(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #28   Hij zal het zelf ongetwijfeld niet verwacht hebben maar het is toch gebeurd; Ray Khaos’ eigen recept voor een lekker stoned sapje dat je in je navulbare elektronische sigaret kunt roken staat op nummer 28 in de RollingStoned jaar top 50. Ray had hij het tabak roken als goed voornemen afgezworen, en stuurde ons zijn recept vlak na de jaarwisseling. Hij bedacht zich dat er met de vloeistof-verdampers natuurlijk ook lekker geblowd moest kunnen worden en ontwikkelde zijn eigen recept voor deze cannabis e-juice. Heb jij nog geen goede voornemens voor het komende jaar? Wellicht is dit dan wat voor je: stap over op elektrisch roken en maak zelf e-juice zodat je er ook nog wat aan hebt 😉

TOP502015-28

Elektrisch roken is minder schadelijk en bovendien een stuk goedkoper dan het roken van tabak. Iemand die een pakje per dag rookt bespaard er al snel 35 euro per week mee uit. Het is dus niet zo verwonderlijk dat veel rokers zijn overgestapt en in het bezit zijn van een navulbare elektronische sigaret. En laten wij nou net een fijn recept voor een heerlijke vulling met THC in handen hebben gekregen, komt ie!

Ray Khaos is een trouwe lezer en stuurde ons het recept voor zijn eigen e-juice met THC. Hij vertelt hierna verder zelf hoe je de stonede navulling voor je elektronische sigaret maakt, op de Khaos manier. De e-juice die hij maakt smaakt heerlijk en maakt je prettig stoned zonder te hoeven roken. De smaak doet denken aan die van een verdamper, maar is minder scherp in je keel.

E-juice, de Khaos manier

We weten allemaal dat blowen met een vaporizer een van de meest gezonde manier is. En anders moet je deze zeven redenen om met verdampen te starten nog maar eens lezen. In ieder geval, niks is wat mij betreft lekkerder dan de pure smaak met al het goede van je mooie buds.

Tegenwoordig is er ook het zogenaamde e-roken of elektronisch roken, elektronische sigaretten werken op een vergelijkbare manier als verdampers, alleen worden er geen kruiden, maar vloeistoffen in verdampt. Deze vloeistoffen bestaan uit Propyleen Glycol (PG), Plantaardige Glycol (VG) en smaakstoffen. Door middel van een spoel wordt het verhit, waardoor er damp ontstaat die word geïnhaleerd. Nu ben ik zelf van het roken van shag naar het verdampen overgestapt, maar voor mijn blowtje moest ik nog steeds een joint met shag draaien. En dus besloot ik maar eens een avondje te brainstormen, googelen, jointjes te roken om te zien of ik iets beters kon verzinnen dan die eeuwige tabaksjoint.

THC is oplosbaar in propyleen glycol, dus een concentraat als BHO (Butane Honey Oil) zou moeten oplossen in een basis e-vloeistof. Dus ben ik gaan testen of dit concept inderdaad werkte …of slechts een stonede droom was. Na wat vallen en opstaan is het uiteindelijk gelukt om tot een recept te komen die super simpel is en altijd werkt! Ik noem het e-juice met THC.

Wat heb je nodig

  • Voor de BHO Extractie: 1 BHO Extractor zoals de D-Lux of de Queen Bee
  • 10 tot 15 gram goede vette wiet (hoe hoger het THC percentage hoe meer opbrengst bij extractie 😉
  • 2 bussen aansteker gas (5x purified = zo goed als geen verontreinigingen)
  • 1 glazen potje
  • 1 waterkoker en water
  • 1 pannetje
  • Voor e-vloeistof: 50ml (niet alles wordt gebruikt) basis e-vloeistof. De e-vloeistof moet minimaal 50% propyleen glycol (PG) zijn. Na extractie zal de THC namelijk oplossen in de PG, dus hoe hoger het PG gehalte in de basis e-vloeistof hoe makkelijker deze de THC oplost. Ik gebruik zelf een 50% propyleen glycol, 41% plantaardige glycol (VG) en 9% water. LET OP! Voeg geen smaakstoffen toe! De smaakstoffen kunnen stoffen bevatten die THC laten oplossen in niet-werkende bestanddelen)
  • 1 doseerspuit

Werkwijze

Maak eerst je eigen BHO, maar doe dit in een schone glazen pot in plaats van een ovenschaal zoals in het filmpje hieronder. Laat het indampen van het aanstekergas altijd buiten gebeuren. Je kunt het proces versnellen door het glazen potje au bain marie te verwarmen, maar neem je tijd. Wacht gerust een dag tot alle gas goed verdampt is.

Als al het aanstekergas goed is verdampt kun je de rest van het proces gewoon binnen uitvoeren. Als het goed is heb je nu onder in je glazen potje in goud/bruin kleurige plakkerige stroop zoals op deze foto.

10920931_1046052628753563_728131185342494235_n

Kook water in de waterkoker en zet je glazen potje met BHO in het pannetje. Voeg je basis e-liquid toe aan het potje met BHO, maar gebruik niet teveel tegelijk. Met 0,5 gram BHO maak ik ongeveer 25ml e-juice, maar het percentage PG bepaalt hier natuurlijk ook de sterkte.

Als het water van de kook af is giet je het in het pannetje om het glazen potje met de BHO en de e-vloeistof te verwarmen. Beweeg het glazen potje in het warme water voorzichtig heen en weer zodat de BHO in de e-vloeistof kan oplossen.

10369890_1046052645420228_5923636058104097446_n

Als niet alle BHO oplost, kun je nog wat meer e-vloeistof toevoegen. Ga net zolang door met bewegen en eventueel extra e-vloeistof toevoegen tot je een mooie troebele vloeistof krijgt zonder klonten BHO.

1503349_1046052665420226_8343381742055201141_n

Terwijl de vloeistof nog warm is, zuig je het op met de doseerspuit. Je kunt het in de doseerspuit laten of in een klein flesje doen waarmee je je elektronische sigaret gemakkelijk kunt vullen. Bewaar de e-juice op kamertemperatuur en niet in de koelkast omdat het anders gaat klonteren.

10931233_1046133472078812_6640372471720089760_n

Mocht het effect te sterk zijn voeg dan meer basis e-vloeistof toe (1 a 2 ml per keer en goed schudden). Veel vape plezier!

Ray Khaos.

(advertenties)