(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze Vlaamse mediwiet voorvechtster en columnist Eef de Bruyne voegt de daad bij haar vele wijze woorden en begint samen met twee leeftijdgenoten een cannabis social club in Gent. In eerste instantie voor het sociale aspect – meer begrip – en later natuurlijk ook voor de wietteelt indien mogelijk. Ze vertelt er alles over en nodigt iedereen uit voor de doop op 25 augustus!

Bladafval en doseren

Zal ik beginnen met een tip voor wie het niet altijd even breed heeft? Met bladafval kan je heel veel doen! Ik stop het in mijn vaporizer en kan hier weken van genieten als er niks anders mijn pad kruist.

Je kan van bladafval ook olie maken waardoor je zelfvoorzienend bent en je je eigen zelfgemaakte pijnstiller in huis hebt. Je kan er ook een lekkere spacecake van maken, maar dat kan soms meer kwaad doen dan goed.

Zo vertelde iemand me dat hij puur van de honger een stukje spacecake had aangenomen tijdens een boswandeling maar hij had daar na een dik uur zo’n spijt van. Hij voelde zich miserabel en stervensmoe en had nog kilometers te gaan.

Dosering is alles, wil je het jezelf niet beklagen. Maar ik ken net zo goed iemand die zich gespecialiseerd heeft in het maken van pijnstillend gebak en alles weet over de juiste doseringen.

Cannabis social club in Gent

Ik leer dan ook alsmaar meer mensen kennen die het verbod op cannabis zo beu zijn als kouwe pap en er graag iets aan willen doen. Zo ontmoette ik G en W, twee dertigers uit het Gentse. Samen gaan we een cannabis social club oprichten die zich vooral zal richten op het sociale aspect. Het kweken voor leden, daar wachten we mee tot de tijd er rijp voor is. Maar we gaan ondertussen wel al een aantal nuttige zaken doen, zoals de publieke opinie voor ons winnen.

We beginnen met een informatieve dag waarbij verschillende sprekers het publiek een beeld gaat voorschotelen dat het zelden gezien heeft. Het gaat door op 25 augustus in Gent en speelt zich af op DOK, je weet wel, die werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres!

Weed-date debat

Het wordt een boeiende dag vol verfrissende sprekers. We beginnen om 16 uur met een woordje van politicoloog en filosoof Patrick Dewals, eveneens columnist hier op CNNBS onder de naam de Cannasoof. Hij heeft in het verleden diverse wetenschappers geïnterviewd in verband met cannabis en brengt hier graag verslag over uit.

Patrick zijn speech wordt gevolgd door een weed-date debat. Enkele medicinale en recreatieve cannabisconsumenten komen zich op het podium voorstellen en kort hun verhaal vertellen, waarna ze zich zullen verspreiden over de ruimte en plaatsnemen aan een tafel. Voor dit gedeelte nodigen we politieke figuren, de media en drughulpverleners uit om bij de ervaringsdeskundigen aan tafel te schuiven en met hen in gesprek te gaan. Het lijkt op een speeddate, maar in dit geval is het een weed-date debat. Het publiek is het luisterend oor.

Hoofdcommissaris van politie Peter Muyshondt komt als vertegenwoordiger van Anyone’s Child en praat over de campagne #STOP1921, die de huidige drugwetgeving die inmiddels bijna 100 jaar oud is in bvraag stelt

Er volgt een korte muzikale pauze waarna journalist en auteur Karel Michiels de microfoon overneemt. Hij zal het hebben over de geschiedenis, het verbod en de huidige actualiteit. Als er iemand het publiek kan updaten op het gebied van cannabispolitiek is hij het wel.

De voorzitter van de cannabis social club Trekt Uw Plant uit Antwerpen, Els, komt spreken over hoe het er bij haar in de club aan toe gaat. Wat is de hoofdreden van het bestaan van de club, wie zijn de leden, waar houdt de club zich mee bezig? Hoe houdt de club zich staande al bungelend op het randje van de illegaliteit? Voorzitter Els komt het eens allemaal uit de doeken doen.

Patiënten

Jean Pierre Voncken brengt het relaas van zijn dochtertje die lijdt aan een heel ernstige vorm van epilepsie. Ze krijgt dagelijks enkele druppels cannabisolie want dit is voor haar een levensreddend medicijn gebleken. Jean Pierre pleit ervoor dat cannabisolie voor medicinaal gebruik groen licht krijgt in ons land. In Nederland is het al wettelijk te verkrijgen in de apotheek, waarom hier niet?

Wetenschap en politie

Professor Tom Decorte zal het hebben over zijn ervaring als professor in de criminologie en zijn onderzoek naar het profiel van cannabis- en andere druggebruikers. De overheid doet graag beroep op zijn kennis maar soms zijn zijn onderzoeksresultaten taboedoorbrekend en komen ze niet overeen met de gevestigde ideeën.

Hoofdcommissaris van de politie Peter Muyshondt komt als vertegenwoordiger van Anyone’s Child (Families for Safer Drug Control) spreken over de campagne #STOP1921. Dit is een campagne die de huidige drugwetgeving, die inmiddels bijna 100 jaar oud is, in vraag stelt.

Je bent van harte welkom! 

PS; Wil je meehelpen op 25/08 geef dan gerust een seintje, jouw hulp wordt erg gewaardeerd! (Eef.de.bruyne@live.be)

[openingsbeeld:  Gustavo Frazao/Shutterstock]
(advertentie)