(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Gefeliciteerd, je hebt 2016 gehaald! Een heel nieuw jaar waarin je het roer kunt omgooien, zodat je ook de jaren die nog voor je liggen in goede gezondheid zult halen. Goede voornemens dus, speciaal voor jou (en onszelf…).

1 – Stop met tabaksjoints

Dat tabak slecht voor je is hoeven we je – anno 2016 – hopelijk niet te vertellen. Toch is het voor veel blowers lastig om definitief afscheid te nemen van de joint met tabak. Ja, tuurlijk, je wordt apestoned van de tabak in je joint maar is dat niet meer een gevoel van duizeligheid die door de tabak wordt veroorzaakt? Stop in 2016 met de tabaksjoint en verbaas jezelf erover hoe kristalhelder je high is wanneer je wiet puur rookt!

shutterstock_159224615

Haal in 2016 gezond eten in huis om je vreetkick mee te stillen. (Beeld: Joshua Resnick, Shutterstock.com)

2 – Gezond vreetkicken

Je kunt er donder op zeggen dat je vroeg of laat na het opsteken van een lekker (puur) jointje, een vreetkick krijgt. In 2015 rende je dan naar de keuken om daar al je snoepgoed, koekjes, chips of andere vette en zoete snacks weg te schranzen. Had je niks in huis dan moest zelfs je hagelslag of chocoladepasta eraan geloven, maar in 2016 kan dat echt niet meer. Voortaan haal je namelijk allemaal gezonde snacks zoals vers fruit en lekkere salades in huis voordat je gaat blowen. Wat ook een goede tip is, is om al voor het eten te blowen zodat je je honger kunt stillen met de warme maaltijd die je toch al zou eten. Bon appétit!

3 – Biologisch blowen

Met voedingsstoffen vetgemeste en met bestrijdingsmiddelen bespoten wiet is niet erg gezond meer te noemen. Ga in 2016 dus maar op zoek naar een adresje waar je wat onbespoten en biologisch geteelde wiet kunt kopen van kwekers als Doede de Jong. Dan hou je het een stuk langer uit.

4 – Zelf kweken

Het beste is natuurlijk wanneer je zelf je eigen wietje kweekt, want alleen dan weet je 100% zeker dat het biologisch gekweekt is. Voor eigen gebruik kweken is supermakkelijk en leuk om te doen en bovendien bespaar je daarmee aanzienlijk op de kosten. Bijvoorbeeld in zo’n mooie RollingStoned kweekkast. En aangezien de overheid niets doet om de kwaliteit van de coffeeshopwiet te waarborgen, kunnen ze je het eigenlijk niet eens kwalijk nemen. Start dus maar een mooi binnenvolkstuintje in 2016!

5 – Voortaan verdampen

Nog beter dan puur roken is verdampen, daarmee doe je je longen echt een plezier. En je portemonnee trouwens ook want door te verdampen gaat je wiet veel langer mee. Er zijn anno 2016 ontzettend veel mooie en geavanceerde verdampers te koop in verschillende prijsklassen. Zelf zweren we bij de Vapir Prima voor onderweg en dampen we thuis geweldig goed met de Herborizer.

20151123_160549 (Custom)

6 – Word een connaisseur

De geijkte Power Plant, Amnesia en skunkwietjes zijn leuk, maar ga in 2016 ook eens wat vaker voor wat meer exclusievere wietsoorten. Ze kosten je wellicht iets meer, maar dan rook je gewoon wat minder. Je ontwikkelt zo een veel beter gevoel van waardering voor de wiet die je rookt. Zie jezelf voortaan als een vinoloog van cannabissoorten en ontdek de vele verschillende smaken en effecten die cannabis kan hebben. Zeker wanneer je ze verdampt kun je ontzettend veel complexe smaken ontdekken.

7 – Ga stoned sporten

Sporten is een van de voornemens die ook bij veel niet-wietrokers bovenaan het lijstje pronkt, maar is helemaal goed te combineren met een heerlijk wietje. Vooral sativa dominante wietsoorten doen het goed in de sportschool, en geven je een energieke boost die het sporten een stuk leuker maakt. Wie stoned gaat sporten treed in de voetsporen van (olympische) sporthelden als Michael Phelps, Arnold Schwarzenegger, Chris Webber, Co Stompé en ontzettend veel Amerikaanse NFL sporters.

olieenwiet8 – Drie keer daags druppelen

Neem jezelf voor om naast je jointje, in 2016 ook een flesje wietolie in huis te halen. Wietolie met alleen CBD kun je gemakkelijk online kopen, maar als je toch zelf wat wietplanten kweekt, maak je net zo makkelijk zelf wat wietolie waarin ook THC zit. Neem het preventief tegen allerlei kwalen, aandoeningen en tumorvorming, of gewoon om in 2016 heerlijk op te slapen en je endocannabinoïde systeem aan te vullen met plantaardige cannabinoïden.

9 – Alcohol aan de kant

De meest dodelijkste drugs zijn legaal verkrijgbaar. In de top drie staan tabak, alcohol en pijnstillers dus stop ermee en vervang ze voortaan met cannabis. Vooral tabak is erg slecht maar ook koning alcohol is een letterlijke dooddoener. Buiten dat; wil jij in 2016 nog dronken of zelf aangeschoten door het uitgaansleven gaan? Hou het voortaan lekker bij de wiet, dan hou je het een stuk langer vol!

10 – Verspreid het cannabiswoord

De wereld komt weliswaar langzaam uit haar farmaceutische drugsroes, maar het is ook in 2016 helaas nog steeds hard nodig dat de waarheid over cannabis gehoord wordt. Maar goed; wanneer je je aan alle bovenstaande goede voornemens houdt, zul je gelukkig weinig moeite hebben om de voordelen daarvan aan al je vrienden, familieleden, vage kennissen en onbekenden door te vertellen.

[Openingsbeeld: Doug Shutter, Shutterstock.com]
(advertenties)