(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bio Bertje laat er geen gras over groeien, maar wel wiet! Zo kon je een week geleden nog genieten van het oogstverslag van zijn ’trichome wonders’ en lees je nu alweer over de ‘vlammende’ genetica van zijn nieuwe ronde. Maak je op voor een kweek met de nieuwste en meest veelbelovende wietsoorten van dit moment!

Met dit artikel begint weer een hele nieuwe ronde in mijn kweektent, en ik heb weer een hoop heerlijke en unieke wietsoorten uitgekozen, al zeg ik het zelf. Omdat ik mijn kweektent de laatste keer ook gebruikt heb om mijn oogst te drogen, moet ik mijn SANlight LED-kweeklampen eerst weer op de juiste manier ophangen.

SANlight’s ophangen

Ik hang de twee EVO4-120 LED’s op in mijn HOMEBOX Ambient Q120 groeitent, volgens de beschrijving van SANlight. Deze duidelijke instructies vind je op het grote informatieblad dat bijgevoegd is in de verpakking van de lampen.

Voor een oppervlakte van 120×120 cm raden ze aan om de lampen 70 cm uit elkaar en 25 cm vanaf de wanden op te hangen, en ze 11 graden naar binnen te draaien. Dit kan heel makkelijk met het ‘easy-tilt systeem’ van de LED’s. Hiervoor zitten er vijf ophang-gaten in het armatuur van de lamp. Afhankelijk van welk gat je gebruikt hangt de kweeklamp dan onder een hoek van 0, 11 of 17 graden naar binnen of naar buiten gericht. Ook dat is mooi aangegeven op het instructieblad. In mijn geval hang ik de lampen niet in het middelste gat maar eentje naar binnen, zodat de lampen op 11 graden naar binnen gericht zijn.

Ik heb deze keer ook voor gekozen om de lampen te ‘daisy-chainen‘ oftewel samen te koppelen. Hierdoor kan ik de twee lampen middles een H-connector aan één en dezelfde stroomkabel aansluiten. Daarna heb ik de magneet-dimmers voor de EVO4-120 lampen ook weer aan de zijkanten aangesloten, zodat ik de lampen weer kan dimmen als het nodig is.

Autopotten

Het water voor de planten komt ook deze keer weer uit mijn ‘flexitank‘ reservoir van 100 liter. Deze verzorgt de planten via een systeem van Autopotten. Dit ‘Easy2Grow‘ systeem heeft twee potten per waterschaal, die gevuld worden via een slang vanuit het reservoir. De planten krijgen op deze manier dus automatisch en van onderaf water, zodat ik alleen het reservoir hoef te vullen.

Omdat mijn kweektent de laatste keer met 12 planten veel te dicht gegroeid is, heb ik besloten om deze keer maar 9 planten te kweken. Dan heeft iedere plant wat meer ruimte. In de Homebox tent van 120 cm heb ik dan ook 4 waterschalen voor 8 planten (twee per schaal), en 1 gewone single Autopot opgesteld.

Het Autopot systeem is heel makkelijk om op te zetten. De meegeleverde slangen worden op lengte gesneden en dan gewoon met connectoren aan de hoofdslang vanuit het reservoir aangesloten. De slangen duw je gewoon op de connectoren, en dat is dan ook meteen waterdicht zonder een klem of iets dergelijks. Het flexitank reservoir heb ik weer op een kleine tafel gezet, zodat het voedingswater vanzelf door de zwaartekracht naar de planten loopt. Je hebt dus geen stroom nodig en het water stroomt vanzelf naar de planten als ze het nodig hebben.

Met het systeem krijg je ook de passende potten en twee velletjes per pot. De vellen met de koperzijde moeten onder de pot in de schaal, en de vellen zonder koperzijde leg je onderaan in de pot zelf. Dit voorkomt dat de wortels van de planten in de waterschaal kunnen groeien. Verder komt in iedere pot een laag van 2 tot 3 cm met met gebakken kleikorrels of hydrokorrels. Ik gebruik hier de euro pebbles van Plagron voor. Deze korrels verbeteren de drainage en voorkomen ook dat de wortels in de waterschaal groeien. Tot slot vul ik iedere pot met lightmix aarde van Gold Label, en daarin plant ik vervolgens de plantjes.

New fire genetics!

Het ontkiemen van de zaden en het planten in de Autopotten dat laat ik later zien. Ik kan je echter wel alvast vertellen dat het juweeltjes van wietzaden zijn. Ik zal namelijk de nieuwste wietsoorten van enkele wereldberoemde zadenbanken kweken. Deze strains zijn zoals de jeugd van tegenwoordig zou zeggen: FIRE! Deze ‘new fire genetics’ zijn de laatste hype en beloven vele heerlijke nieuwe smaken! Ik heb gekozen voor de volgende strains:

  • Seriotica en Seriosa van Serious Seeds
  • Wy-Kiki en London Mint Cake van TH Seeds
  • Amsterdam Amnesia van Dutch Passion
  • Grapefruit Barb van House of the Great Gardener
  • Runtz Ghost Train van Rare Dankness
  • Tangie Ghost Train van Little Chief Collabs
  • Tiramisu van The Cali Connection

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje!

(advertentie)