(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In maart van dit jaar schreven we over de wietpasta (ook wel wietpuree genoemd) die Brad Morehouse, oprichter van NewCure.org zo hard promoot. De wietpasta is een efficiënte vervanging voor wietolie, is gemakkelijker te maken dan wietolie en verspilt niets want de hele wiettoppen worden erin verwerkt. Het was reden voor de moeder van een van onze Founding Fathers om een partijtje te maken. Recept voor wietpasta die mamma na de klik. 

Wietpasta van CBD Kush

Na een redelijk mooie zomer viel de herfst vroeg in, het was het tweede jaar waarin ik buiten in mijn tuin een wietplant kweekte. Ik heb borstkanker overleefd dankzij een borstbesparende operatie en de draconische bestralingstherapie en de nodige chemokuren. Maar om de kanker geen kans te geven om terug te keren, gebruik ik sinds een jaar of twee wietolie. Ik ben begonnen met een flesje van de stichting mediwiet, maar besloot al snel om zelf een plant in de tuin te kweken en daar wietolie van te maken. Een prettige bijkomstigheid van de wietolie is dat ik er veel beter op slaap, ook krijg ik sinds ik het gebruik steeds vaker van mensen te horen dat ik er op mijn 73ste nog zo goed uitzie.

P1000442

Vorig jaar heb ik een hele goede oogst gehad van een enkele plant, het was genoeg om het hele jaar olie van te kunnen gebruiken. Dit jaar heb ik een CBD Kush plant gekweekt, een soort met ongeveer evenveel CBD als THC erin en heb ik naar aanleiding van dit artikel besloten om er pasta van te maken in plaats van olie. Je gebruikt bij het maken van deze wietpasta de hele toppen en gooit niets weg. In die zin is het dus een stuk efficiënter dan de wietolie waarbij je alleen de trichomen oplost en de rest van het plantmateriaal wegdoet. Ook heb je geen dure alcohol nodig om het te maken, een pot kokosolie of een fles olijfolie en natuurlijk de wiet is alles wat je ervoor nodig hebt.

Zelf maken

Ik maak de pasta met kokosolie en 30 gram gedroogde CBD Kush toppen. De toppen zijn door de vroege intrede van de herfst niet heel groot, maar omdat de plant dat wel was heb ik meer dan genoeg voor mijn zelfmedicatie. Ik begin met het malen van de wiet in mijn keukenmachine tot het een poeder is geworden. Vervolgens verwarm ik de kokosolie au bain marie tot het helemaal gesmolten is en vloeibaar is geworden.

Nu stop ik de gemalen wiet in een glazen pot en doe hierbij zo’n 120 milliliter van de vloeibare kokosolie. Dat mengsel moet je vervolgens 10 en een half uur verwarmen op 80 graden Celsius. Ik doe dat door de pot in een klein frituurpannetje met olie te zetten. Olie kun je namelijk heel gelijkmatig warm laten worden, met een vleesthermometer controleer ik af en toe de temperatuur.

Om 9.30 ’s ochtends heb ik het wietpoeder/kokosoliemengsel in het frituurpannetje gezet en ’s avonds om 8 uur was het klaar. Het is inderdaad een dikke pasta/puree geworden en ik doe het in twee kleine glazen weckpotten die je bij de Blokker per vier stuks kunt kopen. De wietpasta moet wel supergezond zijn want het smaakt absoluut niet lekker, al denkt mijn zoon daar anders over. Ikzelf vind alleen de lucht ervan al vies ruiken en dacht, daar moet ik iets op bedenken want zo krijg ik de pasta echt niet naar binnen.

Om de pasta niet te proeven heb ik daarom het volgende bedacht. Ik neem een stukje banaan en prak dat fijn en doe dat op een lepeltje wietpasta. Mond open en neus dicht en dan proef je niets meer van de wietpasta. Mocht je het wel lekker vinden dan hoef je deze tip natuurlijk niet te gebruiken maar ik vind het met een beetje banaan een stuk beter te eten in ieder geval.

Omdat de wietpasta van CBD Kush is gemaakt, kan ik het gewoon overdag gebruiken. Met de THC wietolie kan dat niet want daar wordt ik echt wel high van en dat vind ik zelf geen prettig gevoel. Ik gebruik de wietolie daarom alleen ’s avonds voor het slapen gaan, maar heb nu dus de CBD wietpasta voor overdag. Als ik het op een nuchtere maag inneem dan merk ik wel dat ik er een beetje stoned van wordt, maar wanneer ik het na de lunch inneem dan heb ik daar geen last van.

Di mamma 😉

(advertenties)