(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mista Ganja kende je nog niet, maar ook hij is een van de CNNBS buitenwiet correspondenten die dit jaar voor de grootst mogelijke monster wietplanten gaat. Daar heeft hij trouwens ook al de nodige ervaring mee, want vorig jaar wist hij een 3,5 meter hoge wietplant te kweken!

Hallo hallo, mijn naam, of mijn pseudoniem dan toch is Mista Ganja. Vandaag neem ik jullie voor het eerst mee op avontuur met moeder natuur. Vorig jaar is het me gelukt om een wietplant van liefst 3,5 meter hoog en 1,5 meter breed te laten groeien. Dit jaar gaan we natuurlijk voor nog veel groter!

Cannabis, marihuana, wiet… wie kent het niet? Zoveel soorten, zoveel smaken, en we proberen er altijd wat lekkers van te maken. Binnen in een tent is het altijd lekker weer, maar wij buitenkwekers krijgen te maken met zon, wind, regen en veel wisselende temperaturen.

In de buitenlucht krijgen we met andere woorden te maken met de elementen. Die zich gaan bemoeien met ons groeien en bloeien. Soms aan de positieve kant, maar dikwijls ook aan de negatieve kant. Denk maar eens aan een gigantische regenbui die de THC bijna van je plant spoelt, of extreme hitte die de blaadjes doet verbranden zodat je plant weer moet herstellen.

Al met al is het dus best een uitdaging op zich, om buiten in de tuin wietplanten te laten groeien. Je hebt geen enkele invloed op het weer natuurlijk. Wat doet de zomer? Wordt die mooi en warm of nat en bagger. En daarnaast heb je altijd het puntje… hoe denken de buren hierover? Het is erg belangrijk dat je buren je mogen, anders kan je kweek weleens voortijdig worden afgebroken. Zelf heb ik gelukkig mazzel met mijn buren.

Ga voor goud!

Ik heb dit jaar (zoals ik altijd doe) besloten om op aarde te groeien, dit omdat ik daar persoonlijk de beste ervaring mee heb. De planten krijgen potten van 50, 75 en 30 liter aarde en dan gaan er twee voor goud in de volle grond. Deze dames zullen ongetwijfeld het grootste worden. Maar natuurlijk is het belangrijk om te weten wat je wel en niet met aarde moet doen omdat je altijd rekening moet houden met de schimmels en bacteriën die erin zitten.

Ik ben uiteraard begonnen met ontkiemen, dat deed ik in koffiefilters omdat dat eigenlijk altijd tot snel ontkiemsucces leidt. Heel kort uitgelegd maak je een koffiefilter nat, daartussen stop je je zaden en vervolgens stop je het natte filter met zaad en al in een plastic gripzak die je verticaal met een plakbandje ophangt. Twee tot drie dagen later zullen je zaden ontkiemd zijn.

‘Zure’ wietoorten

Dit jaar heb ik voor autoflower Aurora Borealis, Grapefruit, Rainbow Jones, Sour Diesel en White Widow x Amnesia gekozen. Ik heb voor deze soorten gekozen omdat ik zelf de zure wietjes altijd wel erg fijn vind om te roken. Maar ook bij het groeien merk ik dat de zure soortjes goed in de buitenlucht gedijen.

Eenmaal gekiemd zijn ze de mooie moestuin potjes ingegaan. Dit omdat deze biologisch afbreekbaar zijn en daarmee weer voeding wordt voor de plant. De plantjes zijn inmiddels al lekker bezig met groeien, ik hoop op een succesvolle oogst.

De zaden komen van Organic Earth en ik moet zeggen wat een beuker zaden zijn het! Zodra de wortel tevoorschijn komt gaat die direct in de vijfde versnelling! De Grapefruit is bijzonder mooi wanneer ze in bloei staat en zou met 9 à 10 weken toch wel een monster kunnen worden zo in de volle grond.

De planten krijgen ieder een eigen plek waar ze zich mogen gaan manifisteren tot boom met +/- 1000 liter aarde. Ik heb hier expres een perk voor gebouwd zodat de afwatering optimaal is, en er geen wortelrot zal gaan plaatsvinden.

Low stress training

Om de planten groot en sterk te krijgen moeten de dames natuurlijk wel wat kunnen hebben en aan gewicht kunnen dragen. Ik maak ze sterk door middel van zogenaamde low stress training. Ik draai de takjes heen en weer wat de wind nabootst. Om zich tegen het buigen te wapenen, gaat de plant haar takken sterker maken, wat later weer voor profijt zorgt.

Inmiddels zijn de planten ongeveer 30 centimeter hoog en hebben ze allemaal twee hoofdscheuten omdat ik ze getopt heb. Ik blijf de planten toppen tot ze ongeveer 50 centimeter hoog zijn, zodat ze een mooie structuur krijgen. Dit alles doe ik natuurlijk zodat ze zoveel mogelijk toppen kunnen dragen straks.

Tegenslagen

Helaas is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, ik heb ook al de nodige tegenslagen gehad. Zo zijn de Autoflower Aurora Borealis en de White Widow x Amnesia ten prooi gevallen aan een storm. Het windscherm van de buren nam de levens van de twee jongedames zonder pardon. Alle pogingen om de dames van de IC afdeling te krijgen waren zonder succes, maar we laten ons niet kennen en kiemen gewoon opnieuw! Dan zijn ze maar wat later, maar groeien zullen ze! Tot over vier weken.

Mista Ganja

(advertenties)