(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De zevende editie van Cannabis Bevrijdingsdag breekt nu al records. Zo hebben we dit jaar de grootste hoeveelheid flyers en posters ooit. Deze week werd De Grote Berg bezorgd op het VOC kantoor in Eindhoven.

Drie pallets promotiemateriaal

DE CBD-poster in coffeeshop Hill Street Blues in Amsterdam

DE CBD-poster in coffeeshop Hill Street Blues in Amsterdam

We laten dit jaar in totaal tienduizend posters en honderdduizend flyers in verschillende talen en formaten drukken. Binnen het productieteam van Cannabis Bevrijdingsdag noemen we deze gigantische hoeveelheid drukwerk al een tijdje De Grote Berg. Wie het verhaal van hasjbaron Klaas Bruinsma kent, weet dat Bruinsma de naam De Grote Berg gebruikte voor wat zijn laatste trucje had moeten worden: een transport van vijfenveertigduizend kilo zwarte Pakistaanse hasj. Dit megatransport leidde overigens de onvermijdelijke val van De Dominee in.

Gratis posters voor verspreiding

Onze Grote Berg kun je niet oproken, al hebben de flyers wel de goede dikte om als tipjes te gebruiken. Nu De Grote Berg, drie pallets posters en vijftig dozen flyers, binnen is, komt fase twee: de verspreiding. Zoals elk jaar kan iedereen bij het Cannabis College in Amsterdam gratis posters en flyers afhalen om te verspreiden en te plakken. We gaan dit jaar meer afhaalpunten organiseren, door het hele land. De lijst publiceren we binnenkort op de VOC website en op die van Cannabis Bevrijdingsdag. Bij het VOC kantoor in Eindhoven zijn ook altijd posters en flyers beschikbaar.

De posters duiken inmiddels op in coffeeshops, op schuttingen en vrije plakplaatsen door heel Nederland. De vrijwilligers die de meeste posters plakken en fotograferen gaan we belonen met een gratis kaart voor de VIP Lounge backstage. Je kunt foto’s van posters tweeten naar @cannabisdayams of plaatsen op onze Facebookpagina.

Het uitdelen van de flyer bij de ingang van de glazen piramide was een vrolijke klus. Bij het overhandigen hoefde je maar één woord te zeggen: Amsterdam

Nog een nieuwtje dit jaar: door samenwerking met uitgeverij Discover staan er dit jaar advertenties voor Cannabis Bevrijdingsdag in alle Europese edities van Soft Secrets, in zes verschillende talen. En voor het eerst waren we vorige maand met een promotieteam op Spannabis in Barcelona, de grootste cannabisbeurs ter wereld. Het uitdelen van de flyer bij de ingang van de glazen piramide was een vrolijke klus. Bij het overhandigen hoefde je maar één woord te zeggen: Amsterdam.

Bezoekers uit alle windstreken

Grote_Berg_posters_CBD2015_foto_db_2070-small

Pallets vol promotiemateriaal voor de deur bij het VOC, dat moet wel tot een grandioos festival leiden op 14 juni!

We verwachten dus bezoekers uit alle windstreken op 14 juni in het Flevopark. Ook op Spannabis was weer mooi te zien hoe internationaal de cannabiscultuur anno 2015 is. Ik heb mensen gesproken uit Frankrijk, Ierland, Engeland, Tsjechië, Nederland, België, Duitsland, Italië, Canada, de VS, Zuid Afrika, Brazilië… en Spanje natuurlijk. Met dank aan de budget airlines die het voor bijna iedereen mogelijk maken om voor een weekend cannabisplezier naar een Europese stad af te reizen. Pluspuntje voor buitenlandse bezoekers van Cannabis Bevrijdingsag: op loopafstand van het Flevopark ligt camping Zeeburg, ideaal voor cannabisten met een krap budget.

Help mee met het VOC

Wil je mee helpen met het verspreiden van flyers en posters stuur dan een mailtje naar info@voc-nederland.org

In de laatste weken voor 14 juni hebben we vooral mensen nodig die in Amsterdam willen helpen met het plakken van posters buiten, op toegestane plakplaatsen. Om De Rupelsoldaten, een van de bands die dit jaar op het hoofdpodium spelen, te citeren: de bevrijding komt er aan!

(advertenties)