(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Misschien had je er al over gehoord of heb je de presentatie gezien op Cannabis Bevrijdingsdag: de Tour de Achterdeur. Dit groene wielerteam doet op 14 september voor het eerst mee aan een wielerronde: de Gerrie Knetemann Classic in Amsterdam. Fiets mee voor regulering en meld je aan!

Column VOC: Fietsers gezocht voor Tour de Achterdeur

De Tour de Achterdeur wil op een positieve manier aandacht vragen voor de onhoudbare situatie aan de achterdeur van de coffeeshop. Door coffeeshops wel toe te staan cannabis te verkopen, maar elke vorm van teelt te blijven bestrijden heeft de overheid een monster gecreëerd. De gevolgen zijn bekend: onveilige situaties bij teelt in woonhuizen, inmenging van criminele organisaties, wisselende kwaliteit, hoge prijzen, ripdeals enzovoort. Ook de oplossing is bekend: regulering van de teelt.

Een nieuw shirt in het wielerpeloton!

Een nieuw shirt in het wielerpeloton!

Iedereen profiteert van regulering

Van fatsoenlijke regulering profiteert iedereen. Het is goed voor de veiligheid en de volksgezondheid, omdat de teelt onder normale omstandigheden plaatsvindt, zonder stroomdiefstal, bestrijdingsmiddelen of verzwaring. Het is goed voor de consument, die een beter product krijgt. Het is goed voor de coffeeshops die als gewone ondernemers kunnen inkopen, zonder het risico dat hun leveranciers worden opgepakt. Ten slotte is regulering goed voor de overheid: grote besparingen op de kosten van de ‘Hollandse Hennepoorlog’, meer belastinginkomsten en zicht op de hele keten, van zaadje tot zakje.

Coffeeshops kunnen één of meer renners sponsoren door aankoop van het fraaie Castelli wielertenue en vergoeding van de reis- en verblijfskosten

We willen schone wiet, maar geen gemeentewiet of een monopolie voor een klein aantal producenten. Net als bij alcohol en tabak kan de productie gewoon aan de vrije markt worden over gelaten, waarbij de overheid erop toeziet dat er veilig en transparant wordt gewerkt. In Colorado en Washington State is inmiddels belangrijke ervaring opgedaan, waar ons land zijn voordeel mee kan doen.

Positief en relaxed

Small_Gerrie_Knetemann_Clasic_14-09-2014Met deze boodschap fietst de Tour de Achterdeur het land door. De bedoeling is dat coffeeshops één of meer renners sponsoren door aankoop van het fraaie Castelli wielertenue en vergoeding van de reis- en verblijfskosten. Het team komt op zondag 14 september voor het eerst in actie, in de Gerrie Knetemann Classic. Deze Amsterdamse klassieker begint en eindigt in het Olympisch Stadion. Het team rijdt de route van 45 kilometer, langs de mooiste plekjes van het Groene Hart.

De tour wordt ondersteund door het VOC, cannabisconsumentenbond WeSmoke, het PCN (Platform Cannabisondernemingen Nederland) en het Cannabis College. Gezelligheid en het brengen van een positieve boodschap staan voorop; het moet wel een beetje relaxed blijven, natuurlijk. Uiteindelijk zal de tour in verkiezingstijd koers zetten naar het Binnenhof. Hopelijk is het team dan uitgegroeid tot een stevig peloton.

Fiets zelf mee!

Wil jij mee fietsen in de ‘dooprit’ tijdens de Gerrie Knetemann Classic op 14 september? Geef je dan zo snel mogelijk op via de website www.tourdeachterdeur.nl; de inschrijving sluit op 8 september. En zorg er voor dat jouw favoriete coffeeshop je deelname sponsort. Op de website staat uitgebreide informatie voor deelnemers en coffeeshopondernemers en je kunt er een poster downloaden voor de Gerrie Knetemann Classic, om op te hangen in de shop. Join the team!

(advertenties)