(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

ROLLING STONED TOP 50 #24   Wietolie is een krachtig en veelzijdig medicijn dat steeds meer mensen ontdekken en gebruiken als zelfmedicatie. Het helpt bij vele uiteenlopende ziektes en aandoeningen waarvan verreweg de meest veelbelovende werking, natuurlijk het doden van kankercellen is. Alleen het maken van wietolie gaat met licht ontvlambare oplosmiddelen waarbij je een groot deel van het plantmateriaal niet gebruikt. Daarom bedacht Brad Morehouse (newcure.org) een recept voor wietpasta, volgens hem is dat net zo effectief en gemakkelijker te maken als wietolie. Hieronder het recept voor deze wietpuree dat we in maart van 2015 publiceerden (zie ook Wietpasta di mamma).

TOP502015-24

Voor de behandeling van vele lichamelijke aandoeningen en ziektes waaronder kanker, is cannabis een geweldig medicijn. Doorgaans worden de werkzame stoffen uit wiet hiervoor geconcentreerd in een olievorm genomen, maar volgens Brad Morehouse, oprichter van NewCure.org is puree van wiet net zo effectief, maar veel makkelijker en efficiënter te maken. 

Wietolie of cannabisolie is een populair en geconcentreerd medicijn, maar volgens Brad van NewCure.org is het helemaal niet nodig om een geconcentreerde olie van cannabis te maken. Ons verteringssysteem kan wiet in pureevorm namelijk prima verteren. Er is absoluut geen enkel bewijs of reden om cannabis te concentreren, zo stelt Brad onder zijn instructiefilm op YouTube. De oorspronkelijke reden daarvoor was simpelweg zodat je het in een kleine tube kon stoppen en om de cannabinoïden te decarboyleren.

Bij het maken van wietolie gooi je het meeste materiaal weg. Wanneer je dat uit de prullenbak zou vissen en laten drogen, kun je er nog knetterstoned van worden, reken daar maar op!

Het grote voordeel van cannabispuree ten opzichte van wietolie is dat er veel efficiënter met de wiet wordt omgegaan. Bij het maken van wietolie gooi je immers het meeste materiaal weg. Wanneer je dat uit de prullenbak zou vissen en laten drogen, kun je er nog knetterstoned van worden, reken daar maar op! Dat betekent dat je het grootste deel van je wiet weggooit wanneer je er olie van maakt. Zonde van een goed medicijn!

Wanneer je cannabispuree maakt is dat simpelweg een kwestie van je wiet decaboxyleren, (dat kun je zien als het activeren van de cannabinoïden, lees decarboxyleren = meer THC voor meer info) en natuurlijke vetten toevoegen om het goed te laten binden. Je hoeft er geen licht ontvlambare oplosmiddelen voor te gebruiken en je ruikt het ook niet wanneer je het aan het bereiden bent. Maar het grootste voordeel is dus dat je er veel minder wiet voor nodig hebt.

Zo maak je wietpuree

benodigdheden

  • een glazen jampot van ongeveer 120 ml
  • 60 ml kokosolie, olijfolie of plantaardige glycerine (food grade)
  • 15 gram goede wiet

Begin met het vermalen van de wiet tot het een fijn poeder is en stop de gemalen wiet in het jampotje. Voeg hierbij de kokos-, of olijfolie of de glycerine) en mix het geheel met een lepeltje. Doe het deksel op het potje en plaats het potje met inhoud voor 10,5 uur in een pan met water op een temperatuur van 80 graden Celcius. Dit gaat het beste met een inductie kookplaat met instelbare temperatuur, je wil dat het water heet genoeg is om de wiet te decarboxyleren, maar niet te heet zodat het de cannabinoïden niet verbrandt.

Update: de oorspronkelijke video blijkt inderdaad verwijderd te zijn (zie comments hieronder), vandaar hier een alternatieve instructievideo. De bereidingswijze en hoeveelheden verschillen wat van die in de tekst, maar het principe is hetzelfde. Pureer ze!

 

 

(advertentie)