(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is inmiddels uitgegroeid tot een traditie: in de week na Cannabis Bevrijdingsdag blikt de grote man achter de schermen terug met een lijstje persoonlijke hoogtepunten. VOC-voorzitter Derrick Bergman: ‘Het was dit jaar een lastige klus om mijn traditionele lijstje hoogtepunten van Cannabis Bevrijdingsdag samen te stellen. Het waren er zoveel…’

Maanden van voorbereiding en keihard werken door het productieteam van Cannabis Bevrijdingsdag wierpen afgelopen zondag hun vruchten af in het Flevopark: het was de beste, warmste en drukste editie ooit. Negen hoogtepunten van deze negende Cannabis Bevrijdingsdag.

De nasi van Popke

Het eerste hoogtepunt kwam al vroeg, op de vrijdagavond. Ons Haagse crew lid Popke had geen zin om weer afhaalpizza te eten op vrijdag. Dus stond hij uren in de keuken om voor de volledige opbouwploeg een uitgebreide nasi te maken. Het was heerlijk.

De Cannabis University

Zeker gezien de warmte waren er wat twijfels of de nieuwe Cannabis University wel voldoende publiek zou trekken. Die twijfel bleek onnodig: de Cannabis University zat vrijwel de hele dag propvol en het Cannabis News Network team onder leiding van Steven Kompier leverde een absolute topprestatie.

De crew T-shirts

Al jaren levert HoodLamb (www.hoodlamb.com) onze hennep crew T-shirts voor een vriendenprijs, zonder daar ook maar iets voor in ruil te vragen. Dit jaar hadden we voor het eerst een slogan op de rug, geleend van Doug Fine: Working for the plant. De shirts zijn zeer in trek, als ik af ga op het aantal mensen dat me heeft gevraagd of er misschien eentje over was. Nee dus. Deze shirts zijn en blijven crew only.

Ricardo Baca

Als eerste Europese cannabis evenement presenteerden wij de bekendste cannabis journalist van Amerika, die door zijn werk voor The Denver Post en The Cannabist uitgroeide tot een van de invloedrijkste stemmen in de cannabiswereld. Ricardo Baca bleek ook nog eens een buitengewoon sympathieke kerel te zijn. Samen met zijn vrouw Melana fietsten we op de donderdagavond voor Cannabis Bevrijdingsdag over het Van Gogh fietspad in mijn geboortedorp Nuenen. Een bijzonder hoogtepunt.

Sam the Skunkman in de VIP

Het aantal levende legendes dat Cannabis Bevrijdingsdag heeft bezocht groeit elk jaar. Dit jaar mochten we voor het eerst Sam ‘The Skunkman’ verwelkomen in de VIP Lounge, de uitvinder van Skunk en oprichter van de eerste zadenbank uit de moderne geschiedenis, Sacred Seeds. Sam houdt niet van foto’s, dus ik heb er geen genomen. Maar hij was er wel.

De zweefmolen

Al vanaf de tweede editie van Cannabis Bevrijdingsdag stond een antieke zweefmolen op ons wensenlijstje. Dankzij hoofdsponsor Amsterdam Genetics werd die droom dit jaar werkelijkheid. En volgend jaar ga ik gewoon weer proberen of ik tijd heb voor een ritje. Lekker zweven.

Wiet Lingo

De opvolger van het Rad van Fortuin bij de VOC tent, een felgroene bak met gekleurde ballen waar je voor €2 een bal uit mocht grabbelen, leverde veel hilariteit en minstens vier dolgelukkige bezoekers op. Zij trokken de gouden bal uit de bak en ontvingen VIP polsbandjes, zodat ze de rest van de dag in de VIP Lounge mochten verblijven. Met een extreem brede grijns op het gezicht en een jointje in de hand.

Olivia

Smaken verschillen, maar de op een na mooiste vrouw van dit jaar – de mooiste is natuurlijk mijn eigen Ciel – was wat mij betreft de bassiste van The Dubbeez. Olivia Davina bleek live zeker zo mooi als op de foto’s. En ze weet wat ze met een basgitaar moet doen.

De regenboog

De kers op de taart: de dubbele en volledige regenboog die bijna precies om 22.00 uur tevoorschijn kwam, terwijl headliner Son Mieux aan hun laatste nummer bezig was. Het was een magisch einde van een onvergetelijke Cannabis Bevrijdingsdag. Dank aan iedereen die er was, die mee werkte, mee betaalde of op een van de drie podia stond. Dank ook aan de gemeente Amsterdam, de politie en de handhavers met wie de samenwerking opnieuw uitstekend was.

Op naar de tiende editie, op 10 juni 2018!

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)