(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Gemak dient de mens, dat hoef je de immer onder de tropische zon vertoevende Jamaicanen niet uit te leggen. En omdat er sinds een goed half jaar zowaar sprake is van legale wiet, komen er wellicht cannabis-automaten of kiosken op de vliegvelden!

Decriminalisering cannabis

Wanneer we dit soort nieuws een jaar of vijf geleden zouden hebben gebracht, had iedereen het afgedaan met ‘flauw clichegrapje over Jamaica hoor’, maar de tijden zijn veranderd. Wiet is sinds 2014 op diverse plekken wel legaal geworden en daar hoort het eiland van Bob Marley en Usain Bolt sinds 2015 ook bij. Vorig jaar besloot de regering namelijk om cannabis voor medicinaal, therapeutisch en religieus gebruik te decriminaliseren.

Appeltje-eitje

En omdat gemak ook na de legalisering van cannabis – misschien nog juist wel meer – de mens dient, bekijkt de Cannabis Licensing Authority  (CLA) nu of het wellicht handig is om wietautomaten en/of cannabiskiosken op de drie internationale vliegvelden van Jamaica te installeren!

shutterstock_57143734

Ze zijn goed bezig daar op Jamaica man! [illustratie: Kniaz/Shutterstock]

Voor de goede orde: het betreft hier vooralsnog uitsluitend medicinale marihuana kiosken. Maar de vele duizenden toeristen en reggaefans die voorbijkomen aan Kingston, Montego Bay en Ocho Rios zijn een belangrijke doelgroep van de automaten. Met een recept, dat ze bij aankomst kunnen krijgen, is het trekken van een lekker wietje uit de automaat natuurlijk apeltje-eitje.

Met of zonder mediwietkaart

Behalve op de internationale vliegvelden van het Caribische eiland, komen er als het aan de CLA ligt ook wietautomaten te staan in de populaire havens. De lokale krant The Gleaner omschrijft de plannen als volgt: “If the Cannabis Licensing Authority has its way, Jamaica’s air- and seaports will have kiosks or dedicated desks where visitors can pick up a license to sample some of the ‘good herb’ to enhance their island experience.”

Iedereen is het er wel over eens dat met dit voorstel officieel erkend wordt dat wiet & Bob Marley (reggae) de belangrijkste attracties zijn van het eiland. En CLA’s voorzitter Hyacinth Lightbourne heeft ook nog een tip voor bezoekers die niet beschikken over een officiële mediwietkaart. “Wanneer je geen cannabis recept op zak hebt kan je doen wat wij ‘zelf-declareren’ noemen, en dat maakt het mogelijk dat ze 2 ounce op zak mogen hebben (toch lekker 56,7 gram) tijdens hun verblijf.”

Mooi hè, legalisering en Jamaica 😉

[openingsbeeld: daver2002ua/Shutterstock]
(advertentie)