(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er mogen dan misschien geen domme vragen bestaan maar deze vijf vragen en bekentenissen over cannabis komen wel heel erg dicht in de buurt. In ieder geval zijn ze hilarisch, de vragen die mensen – serieus waar – stuurden aan Sensi Seeds, die ze voor ons verzamelde in een artikel om van te smullen.

Kom op, laten we eerlijk zijn. We hebben allemaal wel een onnozele kant. Ja, onnozel. Dat deel van ons waardoor we absurde conclusies trekken, waarbij we onsamenhangende beweringen doen of vragen stellen die anderen de kriebels geven of tot wanhoop drijven. Pareltjes zoals: Hebben we nu twee levers of twee nieren? Waar bevindt zich de grijze massa van onze hersenen? Welke was nou het eerst: WOI of WOII? Drinken koeien melk? Fascinerend, toch?

Ik heb die vragen echt horen stellen, ik verzin het niet. Toen ik later op internet aan het zoeken was, vond ik absurde vragen zoals: Is het waar dat het drinken van benzine goed is voor je hart? Ik heb coeliakie, waar kan ik glutenvrije cocaïne kopen? In welke dierentuin kun je velociraptors bewonderen? Kan ik met katten leren praten? Hebben de Beatles het kapsel van Justin Bieber overgenomen? En zo kunnen we nog de hele dag doorgaan. Wat zeg ik: dagen! Maanden, weken, jaren!

Wanhopige vragen van beginnende kwekers

Feit is dat wat ik jullie vertel ECHT GEBEURT, zoals het leven zelf, en dat het in het geval van cannabis niet anders is. Vandaag bespreken we een aantal ervaringen van mensen van het Sensi Seeds team en anderen die werden geconfronteerd met surrealistische vragen. Ik hoop dat jullie, behalve dat je er om kunt lachen, leren wat je wel en niet moet vragen als je met cannabis-fans praat. Hier volgen een paar voorbeelden!

Kan ik cannabis van zaden die ik binnen heb geplant, buiten roken?

Deze is, zonder enige twijfel, een van mijn favorieten. Laten we ze maar eens een voor een bekijken. Hoewel cannabis zowel binnen als buiten kan worden geteeld, wordt marihuana voor binnenteelt speciaal aanbevolen om binnenshuis te worden gekweekt. Zo is het. In feite krijg je door binnen te kweken een stabiele kweekomgeving zonder verrassingen, omdat je niet afhankelijk bent van externe weers- en klimaatomstandigheden.
Dat is één ding, maar iets anders is waar je het spul gaat roken! Cannabis, of het nu van binnen, van buiten, uit Peking of van Mars komt, kun je roken waar je maar wilt! Natuurlijk kun je de cannabis die je binnen uit de door jou geplante zaadjes hebt gehaald, buiten roken en, ik herhaal (op voorwaarde dat de wet het toelaat): je kunt het roken WAAR JE MAAR WIL!

Kan ik cannabis kweken in een schoenendoos en een fakkel gebruiken?

Tegen degene die deze vraag heeft gesteld zou ik willen zeggen: Waar kom je vandaan??? Waar woon je??? Ben je door iemand ontvoerd of zo? Als dat niet het geval is, dan kan ik het niet uitleggen… Misschien ben je lid van een of andere Zuidpoolexpeditie die verdwaald is en het enige dat je nog op zak hebt, is een handvol cannabiszaad. Of ben je misschien op de vlucht voor de Lannisters, want in dat geval toon ik je mijn heilig ontzag en begrijp ik dat je je cannabis op die manier wilt kweken.
MAAR als geen van de voorgaande situaties op jou van toepassing is… waarom wil je dan je zaadjes kweken in een schoenendoos onder het licht van een fakkel? Gaat het om een soort ritueel? Mensen, er zijn vele manieren om cannabis te kweken: binnen, buiten, in een kas, guerrilla…We kunnen zelfs gebruik maken van microkweken! Maar maak het jezelf alsjeblieft niet lastig…

Kan ik, om stoned te worden, de zaadjes direct opeten of roken ?

Om eerlijk te zijn kun je de zaadjes inderdaad opeten of roken. Maar daarmee word je nog niet high. Door de hoofdpijn van het roken ervan ga je hoogstens een beetje hallucineren, maar meer ook niet. Eigenlijk lijkt me dit een aandoenlijke vraag, omdat het me doet denken aan die prachtige jaren toen we een joint draaiden van oregano, basilicum, tijm, peterselie en bananenschillen, en we moeten er nog steeds om lachen, omdat we dachten dat we echt “stoned” waren.

Verkopen jullie zaadjes om hasj te kweken?

