(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Uit het door voetbalkoorts bevangen en verenigde (!) België bericht Eef de Bruyne over verbieden en genezen met wiet en andere psychedelische drugs. Over fouten die de mens maakt(e) en een wereldbol zonder verbod. Plus een uitgebreide liefdesverklaring aan haar… vaporizer!

 

Cannabis verbroedert als voetbal

Zondag wonnen de Duivels tegen Rusland, heerlijk sfeertje was het toch weer! Vooral naar het einde toe toen de ploeg alles op alles leek te zetten en Origi het eindelijk lukte om die bal erin te krijgen. Ik bevond me op het moment van de goal in een zaaltje met groot scherm op de eerste rij met naast me junior voetballiefhebbertjes die commentator konden spelen als geen ander! De hele zaal stond op zijn kop vrolijk te springen en te juichen. Origi, held van de dag. Racisten vergaten even dat ze racist zijn. Groepseuforie!

ANI_1965_Final-EditEigenlijk komt het een beetje overeen met hoe het zou kunnen zijn mocht cannabis legaal zijn. In landen als India, Tibet en Nepal maakt cannabis al eeuwen deel uit van het leven en verbroedert het mensen uit verschillende klassen. De cannabiscultuur is anti-racistisch en intercultureel, een contactmiddel tussen verschillende culturen uit Jamaica, India, Afrika, Marokko en Europa (Hans Van Scharen, De Cannabisconnectie).

In Aziatische en Afrikaanse landen gebruiken ouderen cannabis om verveling tegen te gaan, het geeft hen een tevreden gevoel. De jongere mensen gebruiken het om een zware dagtaak langer vol te kunnen houden. Het roken versterkt de eenheid onder de mensen, neem je hun dat af dan gaan deze mensen vast alcohol drinken en dan gaan de poppen pas aan het dansen.

Koffie een verboden drug

Enkele eeuwen geleden was koffie ook tijdelijk verboden. Leden van het ENCOD (European Coalition for Just and Effective Drug Policies) maakte het de Verenigde Naties tijdens de laatste drugsconferentie op ludieke wijze duidelijk dat cannabis op identieke wijze behandeld wordt als koffie indertijd. Koffie werd verboden omdat het mensen samenbracht, de koffiehuizen werden gezien als broedplaatsen voor burgelijk ongehoorzame ideeën. Koffie werd een duivelse drank genoemd die kwellingen veroorzaakte. Maar koffie was zodanig geliefd dat slechts een klein percentage stopte met koffiedrinken tijdens het verbod, de rest bevoorraadde zich op de zwarte markt met alle gevolgen vandien: slechte kwaliteit waar men veel geld voor moest leggen, geweld en lange celstraffen voor dealers.

Het is mega-interessant om te zien dat ook steeds meer journalisten de propaganda tegen cannabis doorprikken

90460.original-5154Recreatief gebruik van cannabis heeft dus erg veel weg van koffiedrinken. De roes die wij westerlingen opzoeken door het gebruik van cannabis wordt door de wetenschappelijke bril teveel aanzien als iets negatiefs, terwijl de roes voor zij die het ervaren vooral positief beoordeeld wordt: het bewustzijnsverruimende, het ontspannende en de mystieke ervaring zorgen ervoor dat cannabis zo geliefd is.

Maar de roes opzoeken is niet hetzelfde als verslaafd zijn, een roes is eerder iets positiefs waar je zo van genoten hebt dat je het gerust nog een keer wil meemaken. Je bent verslaafd als de roes niet meer optreedt na gebruik maar je wel moet gebruiken om je normaal te voelen of niet ziek te zijn. Boeken vol zijn er over de roes geschreven, en het is mega-interessant om te zien dat ook steeds meer journalisten de propaganda tegen cannabis doorprikken. Neem nu onze Belgische journalisten Karel Michiels en Hans Van Scharen, maar internationaal zijn er nog veel meer, en ze zijn geenszins van plan om zich het zwijgen te laten opleggen.

