(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een van de mooiste wietbestemmingen ter wereld is natuurlijk Jamaica. Sinds het gebruik van cannabis er in 2015 gedecriminaliseerd werd, kun je op het tropische eiland zonder zorgen van een heerlijke wietvakantie genieten! General Fry Eye bracht het eiland een bezoek en vertelt je waar je er de mooiste plekjes en de lekkerste ganja kunt vinden. 

Mijn 2017 Jamaica expeditie is met voorsprong mijn mooiste vakantie naar dit prachtige tropische eiland ooit. Het is de perfecte reisbestemming voor cannabisliefhebbers. Waar anders kun je ongestoord op een wit strand in de schaduw van een palmboom van een heerlijke joint genieten?

Boek een 3-Sterrenhotel

Jamaica is een geweldige plek voor een heerlijke vakganja, maar het is ook nog steeds een derde wereld land. Vooral in de hotels word je daar als toerist overdreven bang voor gemaakt. Ze zeggen dan dat Jamaica een gevaarlijke plek is en dat je er als toerist vooral op de stranden moet blijven, niet de heuvels in moet trekken en zeker niet ’s avonds de straat op moet gaan. Er zit een kern van waarheid in maar op die manier proberen hotels je ook vooral vast te houden. Het spijt me, maar wanneer je hun instructies volgt mis je dus meer dan de helft van het moois dat Jamaica te bieden heeft.

 Wanneer je de instructies van de resorts volgt, mis je meer dan de helft van wat Jamaica te bieden heeft

Boek op Jamaica een 3-sterrenhotel. In duurdere hotels tref je voornamelijk ouderen.

Ik ben al meerdere keren naar het eiland geweest en heb er in dure hotels, bed & breakfasts en 3-sterrenhotels geslapen. Mijn advies is om een 3-sterrenhotel te boeken. In de duurdere hotels tref je namelijk vooral ouderen en de bed & breakfasts zijn redelijk armoedig. Boek daarom een 3-sterren hotel en zoek een gids met een auto. Zo zie je de mooiste plekjes van het eiland, regel je de beste wiet en eet je de lekkerste Jamaicaanse gerechten terwijl je geniet van de prachtigste uitzichten.

Blowend in de taxi

Een auto met gids kost je zo’n 40 tot 50 euro per dag en dat is zeer de moeite waard. Hij brengt je naar het échte Jamaica, weg van de resorts de bergen in. Je ontmoet de meest wonderlijke mensen op zo’n dag. Jamaica kent zeker ook criminaliteit, zoals ieder ander arm land. Maar een zwaar leven brengt ook veel goede mensen voort met harten van goud en een sterke moraal.

De positieve houding van de Jamaicanen is erg besmettelijk. Don’t worry, be happy!

Jamaicanen zijn een vriendelijk volk, ze zijn altijd blij om je te zien en hebben een geweldige kijk op het leven. Een paar willekeurige ontmoetingen zullen je eigen kijk op het leven positief veranderen. De positieve houding is namelijk erg besmettelijk. Als je de lokale bevolking niet opzoekt en ontmoet, mis je een hoop. Zorg er voor dat je een betrouwbare chauffeur/gids vindt en ga ervoor.

Nine Mile

Een van de mooiere herinneringen die ik heb, was tijdens een rit in de heuvels op weg naar Nine Mile, de geboorteplaats van Bob Marley. Mijn chauffeur kende iedereen die we passeerden en stopte om gedag te zeggen. Hij introduceerde me als een goede vriend en zo leerde ik een aantal toffe mensen kennen. We stopten bij gezellige kraampjes voor wat geroosterde pinda’s en water rechtstreeks uit de kokosnoot.

Nine Mile, Bob Marley’s geboorteplaats.

Alsof dat nog niet genoeg was zagen we een groep kinderen uit school komen. Je kunt ze een paar dollars geven of wat te drinken voor ze kopen bij een van de kraampjes langs de weg. Als je dat doet maak je echt een verschil voor de kinderen daar. Je ziet een lach op hun gezichten verschijnen, dat soort kleine gebaren betekenen zo veel.

Dit eenpersoons bed werd door Bob Marley bezongen in het nummer Is this love. (We’ll share the shelter, of my single bed We’ll share the same room, yeah! For Jah provide the bread Is this love, is this love, is this love Is this love that I’m feelin’?)

