(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vijf actuele wetenschappelijke cannabis onderzoeken over PTSS, urologische kanker, hersenletsel, artritis en kennis bij medicijnstudenten • Dit kan medicinale cannabis betekenen voor hormonale aandoeningen • Zes handige aankooptips voor de juiste vaporizer voor jou • Heerlijk recept & prachtige foto’s: cheese cake met witte chocolade, framboos én THC gemaakt met de POT by NOIDS • Kun je een tolerantie ontwikkelen voor CBD?

Er vindt tegenwoordig – nu het verbod wereldwijd afbrokkelt – behoorlijk veel onderzoek plaats naar medicinale cannabis. Soms zie je door de bomen echter het bos niet meer. Wat lees je wel, wat kun je overslaan? Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we alvast vijf nieuwe en opmerkelijke wetenschappelijke onderzoeken samengevat. Aan bod komen:

 • THC als behandeling bij hersenletsel door trauma
 • THC als behandeling bij PTSS
 • Cannabisgebruik gelinkt aan een lager risico op urologische kanker
 • Geneeskundestudenten bezitten te weinig kennis over wiet
 • Artritis patiënten melden verbeteringen dankzij CBD

Lees HIER verder

Hormonale aandoeningen hebben uiteenlopende symptomen. Vermoeidheid en ook mentale klachten komen vaak voor. Denk aan depressie, angst, slapeloosheid, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. Problemen bij seksuele functies komen voor als er geslachtshormonen in het spel zijn: onregelmatige menstruatie, problemen met libido, erectiestoornissen en zelfs onvruchtbaarheid.

Afhankelijk van het type aandoening en de ernst bestaan conventionele behandelingen uit medicijnen en eventueel chirurgie. Deze twee behandelopties zijn helaas niet altijd succesvol. Gelukkig kan cannabis helpen. Dat komt vooral omdat wiet bijzonder goed samenwerkt met een lichaamseigen mechanisme dat het endocannabinoïde systeem (ECS) heet. Dit systeem werkt met lichaamseigen cannabinoïden, maar reageert ook sterk op werkzame bestanddelen in wiet. Lees HIER verder

Cannabis verdampen is aanzienlijk gezonder voor je longen dan roken. Er komt bij verdampen namelijk geen verbranding kijken, en je krijgt dus ook geen rook of teer in je longen. Daar komt ook nog eens bij dat verdampte wiet veel lekkerder smaakt, en je net zo snel de effecten voelt als bij het roken van wiet.

Er zijn tegenwoordig bijna net zoveel verdampers (of vaporizers op zijn Engels) als wietsoorten. Er zitten alleen zulke grote verschillen tussen de modellen en merken qua werking, prestaties, prijs en mogelijkheden dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom geven we je 6 aankooptips:

 • Tip #1: Convectie versus conductie
 • Tip #2: Temperatuurregeling
 • Tip #3: Draagbaar of tafelmodel?
 • Tip #4: Alleen voor kruiden of ook voor concentraten?
 • Tip #5: Too hot to handle?
 • Tip #6: Hoe lang gaat de batterij mee?

Lees HIER verder

Dragon Fart is een vaste lezer van Mediwietsite, die helaas al jaren moet vechten tegen een complexe vorm van PTSS (posttraumatische stressstoornis). Om dat beter te kunnen verdragen gebruikt hij cannabis, maar net als veel andere medicinale gebruikers rookt hij dat niet. In plaats daarvan verdampt hij wiet, en maakt hij gastronomische traktaties met THC erin.

Om van zijn gerechten edibles met THC te maken infuseert hij ze met cannabinoïden met behulp van de POT by NOIDS. Hij gebruikt het apparaat vaak en is er zeer tevreden over. Om het in het zonnetje te zetten schreef hij dit heerlijke recept – begeleid met fantastische foto’s – voor cheese cake met witte chocolade, framboos én THC. Lees HIER verder

Iedereen die regelmatig THC gebruikt, weet dat je op den duur wat meer nodig hebt voor hetzelfde effect. Tolerantie bij THC werkt dus eigenlijk hetzelfde als gewone medicatie; ook daarbij treedt op den duur vaak gewenning op.

Cannabidiol, oftewel CBD, wordt door steeds meer mensen veelvuldig gebruikt tegen een veelheid aan klachten, of gewoon voor de gezondheid. Het is dus een echt ‘multi-medicijn‘, wat maakt dat het ook erg aantrekkelijk is om vaak te gebruiken. Maar gaat je tolerantie voor CBD daardoor omhoog? Laten we eens kijken wat de wetenschap hierover zegt. Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Jim Elve, Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)