(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Revel E. van cannabis social club Trekt Uw Plant blikt terug op het activistische hoogtepunt in Vlaanderen: Cannabisbevrijdingsdag. Ze brengt ons op de hoogte van het post-Joep tijdperk in Antwerpen en durft alvast te dromen van een beter wietklimaat in België…

Hemelpoorten

De cannabisbevrijdingsdag is voorbij. De organisatie verliep vlot, iedereen van de Tup-crew heeft enthousiast zijn best gedaan. Bedankt daarvoor!

En dit jaar geen akkefietje met de politie! Alleen het weer sloeg wat tegen, zeer wisselvallig, als de zon erdoor kwam liep het plein rustig vol tot ze de hemelpoorten openden en de aanwezige bezoekers ging schuilen voor de koude regen, liefst in een gezellig café, (hoe zou je zelf zijn) zodat het plein bijna terug leeg was. Dat heeft zich de hele dag herhaald.

CBD2016_Antwerpen_foto_db_02_0007

Smoren in Amsterdam

Toch was het voor de rest  een zeer leuke maar drukke ervaring. Opgelucht kijken we nu met z’n allen enorm uit naar de cannabisbevrijdingsdag in Amsterdam. Voor ons een voorbeeld/droom van hoe het in België zou kunnen zijn of worden. Begrijp me niet verkeerd, wij zullen in het politiek lastige Antwerpen elk jaar opnieuw, tegen wil en dank, met een festival de aandacht vestigen op de slechte en onduidelijke cannabiswetgeving. Maar het is ook zeer aangenaam om zorgeloos met een standje een cannabisbevrijdingsdag te mogen meemaken waar je dan ook nog eens zonder problemen een joint kan aansteken! Bangelijk! Dat dit kan, daar zijn we echt jaloers op! Daar streven wij naar in Antwerpen.

Ondertussen zijn we van plan om een bus te huren voor onze leden om met zijn allen naar ginder te gaan, hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Nieuwe kracht

En dat is niet het enige leuke voorruitzicht, er zijn er nog meer. Onder andere een nieuwe kracht in ons werkingsteam, Manu, hij is al een hele tijd lid en nam tot hier toe voornamelijk de organisatie van de sociale evenementen op zich. Zo heeft hij ook een grote rol gespeeld in de voorbij CBD en zal nu meer en meer ingewijd worden in het reilen en zeilen van een cannabis social club en alles wat erbij komt kijken, en dat is heel wat!

CBD2016_Antwerpen_foto_db_01_0983

Plannen maken voor de volgende maanden: dat gaat van ruilbeurzen, workshops, nieuwe kwekers, productie, vapo’s, ledenstop, enz.. tot comedy avonden en benefiet voorstellingen

De eerstvolgende vergadering zal gaan over de toekomst, plannen maken voor de volgende maanden: dat gaat van ruilbeurzen, workshops, nieuwe kwekers, productie, vapo’s, ledenstop, enz.. tot comedy avonden en benefiet voorstellingen. Maar eerst het kantoor weer wat op orde krijgen. Toen alle spullen van de bevrijdingsdag weer een plaats  moesten krijgen en bleek dat niemand zich echt gemakkelijk voelde op de stoel of aan het bureau van Joep hebben we ervoor gekozen ook het meubilair een beetje te verplaatsen. Een hele klus naast het sorteren van alle documenten voor drie tot vier verschillende verenigingen

En als dat volledig klaar is gaat de grote foto van Joep gemaakt met allemaal kleinere foto’s aan de muur. Zo weet elk nieuw lid meteen wie Joep is en kan hij figuurlijk over onze schouder meekijken.

CBD2016_Antwerpen_foto_db_01_0897

Universiteit van Gent

En dan, last but not least, is er ook Stefan die momenteel enorm bezig is met een blog op DeWereldMorgen.be, de media en het naar buiten brengen van ons wetsvoorstel. Hij heeft zijn stoute schoenen aangetrokken en aan de drie professoren die vermeld staan in dat document gevraagd of ze deze tekst willen onderteken ter ondersteuning, om mee te geven dat ze het er mee eens zijn. Groot was onze verbazing dat hij als antwoord  kreeg dat ze er onderling over zouden praten en een uitnodiging kreeg om naar de Universiteit van Gent te komen om het te bespreken.

Pretlichtjes

Wauw, momenteel durf ik niet aan de mogelijkheid denken dat ze inderdaad hun handtekening willen zetten, de teleurstelling zou te groot zijn moest het dan toch uiteindelijk niet doorgaan. Maar toch, alleen al het feit dat die mensen er de tijd voor willen vrijmaken en het wetsvoorstel willen bespreken is al een enorme stap in de goede richting. Het maakt me heel blij en hoopvol. Joep zou mijn enthousiasme een beetje getemperd hebben met de woorden: “eerst zien en dan geloven”.

Maar hij zou het wel gezegd hebben met een glimlach en pretlichtjes in zijn ogen…

Revel E.

[openingsbeeld: alphaspirit/Shutterstock, overige foto’s: Derrick Bergman]
(advertenties)