Voor een paar dollar kun je de dag van een hele groep kinderen maken, als tegenprestatie krijg je een lach van oor tot oor. Geloof me, dat ga je niet snel vergeten, en zij ook niet. Het zijn dit soort mooie ervaringen die me het meest bijgebleven zijn. Kortom, als je naar Jamaica gaat, blijf dan niet op het strand liggen, dat kun je in Spanje of Scheveningen ook. Huur voor 50 euro een auto met chauffeur en trek het land in, om het echte Jamaica te zien.

Maar jullie vragen je natuurlijk vooral af hoe het met de wiet zit op Jamaica.

Biologische Jamaicaanse ganja

Voor wat betreft cannabis ben ik het meest bekend in Ocho Rios. Ik heb deze plaats heel vaak bezocht en ken er inmiddels aardig wat mensen. Je betaalt er ongeveer één Amerikaanse dollar voor een zak wiet van ongeveer twee gram. Het is echter beter om Jamaicaanse dollars te gebruiken, een biljet van 100 Jamaicaanse dollars is ongeveer 70 eurocent. Wanneer je je wiet van de juiste mensen koopt is de kwaliteit vergelijkbaar met die van Europese wiet, alleen is de kleur door de hoge luchtvochtigheid wat donkerder.

Jamaicaanse wiet ziet er evengoed uit als Europese cannabis. De smaak is ook prima en met de potentie is ook niets mis. De beste wiet in Ocho Rios is bijna altijd een Amnesia soort, alleen weten de Jamaicanen dit zelf niet. Wanneer je dus naar Amnesia vraagt wordt je niet begrepen, en krijg je van alles en nog wat aangesmeerd.

Anno 2017 mag je op Jamaica ongeveer 60 gram wiet hebben voor medicinale of ceremoniële doeleinden, dus maak je geen zorgen over de politie

Zo koop je wiet in Jamaica

Anno 2017 mag je op Jamaica ongeveer 60 gram wiet hebben voor medicinale of ceremoniële doeleinden, dus maak je geen zorgen over de politie. Als je wat wiet wil kopen, vraag het dan aan een van de eigenaren van de kraampjes op straat. Zeg ze dat je iedere dag terugkomt en alleen bij hen zal kopen wanneer de kwaliteit goed is. Maar vertel er meteen ook bij dat je niet terug zult komen wanneer je niet tevreden bent over de kwaliteit.

Jack Ruby avenue in Ocho Rios. De ganja plant onder het stopbord vertelt je dat je op het juiste adres bent. Goede wiet kost hier slechts 70 eurocent per gram.

Als je de rookwaar ziet en niet tevreden bent, stop het dan niet in je zak maar wijs het af. Meestal komen ze dan met wat beters. Pak de wiet alleen aan als je het een goede deal vindt en iedereen blij is. Heb je toch iets gekocht waar je niet blij mee bent, zoek dan gewoon een andere verkoper en koop nog wat. De wiet is heel goedkoop dus je kunt gewoon doorgaan met zoeken tot je een goed adresje gevonden hebt. Heb je dat, blijf dan bij diezelfde verkoper je wiet kopen, zo simpel is het. Onthoud dat alle minder goede aankopen je slechts 70 cent hebben gekost. Gebruik het om later wat thee van te zetten, ga op zoek naar een nieuwe dealer en geef nog eens 70 cent uit. Don’t worry, be happy 😉

Een Jamaicaanse joint met grabba, biologisch geteelde Jamaicaanse tabak.

Wiet roken op Jamaica

In de meeste hotels op Jamaica is het geen probleem als je een joint opsteekt. Ze hebben mij in ieder geval nog nooit gevraagd om mijn joint uit te maken. Blowen op het balkon van je hotelkamer of zelfs bij het zwembad of de bar is meestal geen probleem, zolang je maar rekening houdt met de andere hotelgasten en er geen kinderen in de buurt zijn. In de auto kun je ook gerust een joint opsteken, dus nogmaals: huur een taxi en laat je lekker rondrijden terwijl je van je zojuist gekochte wiet geniet. Dat is toch veel beter dan opgepropt zitten in een duffe tourbus?

Geloof me, tourbussen zijn echt niet leuk. Van de rit zelf tot de slappe geintjes van de chauffeur, het is allemaal slecht en er hangt een totaal verkeerde vibe. Pak gewoon een taxi en maak er een geweldige vakganja van!

General Fry Eye

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)