijn feestje gehad in Amsterdam op hét festival van het jaar? Ik geniet van de foto’s en verslagen maar kon er helaas niet bij zijn. Ik was namelijk van de partij op een tuinfeestje in de feeërieke Vlaamse Ardennen. Genietend van de zon die er af en toe doorkwam moest ik even denken aan de tip van Karel Michiels die ik jullie vorige week meegaf, namelijk dat we met zijn allen het taboe op cannabis kunnen doorbreken door ons niet zo in een hoekje weg te steken. Maar ik geef het grif toe, de theorie gaat me soms ook beter af dan de praktijk.

Belgen en bier

Belgen en bier, probeer daar maar eens tussen te komen...

Belgen en bier, probeer daar maar eens tussen te komen…

Maar soit, tijdens het tuinfeestje ging het er even over dat ik sinds kort een column schrijf voor dit geweldige magazine, hetgeen ik overigens geheel vrijwillig doe voor de groene zaak (so please have a little mercy on me 🙂 Een vriend die het gesprek aan het volgen was met een ijskoude trappist voor zijn neus, deed ook zijn duit in het zakje: “Maar wiet roken, dat wordt toch wel gezien als iets heel negatiefs hè Eef.” Waarop ik natuurlijk direct in het verweer schoot en hem van antwoord diende: “Wetenschappers en zelfs politiekers (niet alleen Obama maar ook onder andere onze eigenste Jo Vandeurzen!) zijn het er over eens dat cannabis minder schade berokkent dan alcohol! Dat op zich is al een reden om te concluderen dat het niet logisch is dat het ene wel legaal is en het andere niet. Maar als je dan ook nog eens bekijkt wat cannabis op medisch gebied voor ons kan betekenen dan is dat verbod helemaal krankzinnig!” Waarop hij, verlekkerd naar zijn glas starend: “Ja oké, daar kan je gelijk in hebben…” Oh wee zij die mij tegenspreken.

Maar wij Belgen houden van bier! Niet geheel toevallig zijn er in ons landje dan ook heel wat mensen levensmoe

Onnodig te zeggen dat alcohol niet zo onschuldig is als het lijkt (tiens, waar heb ik dat nog gehoord?). Maar wij Belgen houden van bier! Niet geheel toevallig zijn er in ons landje dan ook heel wat mensen levensmoe. Het stond enkele dagen geleden weer eens in de krant: Dagelijks beroven drie Vlamingen zichzelf van het leven en gemiddeld zeven mensen per dag in heel België, we staan in de top 3 van Europa! In Nederland (waar je legaal aan wiet komt) zijn het er verhoudingsgewijs veel minder, maar sinds de economische crisis zijn ze daar ook aan een opmars bezig, gemiddeld 4,5 per dag.

België 'scoort' hoog met het aantal zelfmoorden

België ‘scoort’ hoog met het aantal zelfmoorden

Eén op drie zelfmoordpogingen wordt ondernomen onder invloed van alcohol! Veel mensen maken de vergissing om wanneer ze zich niet goed in hun vel voelen en verdrietig of kwaad zijn naar de fles te grijpen, maar alcohol versterkt negatieve gevoelens! Na een paar glaasjes ben je aangenaam verdoofd, maar nadat de eerste roes voorbij geëbd is, voel je je nog miserabeler dan ervoor. Problemen kunnen onoplosbaar lijken en de ellende te zwaar om te dragen, waardoor zelfmoord als enige optie overblijft. Dronken mensen zijn dikwijls ook veel agressiever en hebben minder remmingen en angsten, de kans dat een zelfmoordpoging slaagt is daardoor veel groter.

Wie of wat kan ons redden?

Zijn er dan geen oplossingen om ons land uit dit diepe tranendal te redden? Ja tuurlijk wel, oplossingen zijn er altijd. Alleen moeten mensen er naar willen luisteren en bereid zijn om hun vooroordelen op te bergen. Cannabis kan namelijk volgens een onderzoek dat gepubliceerd werd in the American Journal of Public Health het zelfmoordcijfer gevoelig terugdringen!

