(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mary Jane Rose vertrekt naar haar geboorteland Spanje op vakantie, maar natuurlijk niet zonder dat ze ons op de hoogte stelt van haar immer aanwezige holiday high. Ofwel flipperen we even van Vlaanderen, via Jamaica naar Spanje!

Holiday high

Vakantie brengt altijd een positieve stress met zich mee: eindelijk de zon, zee, bergen, camping of gewoon in uwe achtertuin, als de weergoden ons gunstig zijn gezind tenminste. Maakt niet uit, gewoon dat euforisch gevoel van alles mag (euhm niet alles) en niks moet. Lekker uitslapen, kids niet naar school, geen ochtendstress, rust, heerlijk…  klinkt bijna even goed als high zijn. Dat is het dan ook, en als iemand mij vraagt hoe high aanvoelt; wel, net zo dat happy gevoel van op vakantie te gaan!

shutterstock_110020946

Happy high holidays people! [illustratie: maayadesign/Shutterstock]

Daar je die gezonde stress krijgt gaan je endorfines ook up en word je happier. Zo simpel is het. Net als bij de runners high kunnen we ook bijna van een holiday high gaan  spreken!

Mijn medicijn

Maar ja je kunt niet heel jaar op vakantie zijn. Jammer voor dat happy gevoel, welkom routine. Heb ik even  geluk dat ik als bijwerking van mijn medicijn eigenlijk hetzelfde gevoel als de holiday high krijg, maar dan dagelijks en dat enkel als bijwerking en nog veel meer… Jammer dat het enige slechte aan ons medicijn de wet is.

Maar we gaan ons de pret daar niet door  laten bederven, en zeker onze welverdiende rust niet.

One love Jamaica

Waar kunnen we het beste cannabis paradijs vinden? Natuurlijk numero 1, land  van ons Bobke: Jamaica! One love Bob! Ik droom er zelf van om ooit naar Jamaica te kunnen reizen, naar onze Bob zijn graf.

En net deze week las ik een artikel waarin staat Jamaica van plan is om binnenkort cannabis al in de luchthaven beschikbaar voor patiënten te maken. Stel je voor dat als je binnenkort in Jamaica neerstrijkt met het vliegtuig  je medicijn al op je staat te wachten!

Geloof me als ik zeg dat het in Spanje niet zo goed gaat met de legalisatie nu de rechtse partij Partido Popular weer heeft gewonnen, het is er weer terug naar af

Jamaica is van plan om in hun luchthaven kiosken te installeren waar toeristen  hun medicijn legaal kunnen verkrijgen. Je moet wel een voorschrift hebben om medicinaal te mogen gebruiken natuurlijk. Als bonus mag je tot 50 gram bij je hebben terwijl je in Jamaica vertoeft.

Dus een echte HIGH HOLIDAY!

Ondertussen in Spanje

shutterstock_182065361

Holiday high of medicijn, het zal MJR om het even zijn 😉 [illustratie: Andrei Verner/Shutterstock]

Jamaica had al in 2015 kleine hoeveelheden gelegaliseerd. Rastafarians zijn nu ook vrij om hun geloof in vrijheid door deze plant te beleven. Zou ik mijn vliegplannen beter niet veranderen van Spanje naar Jamaica?

Geloof me als ik zeg dat het in Spanje niet zo goed gaat met de legalisatie nu de rechtse partij Partido Popular weer heeft gewonnen, het is er weer terug naar af.

Nu is het zaterdagavond 23.50 uur en na een week die mij enorm uitgeput heeft – zowel mentaal als fysiek – had ik totaal geen inspiratie meer om te schrijven. Wel van alles in mijn hoofd  maar geen begin. Met dat ik   naar Spanje vertrek en vliegtuig in moet heb ik al menige paniekaanval gehad, ik heb hoogtevrees en een enorme vliegangst… dus geen high holiday-gevoel voor mij  tot ik weer met beide voetjes op Spaanse grond sta.

Me-time

Het moment dat je eindelijk je medicijn neemt waardoor je die rust en die vrede door je aders voelt stromen  en je die stress voelt weggaan is zo welkom! Als je stress hebt blijft wiet het beste medicijn, buiten sex tegen de stress.

Lekker badje met wat lavendel olie, muziek en wat cannabis is voor mij de onbetwiste beste me-time relax therapie ever!

Miss Sativa

Het heeft me zelfs dadelijk aan de pc doen zitten en dit doen schrijven, dus toch nog net voor middernacht  mijn deadline behaald. Ik wist dat ze mij erdoor zou helpen. Dank u Miss Sativa!
Wens iedereen ten eerste ZON en waar je ook gaat of bent geniet ervan, be safe.

Remember gifts of nature are there to be enjoyed not abused
Mary Jane Rose

[openingsfoto: Akos Nagy/Shutterstock]
(advertentie)