(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In Den Haag hebben ze niet alleen goeie wiet, ze weten ook hoe ze een feestje moeten geven. Dat bleek opnieuw bij ‘420 in The Hague’, een gloednieuw evenement waarvoor strandclub Naturel op 20 april werd omgetoverd tot een Kingsize coffeeshop de luxe. 

Hofstad, Beatstad, wietstad

De Hofstad domineert de afgelopen jaren de HighLife Cannabis Cup, waarbij coffeeshops Magic en Dizzy Duck de meeste cups winnen. De laatste presenteerde met de Haagse rapper Kingsize ‘420 in The Hague’, een exclusieve viering van de wereldwijde cannabis feestdag op het Scheveningse strand.

Mijn kameraad en co-host Rens en ik waren er al vroeg, want we waren van plan om ter plekke een aflevering van onze High Tea Potcast op te nemen. Een Den Haag special, waarin we op zoek zouden gaan naar het geheim van de Hofstad, de Beatstad, de wietstad.

Hennepvolk dat (her)kent elkaar

We legden onze podcast apparatuur in de bak van de graafmachine die het laatste stuk over het strand naar strandclub Naturel aflegde. Ter plaatse begrepen we al snel hoe ondoordacht ons plan was; nergens was een plek te vinden die stil genoeg was om fatsoenlijk op te nemen. We gingen niet bij de pakken neerzitten, maar ploften op de bank bij La Chanvrière en een aantal andere Franse vrienden.

Een Fransman die ik nog niet kende kwam met een grote grijns op zijn gezicht op me afgelopen, wijzend op mijn T-shirt. Dat was er een van Le Peuple de l’Herbe, de Franse hiphop-act die al een kwart eeuw aan de weg timmert en die ik in 2018 kon boeken voor de laatste editie van Cannabis Bevrijdingsdag. Ja, dat herinnerde hij zich nog goed. Het bleek Oddateee te zijn, een van de rappers van Le Peuple de l’Herbe.

Houtgestookte hot tubs

Gastheer Kingsize had ik eerder ontmoet in The Green Goat, een kleine maar fijne Cannabis Social Club in Barcelona. “De meest onderschatte rapper van Nederland” – volgens Hiphopinjesmoel – presenteerde in de Spannabis-week zijn nieuwe album bij een andere social club: Feliz.

Kingsize presenteerde ‘420 in The Hague’ relaxed en vol liefde. Die liefde sprak ook uit de zorg en aandacht waarmee het feest georganiseerd was. Van de houten trays en verse bloemen op de tafels tot de schalen met vers fruit, de old school Arcade-games, het smakelijke dinerbuffet en de drie houtgestookte hot tubs.

Higher dan een Vlaamse papegaai

In de loop van de middag verscheen zelfs de zon, om na een uur of drie spectaculair in de Noordzee onder te gaan. Tegen die tijd was ik higher dan een Vlaamse papegaai. Van alle kanten kwamen joints, pijpjes en topjes wiet van superieure kwaliteit mijn kant op. We gingen niks meer opnemen, ik had mijn fotoserie in de pocket én het was 420.

De High Tea Potcast Den Haag special komt er zeker nog, met Kingsize en andere iconen uit Agga. En hopelijk komen er nog heel veel edities van 420 in The Hague.

(advertentie)