Beste vrienden, als er zaadjes zouden bestaan waarmee hasj direct uit de grond zou groeien dan zou de wereld niet meer hetzelfde zijn. Geloof me.

Kan ik mijn zaadjes koken?

Deze vraag is al vele malen gesteld, omdat de nieuwelingen onder de telers denken dat dit een snelle manier is om de zaadjes te laten openen of te laten “breken” zoals dat gebeurt tijdens het ontkiemen. Het spijt me jullie te moeten zeggen dat je van het koken van de zaden alleen maar vuil water of een soort vreemde soep krijgt. Ze zullen in ieder geval niet openbreken. Ze worden op z’n hoogst zachter… En onthoud voor een volgende keer: alleen mosselen gaan open door ze te koken.

Bekentenissen waar je ’s nachts van wakker ligt

Behalve vragen hebben de medewerkers van Sensi Seeds ook met regelmaat “bekentenissen” ontvangen. Verhalen van mensen met cannabis waar je ’s nachts echt wakker kunt liggen, dus je bent gewaarschuwd!

Verwarring van cannabis met brandnetels

Sommige luitjes zien brandnetels aan voor cannabis en hebben het wekenlang gekweekt in een kweekkamer, denkend dat het inderdaad om heerlijke cannabis gaat. Op dit moment weet ik niet waar ik meer medelijden mee heb: met de tijd (en het materiaal) die verloren is gegaan met de verzorging van de plantjes of met de teleurstelling en het grote verdriet bij het inzicht dat deze manier van werken niet de verwachte oogst zou opleveren.

Roken van beschimmelde cannabis

Met dit soort dingen moet je voorzichtig zijn, want je gezondheid staat op het spel! Misschien denken velen van jullie dat er niets kan gebeuren, omdat je geen cannabis met schimmel – zoals bij bedorven kaas – gaat eten. Maar let heel goed op: roken is hetzelfde of zelfs nog gevaarlijker! In werkelijkheid zijn er mensen die hun beschimmelde wiet hebben gerookt, waardoor de schimmel in hun longen terecht is gekomen en daar is gaan groeien! Dat maakt wel indruk, hè?
Dus als jullie niet willen dat dat gebeurt en dat die verachtelijke schimmel nooit weelderig in jullie lijven gaat groeien, gooi dan de beschimmelde cannabis die je in je bezit hebt zonder verder nadenken in de prullenbak. Ja, het is inderdaad zonde om je te moeten ontdoen van iets waar je zoveel van houdt, maar alles in het leven is een kwestie van beslissingen, dus probeer dan ook de juiste te nemen!

De politie bellen omdat iemand je (illegale) cannabisplanten heeft gestolen en om die reden gearresteerd worden.

Eens even kijken. Ik begrijp je frustratie en woede helemaal. Dat wil zeggen: je ontduikt de wet, je omzeilt de politie, je ontwijkt de veroordelende blikken van je nieuwsgierige buren …en dan stelen ze je planten! Haal diep adem, maak een ommetje in de buurt om te kijken of je de boosdoener te pakken kunt krijgen, vraag stiekem of iemand iets verdachts heeft gezien. Maar alsjeblieft… BEL NIET DE POLTIE! En zeker niet als je planten zich, bij wijze van spreken, “in de marges van de wet bevonden”. Houd je in, vriend, en koop een paar nieuwe zaadjes. Het leven is geen picknick.

Je woonkamer met cannabis versieren, omdat je denkt dat het bloemen zijn

Deze vind ik echt te gek! Een van de grootste klassiekers. Het beeld van het lieve oude dametje dat cannabis in haar tuintje kweekt, het goed verzorgt (ik neem aan dat de geur haar zal fascineren) en het tenslotte in een mooie vaas zet om haar gezellige woonkamer mee op te fleuren. Geweldig.

Cannabiszaadjes kweken die 50 jaar lang onder het tapijt hebben gelegen en er een prima oogst uit halen!

Verbazingwekkend genoeg kent een aantal van deze verhalen een prachtig happy end! Het kan geluk of toeval zijn, maar in ieder geval toont dit alleen aan dat cannabis een geweldige plant is, met een onbetwiste kracht en taaiheid!

Aarzel niet om je ervaringen met ons te delen door je commentaar op dit artikel geven. We kunnen zeker een vervolg op dit stuk publiceren! Het is wel duidelijk dat, als het om cannabis gaat, het lastig is om met je hoofd en niet met je hart te denken. Deze onwaarschijnlijke verhalen over onze favoriete planten zijn daar het bewijs van!

[Openingsfoto: Kues, Shutterstock – Dit artikel werd geschreven door Diana en verscheen eerder op het blog van Sensi Seeds]
(advertenties)