(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De trichome wonders van Bio Bertje werden twee weken geleden rücksichtslos gesupercropt. Inmiddels zijn ze daar weer heel mooi van hersteld, en legt Bertje uit waarom het supercroppen zo goed voor hem werkt. De bloeifase gaat ondertussen ook gewoon door, en zorgt voor een mooie witte laag trichomen op de buds.

Twee weken geleden heb ik in mijn kweekverslag uitgelegd hoe ik de hoogte van mijn planten onder controle hou door de hoogste toppen te supercroppen. Inmiddels zijn de planten hier heel mooi van hersteld, en dat is ook goed op de foto’s te zien.

Trichome wonders hersteld

Na het supercroppen herstellen de planten hun stammen op de plekken waar ik ze heb omgeknakt bij het supercroppen. Op die plekken worden de stammen dikker en sterker, en daarboven groeien ze weer omhoog naar het licht toe. Dat lukt meestal niet helemaal, zodat de tak een bocht maakt en in een boog naar boven groeit.

Alle toppen die op de tak groeien draaien zich vervolgens ook weer omhoog naar het licht, en bloeien dan verder. Zo zorgt het supercroppen ervoor dat je een boog vol met grote toppen hebt, in plaats van slechts één hoofdtop die je zou hebben als je niet zou supercroppen. Het draagt bij aan een grotere opbrengst en verkleint ook het risico op toprot, aangezien dat meestal in de grootste hoofdtoppen ontstaat. Ik ben dus heel blij met het resultaat en heb geen opbrengst verloren, wat wel het geval zou zijn als ik de plant gewoon getopt had.

Just add water

Al mijn trichome Wonders hebben nog steeds een gezonde donkergroene kleur en maken dagelijks nieuwe bloemen aan. De BioTabs voeding werkt super! De voedingstabletten in de aarde doen nog steeds hun werk, en ik hoef eigenlijk alleen maar water te geven. Hiervoor vul ik mijn 250 liter Flexitank reservoir wekelijks met schoon kraanwater, en dat is voldoende. Ik hoef het water niet aan te zuren met pH-min, of de pH-waarde überhaupt te meten. Dat is niet nodig omdat de BioTabs voeding zelfregulerend is. Supermakkelijk dus!

De drie EVO5-150 en de twee Q5W-Gen.2 LED-lampen van SANlight branden allemaal op vol vermogen en zijn dus niet gedimd. Ze hangen ongeveer 80 cm boven de toppen van de wietplanten. De twee oude Q-series lampen hangen aan de buitenkant en zijn naar binnen gedraaid voor een optimale belichting van het kweekoppervlakte. De lichtdruk en het spectrum van het LED-licht zijn zo optimaal afgestemd voor de groei en bloei van cannabis, en dat laten de planten zien.

 

Trichomen!

Nu al zit er namelijk een dikke witte laag met trichomen op mijn toppen, en dat is mooi te zien op de close-ups van mijn planten. Iedere dag wordt de laag met trichomen dikker, en de toppen een beetje witter. De buds groeien als kool, en vormen mooie cola’s op de hoofd- en zijtakken. De meeste haartjes zijn nu echter nog wit, wat betekent dat mijn trichome wonders nog langer door moeten bloeien voordat ze rijp zijn.

De geur in de kamer is nu heel sterk en de aroma’s van de verschillende wietsoorten doen me watertanden. Sommige planten ruiken heel fris en fruitig met veel aroma’s van citrus, en andere hebben een sterkere Kush-geur. Dat is meer een ‘gassy en fuelly’ aroma. Ik vind ze allemaal even lekker en kan niet wachten om te proeven.

In mijn volgende artikel gaat het verder met de bloei, en zal ik het over het rijpen van de planten gaan hebben. Tot dan!

Jullie, Bio Bertje

(advertentie)