(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Vlaamse RollingStoned columnist Eef de Bruyne wilde nu eindelijk wel eens zelf cannabisolie maken. Dat kan op relatief eenvoudige wijze met wat wiettoppen of zelfs biologisch knipafval. Ze maakte er een handige instructie van in foto’s en korte omschrijvingen. Do it yourself!!

Cannabisolie maken op een eenvoudige manier

Wat heb je nodig?

  • een nylonkous
  • 10 gram cannabis of bladafval (bio)
  • een fles drinkbare pure alcohol 96%
  • flesje van 5 of 10 ml met druppelteller (afhankelijk van de verdunning)
  • biologische olijfolie of hennepzaadolie

Let erop dat je de ruimte goed verlucht tijdens de bereiding en dat er niet gerookt wordt! (Ontploffings- en brandgevaar!)

Gebruik enkel drinkbare alcohol, in België vind je dit in de Colruyt en drankspeciaalzaken.

eef1

Trek de nylonkous over een klein glas en verkruimel de cannabis of het bladafval erin.

e2

Duw de inhoud goed samen zodanig dat je een compact bolletje krijgt.

e6

Leg een knoopje in het bolletje en knip het staartje eraf. Doe dit in een klein glas en giet zoveel alcohol tot wanneer het bolletje onder staat.

Nu laat je dit trekken, minstens een kwartier. Hoe langer je het laat staan, hoe meer cannabinoïden er vrijkomen. Je mag dit gerust een dag laten staan.

De alcohol wordt alsmaar groener.

e7

Af en toe wat duwen tegen het bolletje.

e8

Dan giet je de groene alcohol in een koffiemok over. Knijp het bolletje goed uit. Je handen kunnen wat verkleuren hierdoor.

e9

Neem een kommetje en doe er een cm of 2 water in. Zet dit op een elektrisch (!!) kookfornuis en doe de koffiemok erin. Zet het vuur op de allerlaagste stand.

e10

Nu moet je wat geduld hebben. De alcohol verdampt heel langzaam. Vergeet niet voor verluchting te zorgen en let erop dat je niet rookt in de buurt van de alcohol.

e11

Hou het wel goed in de gaten want op het einde gaat het snel. Als je er niet op tijd bij bent verbrandt alles en dat zou zonde zijn. Probeer het misschien de eerste keer met bladafval in plaats van cannabistoppen.

e12

Zo gaat het er op het einde ongeveer uitzien. Pas wanneer je geen alcohol meer ruikt is alles verdampt.

e13

Dan, wanneer alle alcohol verdampt is, kan je gaan verdunnen. Voor heel serieuze aandoeningen kan je de verdunning beperken tot 1 of 2 koffielepeltjes olijfolie maar dan is de olie echt wel heel straf. Een normale verdunning voor volwassenen bestaat uit 5 op 1, dus ongeveer 5 koffielepeltjes erbij. Roer goed en lang genoeg, zodanig dat alles zich goed vermengt.

Voor dieren en kinderen geldt 10 op 1, dus 10 koffielepeltjes olijfolie erbij.

Je kan er ook zalf van maken door er kokosolie bij te doen.

Doe daarna alles over in een flesje met druppelteller. Giet voorzichtig en met een vast hand. Dit vergt ook wat oefening. Eventueel kan je een hulpmiddel zoals een klein trechtertje gebruiken.

e14

Nu nog het druppeltellertje erop en klaar is Kees.

e16

Je kan het proces nog eens herhalen van in het begin zodat je alles eruit haalt wat er uit te halen valt…

ol

Hierboven het eindresultaat van mijn oliemakerij. Succes ermee!

Tot slot nog een woordje over de gebruiksaanwijzing. Begin steeds met 1 druppeltje, na een kwartiertje voel je het effect al. Daarna, liefst de volgende dag, kan je op het gemak zoeken hoeveel druppeltjes je aankan en nodig hebt voor jouw specifieke situatie. Sommigen nemen er 3 per dag, anderen 5. Maar neem niet teveel want dan val je gegarandeerd in slaap of word je misselijk.

 

(advertentie)