(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een jointje met tabak roken is gebruikelijk in Nederland en België, maar het is niet de meest gunstige manier om van wiet te genieten. Zeker niet voor medicinale gebruikers. Voor wie het beste uit zijn wiet wil halen zijn hier een aantal goede alternatieven om wiet te gebruiken. 

Als je het meeste uit je wiet wil halen is het sowieso een slecht idee om het met tabak te vermengen. Tabak verpest namelijk het effect en de smaak van wiet. Als je wil weten waarom puur beter is lees dan dit artikel.

mooijointjeRoken

Het roken van wiet, ook al is het puur, heeft maar een beperkte medicinale waarde, zeker wanneer de wiet daarbij verbrand wordt. Het kan helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen en het kan druk op de ogen van mensen met glaucoom verlagen. De meeste mensen kennen wel het gunstige effect op misselijkheid en weten dat het een goede pijnbestrijder is. Wiet roken kan ontspannend werken, wat op zich al heel gunstig kan zijn. Roken van pure wiet kan de symptomen van veel aandoeningen verlichten maar heeft over het algemeen een veel lager vermogen om ziektes te genezen dan wanneer wiet via de mond ingenomen wordt.

Echte puristen draaien een pure joint alleen met vloeitjes die van henneppapier zijn gemaakt

De pure joint ligt natuurlijk het meest voor de hand. Veel mensen denken dat een pure joint niet goed brandt maar als je de joint goed strak draait is dat geen probleem. Rook een pure joint bij voorkeur relaxed, een beetje als een sigaar, maar dan over je longen, dan geniet je er optimaal van. Echte puristen draaien een pure joint alleen met vloeitjes die van henneppapier zijn gemaakt.

In een pijp kan je gemakkelijk een kleine hoeveelheid pure wiet roken, het is goedkoop in de aanschaf en zuinig in gebruik. De pijp behoeft verder niet veel uitleg, in de pijpkop stop je de wiet of hasj, vuurtje erbij en roken.

bongchickieEen bong of waterpijp is in wezen een gewone pijp, maar dan een met een waterreservoir. Rook wordt door het water geleid, en daardoor gekoeld en een klein beetje gefilterd (teer niet) waardoor het minder scherp aanvoelt in de keel. Een bong heeft meestal ook een klapgat waardoor de verzamelde rook in de pijp in een keer geïnhaleerd kan worden.

Een verdamper of vaporizer is de schoonste manier om wiet puur te roken. Eigenlijk rook je de wiet helemaal niet omdat er geen verbranding plaatsvind. Bij het verdampen worden de werkzame stoffen uit wiet, de harskristallen, verdampt. Hoewel damp er uit kan zien als rook, bevat het geen giftige stoffen (teer, benzeen, tolueen, naftaleen enz.) die van roken zo’n aanslag op de gezondheid maken.

spacecakeEten

Wiet via de mond innemen is waarschijnlijk de meest effectieve manier om het als medicijn te gebruiken. Als je het geluk hebt dat je over veel verse planten beschikt, kun je zelfs overwegen om de wiet en de bladeren rauw in sap te verwerken. Op deze manier wordt je nauwelijks high van de plant omdat THCa niet wordt omgezet in het psychoactive THC. Je kunt daardoor veel grotere hoeveelheden wiet innemen, wat enorm gezond is. Lees voor meer info het artikel over een vrouw die 40 pillen verving met rauwe wiet.

Het is gemakkelijk om eerst een goede wietboter, olie of meel te maken om het in gerechten te verwerken

Natuurlijk kun je wiet ook in vele lekkere gerechten en tussendoortjes verwerken. Spacecake is wel het bekendste, maar je kunt wiet zowat overal doorheen mengen zoals chocolade, ijs of een heerlijke smoothie. Het is gemakkelijk om eerst een goede wietboter, olie of meel te maken om het in gerechten te verwerken.

(advertenties)