Dat cannabis mensen kan helpen beter om te gaan met stressvolle periodes in hun leven daar zijn de onderzoekers het nog niet over eens. Ze zijn eerder geneigd te geloven dat de daling in het zelfmoordcijfer te maken heeft met het feit dat mensen (vooral jonge mannen) cannabis prefereren boven alcohol wanneer ze dit op een volstrekt legale manier kunnen consumeren. De negatieve gevolgen van alcohol blijven hen aldus gespaard.

Dat de Belgische wetgeving mijlen ver achterop hinkt van wat er leeft in de dagelijkse realiteit blijkt uit het feit dat we geen cannabis mogen gebruiken in het bijzijn van minderjarigen.

Door conservatieve wetgeving geloven sommige mensen echt dat er iets scheelt met cannabis en willen ze er ook niet mee geassocieerd worden

Door die conservatieve wetgeving geloven sommige mensen echt dat er iets scheelt met cannabis en willen ze er ook niet mee geassocieerd worden. Alcohol daarentegen wordt nooit afgeslaan, iedereen doet mee aan het feestje. Tenzij enkele uitzonderingen en diegene die een verslaving achter de rug hebben en nu geen druppel meer kunnen aanraken zonder te hervallen. Dat drinken het risico op depressies maar ook geheugenstoornissen (o.a. Korsakov syndroom), borstkanker en dodelijke leveraandoeningen ernstig verhoogt, beseffen we veel te weinig.

Zullen de Belgen het ooit leren, dat ze beter af zijn door te gaan blowen..?

Zullen de Belgen het ooit leren, dat ze beter af zijn door te gaan blowen..?

Volgens Mireille de Visser van Polikliniek voor Jeugd & Alcohol in Rotterdam zetten ouders hun kinderen er zelfs toe aan om te drinken. Dit zei ze in een interview met Vice: “Van de kinderen die wij opnemen in onze klinieken kreeg bijna tachtig procent hun eerste slokje thuis. Die ouders zouden het niet goed vinden als hun kind zou blowen. (…) Maar drinken? Hartstikke leuk. Feestje geven, alcohol kopen voor het kind en de vriendjes en dan een paar uur het huis afstaan. (…) Ouders hebben geen flauw idee waar ze aan meewerken.” En verder: “Het beeld dat wordt geschapen in de media is dat je van alcohol een echte man wordt. Met sexappeal. Maar in werkelijkheid krijg je als je niet oppast met alcohol een gevoelloze eikel. Wat dat betreft zijn we enorm genaaid door de alcoholindustrie, die altijd maar een positief beeld van alcohol neerzet.”

Een rondje politiek

Ik las in een interview van 20 mei met Bart De Wever voor News Monkey het volgende: “Zij die cannabis minimaliseren tot een straffe sigaret, die vergissen zich deerlijk. Dit roesmiddel zal niet anders zijn dan alle andere. Nu al is schizofrenie in volle opmars omwille van cannabisgebruik. Je kan mij niet overtuigen dat dit een goed idee is. Ik zal daar nooit van overtuigd zijn.”

Bart De Wever kan het misschien goed uitleggen, maar wat hij zegt klopt voor geen meter. Schizofrenie overkomt slechts 1% van de bevolking! Hoewel het aantal cannabisgebruikers sterk gestegen is de laatste jaren, steeg het aantal schizofreniepatiënten niet! The Harvard Medical School onderzocht de stelling of cannabis nu wel of niet schizofrenie veroorzaakt, en kan met eer en geweten verklaren dat dit niet het geval is. CBD-rijke cannabis kan volgens de onderzoekers echter wel gebruikt worden als medicijn voor mensen die lijden aan schizofrenie of psychoses, omdat CBD antipsychotisch werkt (en niet alleen dat :)!

Go vaporize!

Ik ben er mee weg, maar eerst nog dit: Ga niet roken om je problemen te vergeten, pak eerst je problemen aan en steek er dan eentje op! Je zal er dubbel zo hard van genieten en het verkleint de kans om verslaafd te worden aanzienlijk (Ja mama)… En schaf jezelf een vaporizer aan. Driedubbel genot!

 

(advertenties)