(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onze eigen Rode Cannabis Duivel bericht vanuit België over cannabis en andere belangrijke zaken des levens. Eef stuitert van blijdschap over haar nieuwe huis en kookjob, brengt supergezond hennepzaad onder de aandacht en staat even stil bij de dood…

Positieve veranderingen

De afgelopen week was er één vol positieve veranderingen voor mij. Ik vond het huurhuis van mijn dromen en kon de eigenaar overtuigen om mij en mijn zoontje te kiezen als nieuwe bewoners! Binnen een maandje verhuizen we dus naar een charmant huis dat een pak ruimer en gerieflijker is dan mijn huidige appartement. Met het natuurreservaat van Gent vlakbij wordt dat echt wel een verademing. Een nieuw tijdperk kan beginnen! Maar dat is niet de enige verandering…

[Foto: Gentblogt, Bourgoyen- Gent]

[Foto: Gentblogt, Bourgoyen- Gent]

Eén van mijn gedreven vriendinnen inspireerde me om iets te doen met mijn passie voor koken. Ik dacht waarom niet en schreef me in als zelfstandige in bijberoep en vond bijna onmiddellijk een eetcafé waar ze op regelmatige basis een kok nodig hebben. In de kookpotten roeren en met een demi-chef te keer gaan is echt wel mijn ding en een welkome afwisseling naast mijn werk als nachtopvoeder bij jongeren met een beperking.

Het liefst van al kook ik veganistisch, omdat het een uitdaging is om lekker te koken op een niet zo traditionele wijze. Kleurrijke smakelijke gerechten op tafel toveren waar ook de vleesverslaafden (shoot me :)) spontaan van beginnen te watertanden, daar is het mij om te doen.

De snelste weg naar geluk

zaadHennepzaad is mijn favoriete vleesvervanger, hoe kan het ook anders?! Het is bijna zo rijk aan eiwitten als soja mààr het is beter verteerbaar en stukken beter voor het milieu want het kan overal ter wereld gekweekt worden op de meest onwaarschijnlijke gronden zonder pesticiden of kunstmest. Soja wordt hoofdzakelijk verbouwd in het regenwoud en is daarmee deels verantwoordelijk voor de massale ontbossing.

Voor wie iets meer wil weten over hennepzaad: hennepzaad bevat alle 8 essentiële aminozuren die ons lichaam zelf niet kan aanmaken. Aminozuren zijn nodig als basis voor de stoffen die een rol spelen bij de stofwisseling, zoals het gelukshormoon serotonine. Het eten van wat zaadjes zou daarom wel eens de snelste weg naar geluk kunnen zijn! Hennepzaad is ook rijk aan alfa, bèta en gamma globuline, een stofje dat ons immuunsysteem helpt versterken en meewerkt om beschadigd weefsel te vervangen door nieuw weefsel.

De dood is (nog steeds) taboe

doodMaar terwijl in mijn leven alles op rolletjes loopt, leerde ik recent een superlieve dame kennen die een heel zwaar verdriet met zich mee torst. Ze verloor vier jaar geleden haar zoontje Gilles van acht aan leukemie, zowat het ergste wat haar als mens kon overkomen. Het leven gaat voort, maar voor haar lijkt de tijd stil te staan.

Ik vermoed dat ze het grootste deel van de tijd het verlies van haar zoontje alleen draagt. Wij mensen denken vaak dat het beter is om het onderwerp niet aan te snijden, maar dat doen we eigenlijk beter wel. Door vragen te stellen en mensen te laten praten over hun overleden kind (of partner, ouder, grootouder, …) kunnen ze het verlies beter verwerken.

Klinisch psycholoog en rouwexpert prof. dr. Manu Keirse heeft verschillende bestsellers op zijn naam staan over verlies en verdriet. Boeken die niet enkel bedoeld zijn voor rouwenden maar ook voor al diegenen die met rouwenden of zieke mensen en hun familie in contact komen, zoals dokters en andere zorg- en hulpverleners.

Het kan altijd beter in ziekenhuizen, want veel mensen (waaronder de mama waar ik het over had) voelen zich er slechts een nummer, wat het rouwproces zeker niet versnelt. “Om te kunnen luisteren naar gevoelens moet je rust hebben in jezelf. Je moet je psychologisch voorbereiden om te gaan luisteren naar mensen en er echt tijd voor maken. Een snelle vraag als ‘Hoe is het?’, daar help je niemand mee. Je moet echt tijd maken voor mensen die rouwen.” (professor Manu Keirse)

jeun

Legaliseringsmanifestatie

By he way, vorige zaterdag vond in Luik een manifestatie plaats voor de legalisering van cannabis georganiseerd door de Jong Socialisten. Klik op de foto hiernaast om de video te bekijken!

Cannabis verbetert de levenskwaliteit van mensen met kanker, het helpt de pijn en misselijkheid tegen te gaan en kan in sommige gevallen zelfs beterschap brengen. De cannabis wordt dan niet gerookt, maar als olie oraal ingenomen.

Tot de volgende!

(advertenties)