1 x per leven magic mushrooms

Waar ik ook ontzettend blij mee ben, is de website reset.me. Een journaliste richtte de website op nadat ze ontdekte dat we al jaren gebrainwasht worden door de overheid. Ze vertelt hoe cannabis en andere psychedelica zoals psylocybine en ayahuasca haar hielpen met het verwerken van trauma’s, maar die door de overheid verboden zijn. Volgens wetenschappelijk onderzoek en volgens heel wat ervaringsdeskundigen helpt psylocybine depressieve gevoelens te overwinnen en kan het angst voor de dood tegengaan. Ayahuasca wordt in Peru gebruikt als medicijn om drugsverslaafden te helpen afkicken!

Stand-upcomedian Joe Rogan vindt dat iedereen in zijn leven minstens éénmaal magic mushrooms moet uitproberen, omdat het ons geestelijk welzijn verbetert en men het leven permanent rooskleuriger ziet. Dosering is echter wel belangrijk en de combinatie met alcohol kan voor een bad trip zorgen, niet drinken tijdens een psylotrip dus! Joe Rogan is ook een groot voorstander van cannabislegalisatie!

 

Meanwhile… Ik & Mijn Vaporizer

Ondertussen gaat het leven zijn gewone gangetje. Ik en mijn vaporizer gaan af en toe eens op stap, tot grote verwondering van veel mensen die nog nooit zoiets gezien hebben. Altijd plezant dus om iemand uit te leggen hoe het werkt en hen te zien genieten van de smaak. Vapen is veel subtieler en lekkerder als roken, ik hou er echt van. Net als Whoopi Goldberg trouwens! Zij gebruikt het medicinaal omdat ze glaucoma heeft. Naast het snelle pijnstillende effect levert de vaporizer een mellow mood.

Whoopie is in love met vaporizen, zo schreef ze in haar cannabiscolumn in Amerika!

Whoopi is in love met vaporizen, zo schreef ze in haar cannabiscolumn in Amerika!

Die van mij, the magic flight, is super handig in gebruik, het enige nadeel is dat je er veel mee moet schudden zodat de wiet gelijkmatig verdampt (en niet verbrandt) en dat je de batterijen regelmatig moet opladen. Maar voor de rest is hij perfect. De smaak is verrukkelijk, vooral de eerste haal.

Het verschil met het roken van pure wiet is groot. De smaak is ten eerste veel aangenamer, en het effect veel subtieler. Als ik vape bevind ik me in een lichte roes, maar ik leef nog heel sterk in het hier en nu. Wanneer ik rook zonder ik me liever wat af van de buitenwereld omdat ik dan nogal in mijn eigen wereldje leef, maar met vapen is dat anders.

Door te verdampen neem je veel meer cannabinoïden op en heb je dus veel minder wiet nodig om hetzelfde effect te bereiken

Je voelt je lichter, relaxter maar ook energiek en gemotiveerd om actie te ondernemen en naar buiten te gaan zonder dat je de hele tijd flipt dat iedereen zou kunnen zien dat je high bent. En ’s avonds helpt het om te ontspannen na het werk en je zorgen van je af te zetten.

Vaporizers zijn er in verschillende prijsklassen en modellen maar die draagbare vind ik toch echte aanraders. Er zijn er die werken op gas en plastieken onderdelen bevatten, maar ik betwijfel of dat wel zo gezond is. Je betaalt beter wat meer dan heb je tenminste eentje die lang meegaat en niet schadelijk is voor je gezondheid.

Drop the tobacco

Want dat is natuurlijk het grootste pluspunt van een vaporizer: het gezondheidsvoordeel! Hoewel pure cannabis roken stukken beter is dan gemixt met tabak verbrand je toch de meeste cannabinoïden (actieve stoffen). Door te verdampen neem je veel meer cannabinoïden op en heb je dus veel minder wiet nodig om hetzelfde effect te bereiken. En ook qua discretie is een vaporizer echt wel top!

In Amerika is vaporizen meer ingeburgerd dan hier, evenals het pure roken. Door wiet te mengen met tabak zijn er veel gezondheidsnadelen ontdekt en dat zorgde er mede voor dat cannabis zo een slechte naam heeft. Doe jezelf dus een lol en drop the tobacco.

(advertenties)