(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ben je nog nooit naar Cannabis Bevrijdingsdag geweest, het grootste cannabis en hennep evenement van Nederland? Hier zijn zes redenen om dat komende zondag wel te doen, opgediend door de VOC-voorzitter persoonlijk!

1. Eerste publieke optreden van Rick Simpson in Nederland

Als geen ander heeft Rick Simpson bijgedragen aan de herontdekking en hernieuwde populariteit van medicinale cannabisolie. De Canadees roept controverses op, zeker zijn claim dat cannabinoïden kanker kunnen genezen. Sommigen zetten hem weg als charlatan, anderen vinden dat hij een Nobelprijs verdient.

Schermafbeelding 2016-06-07 om 14.26.20

Rick Simpson is de winnaar van de Koos Zwart Award, de jaarlijkse prijs van coffeeshopbond PCN. Hij zal spreken op het hoofdpodium en deelnemen aan 1 van de twee debatten in de Filmtent: Cannabis oil: miracle cure?

2. Will and the People

De eerste contacten tussen Cannabis Bevrijdingsdag en de Britse band Will and the People dateren al van 2014. De vier bandleden zijn niet alleen grote cannabisliefhebbers, maar ook razend drukke muzikanten, die vorige week nog in Los Angeles op het podium stonden.

Schermafbeelding 2016-06-07 om 14.29.09

Maar het is nu dan toch gelukt: Will and the People sluit de achtste editie van Cannabis Bevrijdingsdag af en dat belooft één groot feest te worden. Zelf omschrijven ze hun aanstekelijke muzikale mix zo: “Think Bob Marley and the Wailers meets NOFX and Radiohead (on a happier day if that’s possible).”

3. Joep Oomen Memorial

Met de start van de campagne ‘De staat regelt het niet, kweek je eigen wiet’, herdenken we Joep Oomen (1961-2016), één van de oprichters van het VOC. Het is niet overdreven om te stellen dat er zonder Joep helemaal geen Cannabis Bevrijdingsdag was geweest; hij had al drie edities in Antwerpen georganiseerd voordat het VOC in 2009 de eerste Nederlandse editie op touw zette.

Wat we precies gaan doen blijft een verrassing, maar zorg dat je rond zeven uur in de buurt van het hoofdpodium bent.

Schermafbeelding 2016-06-07 om 14.34.06

4. De Hennepmarkt

Eén van de grote pluspunten van het Flevopark als locatie: de Hennepmarkt past prachtig langs het met hoge bomen omzoomde pad tussen de vijver en het veld. Sinds we in 2014 vanuit het Westerpark naar het Flevopark verhuisden is de Hennepmarkt elk jaar gegroeid. Meer dan vijftig bedrijven en organisaties op het gebied van cannabis en hennep presenteren zich er aanstaande zondag. Er komen kraamhouders uit o.a. Italië, Tsjechië, Spanje, Engeland, Griekenland en zelfs Friesland. Eén ding is zeker: nergens in Nederland vindt je zoveel groene ondernemers en producten bij elkaar als op de Hennepmarkt.

Schermafbeelding 2016-06-07 om 14.36.01

5. 420 Celebration & Parade

Een bijzonder nieuw onderdeel, in samenwerking met Amsterdam Genetics en Boerejongens. Als iedereen om 16.20 uur heeft opgestoken, verandert Dj Marlicious het Flevopark in een dampende club, met een latin house set. Wat er daarvoor precies gebeurt? Dat moet je zelf komen bekijken en beluisteren…

6. LAAT JE HOREN!

Eigenlijk is dit de belangrijkste reden om naar Cannabis Bevrijdingsdag te komen: om met zoveel mogelijk mensen te protesteren tegen de Hollandse Hennepoorlog en vóór legalisering van cannabis. Het motto van dit jaar is eenvoudig genoeg: Thuisteelt vrij, achterdeur open!

Tot ziens in het Flevopark!

Schermafbeelding 2016-06-07 om 14.37.59

8e Cannabis Bevrijdingsdag
Zondag 12 juni, 14.00 – 22.00 uur
Flevopark, Amsterdam
Toegang: gratis
Website: Cannabis-Bevrijdingsdag

(advertentie)