(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu cannabis in Californië volkomen legaal is, ontstaan er de leukste dingen voor de mensen. Neem het driedaagse muziekfestival Northern Nights. Bezoekers die in een marijuana dispensary in de buurt voor 100 dollar aan cannabis kopen krijgen een fikse korting van 200 dollar op de ticketprijs van het festival. Een nog nooit vertoonde promotieactie, die mede dient om de kleine ambachtelijke wiettelers een steuntje in de rug te geven!

Emerald Triangle

Northern Nights – leuke woordspeling alvast op die bekende strain – vindt komend weekend plaats in Noord-Californië, midden in het befaamde cannabisgebied Emerald Triangle. Befaamd omdat medicinale cannabis immers al sinds 1996 legaal is in deze Amerikaanse staat en de beste buitenwiet steevast in het noorden wordt geteeld (naast de Emerald Triangle bijvoorbeeld ook in Humboldt County). En cannabisvriendelijk was het muziekfestijn altijd al, zo was er in voorgaande jaren bijvoorbeeld een speciale zone waar mensen hun mediwiet mochten consumeren: Tree Lounge.

Wiet kopen en korting krijgen op festivalticket

Maar dit jaar wordt het allemaal nog mooier voor de cannabis consument en muziekliefhebber, en dan hoef je niet eens meer een medicinale cannabiskaart meer te hebben aangezien Californië op 1 januari van dit jaar ook de recreatieve wiet heeft gelegaliseerd. Om een en ander eens extra feestelijk te vieren – en om de lokale wietbranche een forse duw in de rug te geven natuurlijk, het blijven Amerikanen – krijg je wanneer je voor minstens $100 aan cannabisproducten koopt in 1 van de 15 wietwinkels in de Emerald Triangle-buurt een speciale ‘two-for-one ticket deal’. Goed voor een korting van $200 dus tel uit je winst!

Zwemmen, feesten en blowen temidden van het Californisiche natuurschoon…

Kleinschalige wiettelers steunen

Dat is nog eens een fraai staaltje meedenken met de blowende festivalganger, zeg nou zelf. En er zit nog meer lekkers in het verschiet voor ons soort mensen. Zo werkt de organisatie van het muziekfestival dit jaar samen met de mensen van de befaamde Emerald Cup met een speciaal podium en de reeds genoemde Tree Lounge.

Andrew Blap van evenementenorganisatie Blap Productions: ‘Nu de legalisering tot bloei is gekomen wilden wij de gelegenheid benutten om de kleinschalige, ambachtelijke en onafhankelijke wiettelers in het zonnetje te zetten, die dit al 20 tot 30 jaar doen en nog nooit hun stem hebben kunnen laten horen.’ Dit zegt de organisator zo omdat er gerede vrees bestaat dat die ambachtelijke (buiten)wietkwekers in Californië het onderspit zullen delven tegen de grote miljoenenbedrijven die zich tegenwoordig ook met de wietteelt bezighouden.

Sfeervolle plaatjes van het nachtfestival Northern Nights…

‘Zon-gekweekte, biologische, duurzame wiet’

Op het festivalterrein van Northern Night zelf – Cook’s Valley Campground – mag geen wiet verkocht worden, omdat het zich op grond van de federale overheid bevindt (en die verbiedt cannabis nog steeds). Het consumeren mag dus eigenlijk ook niet, maar de praktijk van voorgaande jaren en het zeer cannabisvriendelijke programma van dit jaar – en die fraaie kortingsactie met 15 dispensaries – verklappen dat blowen geen enkel probleem is.

Ook leuk is dat er een aantal van de ambachtelijke wiettelers uit Emerald Triangle aanwezig is voor masterclasses en discussies met het festivalpubliek. Je kan er zelfs intekenen op een tour met gids naar een plantage, zodat bezoekers met eigen ogen de ‘sun-grown, organic, sustainable cannabis’ in het echt kunnen zien…

Het Northern Nights festival vindt komend weekend van 20 tot 22 juli plaats

(advertenties)