(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat veiligheidsmensen op vliegvelden sinds 9/11 een beetje strak staan, weten we ondertussen wel. Maar de commotie die er dinsdag op luchthaven Astor Piazzolla in Argentinië ontstond is – achteraf, dat wel – best komisch te noemen. Het complete vliegveld werd ontruimd omdat een passagier wilde reizen met een aparte grinder in de bagage, namelijk eentje in de vorm van een handgranaat!

Wat ligt daar nou?!

Opeens werd de relatieve rust op het vliegveld van de Argentijnse kustplaats Mar del Plata dinsdag ruw verstoord. Veiligheidsmensen vonden er zomaar pardoes een handgranaat. Alle reden om alarm te slaan en iedereen als de bliksem te evacueren. Vluchten werden gecanceld of liepen ernstige vertraging op. Watskeburt?

Passagier dumpt handgranaat

Volgens het hoofd van de nationale luchthavenpolitie in Argentinië, ene Alejandro Itzcovich, gaat het om een handgranaat die door een passagier gedumpt werd alvorens die aan boord van een vliegtuig wilde stappen. Gelukkig werd door de toegesnelde hulptroepen al gauw vastgesteld dat het hier niet om een echt explosief ging. Nee, het ging om een wietgrinder, in de vorm van een handgranaat!

Wiet in stukjes breken

In de internationale media wordt uiteraard voor de leken even gortdroog uitgelegd wat een grinder eigenlijk is, en dan krijg je zinnen te lezen als ‘used to break pot into smaller pieces for smoking’. Itzcovich probeert er als woordvoerder nog wat van te maken en zegt dat de autoriteiten ‘bevestigen dat het geen explosief is en dat we nu proberen te achterhalen wie de eigenaar van het object is’.

Een fraaie 3-delige handgranaat grinder, die je dus ook gewoon in Nederland kan kopen, deze bijvoorbeeld bij Zamnesia

Ondertussen hadden zijn manschappen op vliegveld Astor Piazzolla al de grootste lol met de ‘handgranaat’. Terwijl een van hen ermee poseert, liggen zijn makkers in een deuk. En wij kunnen er gerust ook mee lachen, zelfs al hebben we die foto niet kunnen achterhalen op de sociale media…

Nog zo’n grappenmaker

Oh ja, dit is niet eens de eerste keer in de geschiedenis van cannabis en handgranaten dat het ietwat uit de hand loopt. Zo schreef CNNBS in maart 2016 al het volgende over een incident in de VS – ook best wel grappig trouwens:

‘Vliegen met granaat-grinder vol wiet…’

 

(advertentie)