(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabis is niet alleen lekker om te roken, maar ook heerlijk om te eten. Wie een paar mooie buitenwietplanten heeft staan, zou de bladeren en de kleine popcorn topjes daarvan eens moeten verwerken tot hand- en heilzame ingevroren wietblokjes om het hele jaar mee te kokkerellen.

Wietblokjes zijn een perfecte manier om goed gebruik te maken van de verse bladeren en kleine popcorn topjes van buitenwietplanten. Bladeren en topjes die anders wellicht verloren zouden gaan. Je kunt ze lang bewaren en in de keuken in diverse psychoactieve én niet-psychoactieve gerechten en drankjes verwerken.

Verse cannabisbladeren en de kleine topjes van een biologisch gekweekte buitenplant, zijn ontzettend gezond wanneer je ze verwerkt tot een groen sapje. Iedereen zou er eigenlijk dagelijks een vers glas van moeten drinken, alleen hoe kom je in de winter aan verse wietbladeren? Nou, gewoon door je buitenwiet aan het einde van de zomer te verwerken tot hapklare ingevroren wietblokjes. Drop er iedere morgen een of twee in je blender voor een gezonde en lekkere start van je dag.

Neem elke dag een gezond glas wiet! Foto: Eskymaks, Shuterstock

Gezond

Cannabis rauw eten is zeer gezond en niet psychoactief. Je wordt er dus niet stoned of high van, maar je krijgt wel veel cannabinoïden binnen. Het is een prima en goedkope manier om je endocannabinoïde-systeem dagelijks een boost te geven. Cannabinoïden hebben namelijk sterke antioxidantische, ontstekingsremmende en neuroprotectieve eigenschappen. Het gebruik van wietsap versterkt je immuunsysteem daardoor enorm!

Omdat de THC in verse cannabis-sapjes niet verhit is, is het ook niet geactiveerd en wordt je er dus ook niet high of stoned van. Hierdoor kun je door koude cannabis te eten of te drinken, veel meer cannabinoïden binnenkrijgen. Juist dit maakt koude cannabisgerechten en drankjes zo gezond.

Psychoactief én niet-psychoactief

Wanneer je niet alleen de bladeren, maar ook de vele kleine popcorn topjes, die aan een grote buitenplant groeien in je wietblokjes verwerkt, kun je er ook gerechten mee maken waar je wél stoned van wordt. Wanneer je cannabis namelijk koud nuttigt, is de THC nog niet geactiveerd en geeft het ook geen stoned of high effect. Verwerk je de ingevroren wietblokjes daarentegen in een warm gerecht, zoals bijvoorbeeld een lekkere overschotel, dan activeer je automatisch de THC en wordt je dus wel high wanneer je het eet. Psychoactief of niet, de keus is met deze wietblokjes dus helemaal aan jezelf.

Vries je wiet in voor een gezonde wintervoorraad cannabinoïden.

Wietblokjes maken

Verzamel alle groene bladeren en kleine topjes bij de oogst van je buitenwietplanten bij elkaar. Was het goed met water en stop het in een blender met een klein beetje water. Gebruik de blender en mix het fijn door elkaar tot een homogene groene massa. Verdeel het vervolgens over een aantal ijsblokjesvormpjes en vries ze in. De ingevroren blokjes geworden kun je in een diepvrieszak stoppen voor een wintervoorraad cannabis om mee te koken.

(advertenties)