(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op de grens van 2016 en 2017 blikt Revel E. van de oudste cannabis social club van de Lage Landen – Trekt Uw Plant uit Antwerpen, sinds 2006 – terug op ‘een jaar om zo snel mogelijk te vergeten’. Vrolijker is dan ook het toekomstbeeld, bijvoorbeeld het groeiende aantal leden en de 10 wietsoortjes die er voortaan gegarandeerd gekweekt worden.

Joep, Bowie, Zaventem

Bijna gedaan, eindelijk! Dit is een jaar om zo snel mogelijk te vergeten! Voor ons zal 2016 altijd gekoppeld zijn aan  het verlies van Joep, ons boegbeeld en onze bezieler. Voor anderen zal dit het jaar zijn van het overlijden van Bowie, Prince, Toots, Cohen, Alan Rickman, Otis Clay (en dat zijn maar een paar voorbeelden) of  de aanslagen in Zaventem en Nice, de Brexit en de verkiezing van Donald Trump. Dit is ook het jaar waarin we nog nooit zoveel militairen met wapens in onze straten hebben zien rondlopen en van dreigingsalarm Niveau 3 waarin we nog steeds zitten.

Positieve dingen

Kortom, een woelig en stormachtig jaar, en we hopen uit de grond van ons hart dat in 2017 de rust een beetje terugkeert in ieders leven en ook in dat van Trekt Uw Plant.

Pas op, er zijn ook positieve dingen gebeurd, zoals de bevestiging dat de politie ons met rust laat en dat ze betrouwbare kwekers onze kant uit sturen, de Mambo Social Club die vrijgesproken is en het boek ‘Cannabis onder controle, hoe?’ van 3 professoren. Tom Decorte (criminoloog), Jan Tytgat (toxicoloog) en Paul De Grauwe (econoom) voeren daarin de social clubs als een valabel alternatief op tegenover de huidige aanpak. Wij raden elk lid van de regering aan om dit boek grondig te lezen!

Puntjes op de i

Met Trekt Uw Plant gaat het weer helemaal als vanouds: we groeien nog steeds, dat betekent meer leden waaronder meer kwekers en dus kunnen we ook dit jaar weer aan ons voornemen voldoen om een mooi bedrag op de spaarrekening te zetten voor eventuele noodgevallen. Dagelijks doen we met het hele TUP-team ons best om de puntjes verder op de i te zetten.

In onze ogen is het dan aan anderen om meer social clubs op te richten, wat we ten alle tijden zullen stimuleren, en het liefst allemaal onder het juk van Cannabel, federatie van Social Clubs in België

Wij planten nu een lijst met 10 vaste cannabissoorten waardoor onze leden kunnen rekenen op variatie maar ook op betrouwbaarheid. Ik kan me zo voorstellen dat de medicinale gebruikers daar ook enorm blij mee gaan zijn. Als je dan al een goede soort hebt gevonden die voor jouw pijn het meeste gebaat is, is het leuk om te weten dat die soort steeds beschikbaar zal zijn.

Sociale activiteiten

Verder doen we er alles aan om ook het sociale aspect van de club meer aandacht te geven met work-shops, TUP-cafés, vapo-cafés en comedy avonden die met veel enthousiasme georganiseerd worden. De laatste benefiet comedy avond was afgelopen vrijdag en ik kan je verzekeren, een top avond! Drie comedians Yeron Dewulf, Johnny Trash en onze eigenste Manu brachten geweldige humor en onze lachspieren hebben het geweten! Als je de kans krijgt om naar een optreden van één van hen te gaan zien, doen! Gegarandeerd een geslaagde avond.

Op naar de grens van 500 leden

Ondertussen kunnen onze leden hun lidmaatschap verlengen en  zijn wij heel verheugd om te vernemen dat in één week tijd al meer dan de helft dat dan ook gedaan heeft. Dat geeft ons voldoening want het is tenslotte voor hen dat we het allemaal doen. Het ziet er naar uit dat Trekt Uw Plant volgend jaar wel eens het ronde getal van 500 leden zal bereiken. Momenteel zien wij (leden van de dagelijkse werking) dat als grens.

In onze ogen is het dan aan anderen om meer social clubs op te richten, wat we ten alle tijden zullen stimuleren. Indien dit allemaal onder het juk van Cannabel, federatie van Social Clubs in België, kan gebeuren zou dat wederom een enorme stap in de goede richting zijn. Plannen in overvloed dus, laat 2017 maar beginnen!

Wij wensen jullie allemaal zeer gezellige en plezante eindejaarsfeesten, en een nieuw jaar met minder angst, verdriet en geweld rondom ons. Wij gaan ervan uit dat het in 2017 alleen maar beter kan worden!

Revel E. 

[openingsbeeld: Roxana Gonzalez/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)